Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Nemeskéren bevezetik a kommunális adót

Nemeskéren az ott élőknek évente 2.400 forint, míg azoknak, akik nem a községben laknak – de ott van ingatlanjuk – 12.000 forint kommunális adót kell fizetniük. A település vezetése kényszerből vezette be az új adónemet.
Nemeskér az év elejéig azon kevés településhez tartozott, ahol semmifajta helyi adót nem vetettek ki. Miközben a pályázatok többségénél egyik alapfeltétel volt ennek megléte. A település vezetése úgy határozott, január elsejétől – visszamenőleg – bevezeti a kommunális adót. A döntésnek volt még egy lényeges szempontja.
– Kétféle díjat alkalmazunk, a helybélieknek a törvényileg meghatározott, maximális évi 12.000 forint húsz százalékát, azaz 2.400 forintot kell befizetniük – magyarázza Joóné Nagy Csilla polgármester. – Azoknak, akiknek van házuk és ingatlanjuk a településen, de huzamosabb ideje nem laknak nálunk, a teljes összeget meg kell téríteniük. Tudni kell, Nemeskéren az összes ingatlan közel öt százalékának külföldi a tulajdonosa. Tisztelet a kivételnek, de az ilyen házak többsége elhanyagolt, magára hagyott. Szeretnénk elérni, hogy rendbe tegyék az ingatlanjukat, vagy ha nincs rá szükségük, értékesítsék azt.
A polgármester hozzátette még, a szükség vitte rá a települést arra, hogy bevezessék a kommunális adót. A községben szeretnék ugyanis a szennyvízcsatorna-hálózat tervezését befejezni, így minden egyes forintra nagy szükség van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várja az M85-ös út elkészültét?

Tovább olvasom