Kisalföld logö

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 18°C Még több cikk.

MTV-ostrom: ketten letöltendő, négyen felfüggesztett börtönt kaptak

Két vádlottat 2, illetve 3 éves letöltendő, négyet egy, illetve két év közötti felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt az MTV-székház 2006. szeptember 18-i ostromával kapcsolatban közérdekű üzem működésének megzavarása és más bűncselekmények miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) első fokon, nem jogerősen, pénteken.
Az ügyész tudomásul vette az elsőfokú döntést, a nap folyamán korábban perbeszédében maga is felfüggesztett szabadságvesztéseket indítványozott.

A vádlottak többsége fellebbezett az ítélet ellen, így a Fővárosi Bíróságon folytatódik az ügyük. Korábban már tucatnyi vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az elsőfokú bíróság ebben az ügyben, de ott jobbára nem voltak fellebbezések, így azok a döntések többnyire jogerőre emelkedhettek. Ezenkívül mintegy 20 vádlott ügye még mindig folyamatban van első fokon a PKKB-n, az MTV-székház ostromával összefüggésben.

2006. szeptember 18-án este a Szabadság téren azt követően szabadultak el az indulatok, hogy tüntetők egy csoportja a köztelevízióban be akarta olvastatni azt a petíciót, amelyben Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök nyilvánosságra került balatonőszödi beszéde miatt tiltakozók állásfoglalását tartalmazta.

A felbőszült tömeg 29 millió forintos kárt okozott az MTV-nek, betörtek az épületbe, dúltak, fosztogattak. Az épület előtt autókat borogattak és gyújtottak fel. Az ostromban megsérült 191 rendőr, közülük 21 súlyosan. A rendőrségi eszközökben több mint 70 millió forintos kár keletkezett. Sok elkövető ismeretlen maradt.

Olvasóink írták

 • 5. Csetneky 2009. október 04. 18:22
  „Azok a rendőri vezetők, akiknek az alkalmatlansága miatt történt az egész balhé, mennyit kaptak? Nem szerepel a cikkben.
  A Tv-ben jól látható volt, hogy kb. 30 fő csinálta a fesztivált. A hírek szerint a szomszédos utcákban ehhez képest óriási rendőri erők voltak, csak nem vetették be őket. Akkor ki is a hibás?”
 • 4. a.h.a. 2009. október 03. 10:59
  „Kár,hogy nem dögölték bele a földbe.Akkor sem kaptak volna többet.”
 • 3. poto 2009. október 03. 10:41
  „Szerintem a TV közvetítés alapján 2 / embernél ?/ több vett részt ebben.”
 • 2. Jandex 2009. október 03. 09:27
  „Hihetetlen,hogy nem mernek hozzájuk nyúlni!”
 • 1. miracle 2009. október 02. 17:28
  „Jó gyorsan ment. Gondolom 3 év után mindenki mindenre pontosan emlékszik. Meg majd 5-8-10 év (másod-harmad-századfok) után. Elévül jól az egész, esetleg még kapnak egy jó kis kártérítést is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasnak és beszélgetnek

Magyarország - Az olvasás elsajátításában segítenek elsősorban a 2., 3. osztályos kisgyerekeknek… Tovább olvasom