Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

MTV ostrom: felfüggesztett börtönt kér az ügyész a vádlottakra

Felfüggesztett szabadságvesztést kért az MTV-székház ostroma miatt indult büntetőperben hat vádlottra az ügyész a Pesti Központi Kerületi Bíróságon kedden.
A 2006. szeptember 18-án este történt vandál cselekmények ügyében 2008 májusában kezdődött meg a büntetőper 40 vádlott ellen, közülük egynek az ügyét elkülönítették, egy vádlott, Ekrem Kemál György pedig azóta elhunyt.

A keddi tárgyaláson hat olyan vádlott ügyében zárult le a bizonyítási eljárás, akik részben beismerték tettüket.

Az ügyész vádbeszéde szerint mind a hat vádlott esetében megállapítható a közérdekű üzem - ez esetben az MTV - működésének megzavarása, továbbá a vádlottak egy részénél a felfegyverkezve, csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak, másoknál pedig a lopás.
Az ügyész kiemelte, hogy egy-egy vádlott cselekménye - kődobálás, rongálás, a székházat védő rendőrök felé irányuló támadó mozdulatok - önmagában nem lenne elegendő a közérdekű üzem működésének megzavarása bűntettének megállapításához, de miután egymásról tudva, szándékegységben, társtettesként cselekedtek, magatartásuk összességében megvalósítja ezt a tényállást.

Az ügyész nyomatékos súlyosbító körülményként értékelte a cselekmény közrendet, köznyugalmat súlyosan megzavaró jellegét. A védők perbeszédükben vitatták, hogy az MTV közérdekű üzem, továbbá Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének nyilvánosságra kerülésére célozva arról beszéltek, hogy a vádbeli cselekmények idején a társadalmi normák a vádlottaktól függetlenül megkérdőjeleződtek.

Az eljárás során korábban a tüntetők közül többen arról számoltak be, hogy az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése miatti harag vitte őket az utcára, és az MTV-ben egy ezzel kapcsolatos petíciót szerettek volna beolvastatni.

A védelem hivatkozott arra is, hogy az MTV-székházat védő rendőröket célszerűtlenül, szakszerűtlenül vezényelték ki, és ez magában hordta az atrocitások lehetőségét. A tüntetők pedig olyan felfokozott idegállapotban voltak, ami korlátozott beszámítási képességgel, az ítélőképesség zavarával járt együtt, ezért a vádlottak felmentése indokolt.

Várhatóan a keddi tárgyaláson elsőfokú ítéletet hirdet a bíróság a hat vádlott ügyében, további 32-é viszont folytatódik.

Olvasóink írták

 • 19. 1soproni 2009. szeptember 17. 15:48
  „Felfüggesztett...
  Ebben az országban mindent lehet?”
 • 18. a.h.a. 2009. szeptember 16. 13:32
  „Kodak, igazad van. Meg rajtuk ki hajtja be az okozott kárt?”
 • 17. janika 2009. szeptember 16. 13:04
  „Többnyire az alkalom szüli a tolvajt is! Nem kellett volna alkalmat adni arra, hogy az emberek elégedetlenek legyenek a sorsukkal. Aki csupán a randalírozás kedvéért volt ott az meg mindenkor meg is érdemli a büntetést! Ugyan is nekik teljesen mindegy miféle rendszer és vezetése van hatalmon.”
 • 16. Robusto 2009. szeptember 16. 10:08
  „Még húzni kell egy kicsit az eljárást, aztán jövőre nemhogy büntetést, de kitüntetést is kaphatnak a derék "hazafiak"!”
 • 15. kivagyokén 2009. szeptember 16. 09:47
  „Tisztel Kodak!

  Nem kéne 56´-ot keverni ezzel. Ha egyébként megnézed, OTT is voltak köztörvényes bűnözők, akik felhasználták saját hasznukra az eseményeket. Itt meg véleményem szerint, egy-két hangadó szépen felheccelt jópár embert, majd hazament, és elégedetten várta az eseményeket. Abban azonban igazad van, el kellene számoltatni jópár embert "vezetőink" közül De hidd el, nem fog megtörténni, mert akkor ők is "kinyitják a szájukat.

  Értelmetlenül szétvertek, felgyújtottak és KIRABOLTAK egyes dolgokat pl. TV ház büfé, amihez hozzáfértek. Ott a székház elött már nem volt EGYSEM a szervezők közül, vagyrájött arra, hogy mégsem olyan jó buli. Példaként lehet említeni azt a szerencsétlen rendőrt, akit kiszedtek a vízágyúból. Az hogy meg volt szervezve, abban meg azért vagyok biztos, mert ÉN kaptam olyan kérdést(nem Peten), nincs e kedvem elmenni "tiltakozni? Ezért ígértek 3000 FT-ot! Ez Szerinted jogos felháborodás? Szerintem bűncselekmény. Bár az igazi tetteseket nem hiszem hogy elfogták”
 • 14. Kodak 2009. szeptember 16. 09:22
  „A politikusok, akik nap mint nap hazaárulásukkal kiárusítják az országot, szerintem nagyobb csőcselékek. Ezek szerint pl. 56-ban is a csőcselék balhézott?”
 • 13. Jandex 2009. szeptember 16. 06:35
  „moderálva off”
 • 12. Goldmund 2009. szeptember 15. 22:55
  „Aki akkor balhézott, annak vállalnia kell a büntetést, nem a kibúvókat keresnie. És ne feledjük: amit tönkre tettek, azt az adófizetők pénzéből kellett rendbe hozni.”
 • 11. kivagyokén 2009. szeptember 15. 22:44
  „VÉLEMÉNYEM szerint!
  Hitvány csőcselék volt a törő-zúzó társaság. Rajtunk kívül, meg pár száz (ezer) "érdeklődő", akik MOST csak ott voltak. Ha viszont lett volna valami, most tevékeny résztvevőként tündökölnének. Ez magyar sajátosság. Akikre pedig rá lehet bizonyítani, megérdemelnék a letöltendő büntetést. Ha visszaemlékszem, a TV felvételeken látszott pár "gerinces" alak is, akik előrelátóan eltakarták az arcukat. Hiába a tapasztalat kincset ér.

  Lehet hivatkozni az öszödi beszéd szülte jogos felháborodásra, csak egy kicsit sántít ez a szöveg.
  Az átlag ember az öszödi beszédről ennyit tud:
  1) Elku..tuk, nem kicsit, nagyon
  2) Hazudtunk. Reggel, délben, este

  Ez nagyban köszönhető a "korrekt" médiáknak. Ez a három mondat kellett a "szenzációhoz". Ugyanakkor én végighallgattam. Nem csak ez volt benne. Más kérdés, hogy a jelenlevőket marhára nem érdekelte.

  Ettől függetlenül, az én értékrendembe a felháborodás címén elkövetett felesleges rombolás, autógyújtogatás nem nagyon fér bele. Ezek a BTK egyes pontjaiban meghatározott jutalommal honorálandó.”
 • 10. pmc 2009. szeptember 15. 22:01
  „az ideológiai részhez most nem szólnék hozzá, pedig van véleményem

  csak annyit ha győztek volna már hős forradalmárok lennének

  mi a külömbség a forradalmár és a lázadó kozött ?

  ha győzött forradalmár, ha vesztett lázadó!

  hogy ne helyi példát hozzak :
  pl : fidel castro”
 • 9. tosa2 2009. szeptember 15. 20:48
  „a.h.a !
  Elkövették,vagy nem, amivel vádolják, vádolnák őket !!”
 • 8. a.h.a. 2009. szeptember 15. 19:07
  „Meir 2009.09.15. 18:35
  Csak teutánad!”
 • 7. Meir 2009. szeptember 15. 18:35
  „Maepedig megerdemelne mindegyik ugy TIZ evet/fo s ha lehet Kurtavasban!!!!!”
 • 6. miracle 2009. szeptember 15. 18:27
  „a.h.a.
  Nem magyarázom el, mert nem én tartozom magyarázattal. Magyarázza el az, aki a rendőrt dobálta meg, meg a kukákat gyújtogatta, hogy ennek mi köze van az általa nem is ismert öszödi beszédhez.
  Nem arról van szó, hogy ki hogyan értelmezi, hanem arról, hogy a dobálozó csőcselék a negatív IQ-jával azt se tudja miről van szó, csak látta, hogy végre büntetlenül lehet egy jót randalírozni (meg azóta is többször). Egyébként meg fogalmuk sincs a politikáról, meg hogy mi zajlik körülöttük, terepjáróval járnak tüntetni, van felesleges pénzük, meg idejük kocsival félpályát lezárni, meg tojást eldobálni, és még ráadásul rendes büntetést sem fognak kapni.”
 • 5. a.h.a. 2009. szeptember 15. 17:47
  „miracle
  Légyszíves magyarázd el miről szól az öszödi beszéd a te szemszögedből. Had tudja meg a csőcselék.”
 • 4. miracle 2009. szeptember 15. 17:42
  „Az ilyen elmebeteg ügyvédeket is le kéne csukni.
  A csőcselék azt se tudja miről szól az öszödi beszéd (nemhogy olyan elvont fogalmakkal tisztában lennének, mint társadalmi normák) nekik csak a balhé az érdekes. Felfokozott idegállapotban meg mindent lehet büntetlenül, vagy mi van?
  A bíróságot is lehetne küldeni a mínusz végtelenben, 8 millió felvétel után ott tartanak, hogy 3 év alatt 6 ember esetében elsőfokú ítéletet méltóztatnak hozni.”
 • 3. Jandex 2009. szeptember 15. 17:30
  „"felfegyverkezve, csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak" csak ezért,vajon mennyit kapnának Német vagy Franciaországban,esetleg az Oroszoknál??? Több száz rendőr sérült meg és a "B közép" van felháborodva! Ezt is csak nálunk lehet megúszni! Ezután ha meglátok egy rendőrt rögtön le is csapom mint a piros hetest,mi bajom lehet?Ha Valaki szóvá teszi megdobálom kockakővel!!!”
 • 2. látó55 2009. szeptember 15. 17:23
  „Itt is látszik, hogy az igazságszolgáltatásunk a bék p...a alatt van. A randalírozók képei hónapokig az interneten voltak, díjkitűzés is volt ha jól emlékszem. Sikerült akkora reklámot csinálni az országnak, mintha Tony Curtis egy hónapig ment volna egyfolytában a TV-ben. Én értem azt az elvet, hogy "inkább száz gyilkos szabadon, mint egy ártatlanul halálra", de itt mi nem volt bizonyítva ? Qrva nagy hírverés, ez kell a népnek, utána meg felfüggesztett. Emberek ! Ez az ÁLLAMI TELEVÍZIÓ székháza, közérdekű üzem. Borítékolom, hogy ilyen ítéletek mellett hamarosan Vadnyugat lesz, mert nincs semmi visszatartó erő.”
 • 1. Griffin 2009. szeptember 15. 16:48
  „Letöltendőt!Hivatalos személy elleni erőszak, súlyos testi sértés,jelentős anyagi kár okozása,rablás,közrend elleni bűncselekmények,"közízlést"sértő magatartás(mert bizony az volt)..csak néhány a biztos lábakon álló vádpontok küzül.
  Ha cigányok követik el bármelyiket,rögtön a fejüket követeli a proli nép. Rögtön az igazságszolgáltatást bírálja,súlyos ítéletért kiált.Most vajon miért nem?
  Ki is mér itten "kettős mércével, tessék mondani?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszmilliós elégtétel kétezer forintos tartozásért

Húszmillió forintos kárt okozott ismerősének Cserhátsurányban egy férfi, aki azért haragudott meg,… Tovább olvasom