Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

MSZP: Szijjártó megszólalása hiteltelen

Az MSZP szerint Szijjártó Péter hiteltelen az általa emlegetett ügyekben, mert "a mutyista ifjú fideszes" 100 milliós magánvagyonnal rendelkezik, ám szociális érzékenységéből a nehéz helyzetbe került családok krízisalapjába még egy forint támogatásra sem futotta - írta Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében kedden.
Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője kedden közölte, hogy a kormány gazdaságilag, politikailag és erkölcsileg sincs abban a helyzetben, hogy tovább emelje a családok kiadásait, hiszen éppen a kabinet hozta nehéz helyzetbe őket. Mint mondta, a Fidesz arra szólítja fel a kormányt, hogy álljon el áremelési szándékától: ne engedje sem az áram, sem a gáz árának emelését, és ne növelje a busz- és a vonatjegyek árát sem.

Török Zsolt hangsúlyozza: "mi csökkentjük a távhő áfáját. Ez 650 ezer család, mintegy 2 millió ember számára takarít meg évi 70 ezer forintot. Szijjártó mércéjével azonban ez az összeg valószínűleg csak borravaló az ingyen Audi tankolásakor. Ha egyáltalán saját pénzből fizeti a tankolást."

"Mi továbbra is biztosítjuk a 1,5 millió 65 év feletti nyugdíjas ingyenes tömegközlekedését. De hát Szijjártó ezt honnan is tudhatná? Hiszen a Fidesz - amikor csak tehette - rárontott a nyugdíjasokra, vagy +panelprolinak+ nevezte a lakótelepeken élőket" - fogalmaz.

Török Zsolt kiemelte, a közösségi szolgáltatások árát leginkább befolyásoló import energiahordozók árait döntően két tényező határozza meg. Az egyik ilyen tényez a gáz és a kőolaj beszerzési ára, amely alacsonyabb is lehetne, "ha Orbánék az elmúlt 20 évben nem ellenségeskedtek volna főbb energiaszállítóinkkal."

A másik ilyen tényező - mutatott rá - a forint árfolyama, amelyet a válságkezelő kormány tevékenységének is köszönhetően sikerült erősíteni és stabilizálni. "S ne feledkezzünk meg egy fontos harmadik tényezőről sem. Nemzetközi elemzők nyáron úgy nyilatkoztak, hogy a forint árfolyamának egy jelentős kockázati tényezője van: Orbán Viktor populista nyilatkozatai" - fogalmazott Török Zsolt.

"Szijjártó "panama" Péter tehát jobb, ha hallgat ilyen kérdésekben, amíg el nem számol a győri önkormányzat gazdasági bizottságában zajlott mutyikról, az általa jó ideig elnökölt kosárlabdaklub milliós tartozásairól. Nehéz lehet elviselni a mutyi és panama világát jól ismerő Szijjártónak a piacgazdaság körülményeit. De ha netán nem tudja fizetni házainak rezsijét, akkor forduljon bizalommal a krízisalaphoz" - írta Török Zsolt.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. gjozsi88 2009. november 26. 18:21
  „vienna!
  Kár hogy csak nosztalgiázol, az általam hozott tényekre,( mely szerint a Magyar adósság megoszlása: 76%-ban a lakossági és vállalati hitelek, fele fele arányban, az állami hitel 24%, melyben benne vannak többek közt az ellátórendszerek és a fideszes önkormányzatok, azok müködéséhez kibocsátott kötvény tartozások) nincs érdemi reakció, pedig ennek köze nincs a Kádár rendszerhez, ez a piacgazdaság! Sokan, miután a Kádár rendszer megszünt, az állam nem fogja az emberek kezét, képtelenek önállóan jó döntéseket hozni és nyakló nélkül költekeztek, most meg ég a ház, kiabálnak, hogy a kormány, nem ad ezt, azt!
  Miközben egyre kevesebb adót fizetünk be, egyre több állam által finanszirozott szolgáltatást szeretnénk!”
 • 23. gjozsi88 2009. november 26. 18:14
  „Kami45!
  Mi a személyeskedö?
  Feltehetöen az érveid hiánya!”
 • 22. Kami45 2009. november 26. 15:52
  „Moderátor!!!
  Mi a személyeskedő abban amit írtam??????”
 • 21. barnan 2009. november 26. 11:34
  „Azért vagyunk ilyen helyzetben, mert válság van,
  mert a kormány (ellenzéki támogatással) szétosztotta azt a vagyont (nekünk), amit a gazdaság erősítésére kellett volna fordítania (értsd hibás gazdaságpolitikát folytattunk),
  mert akik a parlamentben ülnek, első körben nem ország érdekeit tartják szem előtt, hanem azt, hogy hogyan törjenek borsot egymás orra alá
  s igen ezek hozadéka, hogy sokan hiteltelenek, mert szlogeneket szajkóznak, miközben tömik a zsebüket, nyilván nem nagy dobra verve azt (aki úgy lop, hogy észre veszik, az ügyetlen, aki úgy, hogy észrevétlen marad az ügyes - elnézést az ügyes szó használatáért)

  Mi pedig egymásnak esünk, a buták, s egekbe emeljük a politikát, pedig a politika csak egy eszköz, amely a mi jólétünket kéne, hogy szolgálja.”
 • 20. Reális 2009. november 26. 11:33
  „józsi!alakítsál munkásőr-gárdát,aztán nem fáj annyira az élet neked!”
 • 19. janika 2009. november 26. 09:21
  „Többnyire ezért politikus a politikus!”
 • 18. 13.István 2009. november 26. 05:53
  „gjozsi88! ???”
 • 17. vienna 2009. november 26. 00:41
  „gjozsi88 2009.11.25. 17:39
  Erről az jut eszembe, amikor öreg Kádár apánkat megkérdezték, hogy válság van-e.
  Nos a helyzet nem könnyű.
  Ugyanazt a szöveget tudod azóta is.
  http://www.youtube.com/watch?v=r_Vy-nosyRQ&feature=related
  Milyen érdekes, már 30 éve válság van, azóta mindig még két nehéz év áll előttünk.
  Ott elég nagy baj van, amikor már csak a távhő áfájával lehet kampányolni.”
 • 16. raffy2 2009. november 25. 20:48
  „csökkentjük a távhő áfáját,-mondja ez az agyoniskolázott.és akkor mi van?engem speciel nem érint.”
 • 15. Kami45 2009. november 25. 20:47
  „moderálva személyeskedő”
 • 14. gjozsi88 2009. november 25. 19:51
  „kami454
  Igy van, mert a fizetés jelentös részét, többek közt az orbáni lakáshitelek törlesztésére fordítják!
  Ezt már egypárszor megvitattuk, mindannyiszor a végén lekomcsiztál engem is load-ot is és hosszú idöre eltüntél! Ennyire nehéz a felfogásod!
  Ja, néhány cáfolattal még tartozol!
  Egyébbként a cigi és az alkohol fogyasztás esett vissza a legkevésbé, ha egyáltalán visszaesett!!!”
 • 13. Kami45 2009. november 25. 19:27
  „12. hozzászólás gjozsi88 2009.11.25. 17:39

  Már megint fújod a hülyeséged! Vedd már észre, hogy olyan nagy a jólét, a legtöbb embernek, már lassan egy cipő vételhez is kölcsönt kell felvenni!!!”
 • 12. gjozsi88 2009. november 25. 17:39
  „Csetneky!
  Azon lehetne vitatkozni, hogy tönkre van e az ország!Nehéz helyzetbe van ez tény, de annak összetevöi, nem kizárólag kormányzati felelösség!!!
  Persze ti csak azt láthatjátok, amit a jobboldali média sulykol!
  Az viszont tény, hogy a Fidesz 4 éve alatt kezdödött a lejt menet, az emberek eladósodása!
  Ehhez egy adat, melyet elöre tudom, hazugságnak gondolod, noha megcáfolni nem tudod!
  Az adósság 76 %-t a lakossági és vállalati hitelek, 24 %-t az állami szektor, benne a sok-sok fideszes önkormányzat is, rakják össze!!!”
 • 11. ladiszlo 2009. november 25. 17:34
  „Azért lesznek politikusok,hogy a nagy lóvét felmarkolják a pornépet pedig jó magasról lesz@rják!Hölgyek-urak ha tetszik,ha nem ez van.Jellemtelen társulat!!!”
 • 10. janika 2009. november 25. 09:00
  „Többnyire azért lesznek az emberek politikusok, mert ez az egyetlen egy letőség a jogalap nélküli gazdagodásra egy banánköztársaságban!”
 • 9. tódi 2009. november 25. 08:03
  „Nyilvánvaló hogy az MSZP - tönkretette az országot , de "Szijjártó "panama" Péter -nek azonnal távoznia kellett volna a közéletből ,ha a FIDESZ hitelességét meg akarja őrizni.
  Az is sok lenne ,ha csak a fele igaz a vádaknak.
  Ők lesznek az új irány ?
  Így ?
  Máris ?
  Mi a különbség ?”
 • 8. kolombela 2009. november 25. 07:23
  „Mi van mszp plagizálunk, plagizálunk?”
 • 7. Csetneky 2009. november 24. 21:00
  „3. gjozsi

  Többek között azért, mert 4 év Fidesz kormányzás után nem ment csődbe az ország, 6 év Mszp kormányzás után viszont igen. Azóta az Mszp a saját elqurásait megszorítások formájában megfizetteti az emberekkel.”
 • 6. load 2009. november 24. 20:35
  „4. Szilágyi_Zsolt
  Ezt hogy számoltad ki?”
 • 5. Jerry 2009. november 24. 20:06
  „Szijjártó megszólalása hiteltelen,erre már régen rájöttünk.Ez a maradék a Fidesz elnöki stábjának vezetője, hát akkor milyen lehet a tagság? Eddig is csak listán jutott be, egyéni körzetben mindig lemaradt.Ezért is nem támogatták a parlament csökkentését, pl olyan ügyben, hogy pártlistán ne lehessen bejutni. egyszer hallottam egy beszédjét, melyben közölte a hallgatósággal, egy történelmi megemlékezésen, hogy rosszul tudják a történelmet, mert rossz könyvekből tanultak, de ő már a jó, fidesz által írt könyvekből.A hallgatói egyébként nyugdíjasok voltak, akik megélték a 2. világháborút, 56-ot stb, szocializmust, rendszerváltást, stb.Hát nem tapsolták meg a peti gyereket ezért a szövegért.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már vágják a karácsonyfának való fenyőket Zalában

Megkezdték az őstermelők a karácsonyfának való fenyők vágását és előkészítését a szállításra a… Tovább olvasom