Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

MSZP: súlyos figyelmeztetés Orbánnak

Az MSZP szerint súlyos figyelmeztetés Orbán Viktornak, hogy ha más néven is, de az eredeti meghívotti körrel és Barack Obama amerikai elnök részvételével május végén Varsóban "mégis megrendezik" a korábban Magyarországra tervezett keleti partnerségi találkozót.
A Fidesz szerint nem uniós csúcs lesz, hanem a térség országainak köztársasági elnökei találkoznak a lengyel fővárosban.

Szabó Vilmos, a parlament külügyi bizottságának szocialista tagja az MTI-nek kedden elküldött közleményében emlékeztet arra, hogy a májusra, a magyar uniós elnökség időszakára Gödöllőre tervezett keleti partnerségi csúcstalálkozójának elmaradását a meghívott kormányfők és állami vezetők időpont-egyeztetési problémáival indokolták, annak megszervezését végül a második félévben esedékes lengyel elnökségre bízva.

Barack Obama amerikai elnök május végén mégis Varsóba látogat, és részt vesz a kelet- és közép-európai országok államfőinek értekezletén. "Ott lesznek a térség EU-tagállamainak vezetői, és a keleti partnerségi programban részt vevő államok meghívását is tervezik. Megrendezik tehát az elhalasztott keleti partnerségi csúcstalálkozót, a magyar elnökség idején Lengyelországban" - olvasható a szocialista politikus közleményében, aki ezt úgy értékeli: Magyarország nemzetközi tekintélyének, befolyásának csökkenése folytatódik.

"Ez a következménye annak, ha Orbán Viktor egyenlőségjelet tesz az EU (...) és a kommunista Moszkva között, ha kioktatja Németországot, mondván: aki kitalálta a fasizmust, az ne oktassa demokráciára Magyarországot. Ez a politika oda vezet, hogy a magyar kormányfő és kormánya persona non grata lesz az EU-ban" - fogalmaz a szocialista politikus, és arra szólítja fel a kormányfőt, ne rontsa az ország nemzetközi presztízsét, kapcsolatait, gazdasági lehetőségeit felelőtlen viselkedésével és kijelentéseivel.

Előzőleg Orbán Viktor sajtótájékoztatón reagált a hírre. A miniszterelnök azt mondta: nem tud arról, hogy összehívták volna bárhová a keleti partnerség csúcstalálkozóját. Hozzáfűzte, a közép- és kelet-európai országok államfőinek két-háromévente megtartott rendszeres találkozója nem uniós keretekben történik. Nekik lesz egy találkozójuk talán még ebben a félévben, ha minden igaz, Lengyelországban, de ez nem váltja ki a majd később Lengyelországban megrendezendő keleti partnerségi csúcstalálkozót - jegyezte meg.

Hasonlóan reagált a nagyobbik kormánypárt frakciója Gyurcsány Ferenc Facebook-bejegyzésére, amelyben a volt miniszterelnök "übercikinek" nevezte, hogy nem Gödöllőn, hanem Varsóban lesz a keleti partnerségi találkozó. A Fidesz-frakció szerint a szocialista politikus képtelen kigyógyulni a beteges hazudozásból, májusban ugyanis nem uniós csúcsértekezletet, hanem államfői találkozót rendeznek Varsóban, amelyen Schmitt Pál is részt vesz.

Olvasóink írták

 • 17. load 2011. március 23. 23:34
  „14. Pofátlan
  Ha a jövőben egyetlen egy alkalommal előforul, hogy a hozzászólásodban tények alapján érvelsz és nem személyeskedsz, küldök neked egy csokor szegfűt.
  A színét te választhatod meg.”
 • 16. load 2011. március 23. 23:26
  „15. Csetneky
  "...egyértelmű, hogy igazam van és ezt már te is látod."
  Én ugyan nem, de ha te így gondolod, hát leklked rajta.
  Lehet, hogy Lengyelországban is van egy Gödöllő, és te megtaláltad a térképen.
  Nekem nem sikerült.”
 • 15. Csetneky 2011. március 23. 20:05
  „13. load

  Nem teszem. Minek tenném, amikor egyértelmű, hogy igazam van és ezt már te is látod.”
 • 14. Pofátlan 2011. március 23. 19:00
  „load!
  Neked MSZP szegfű lehet a háttérképed a számítógépeden.
  Értelmetlen vitatkozni ilyen elvakult emberrel.”
 • 13. load 2011. március 23. 16:14
  „12. Csetneky
  Ne túrbózd magad!
  Teljesen mindegy, hogy hol rendezik meg, és mikor.
  Gödöllőn a magyar EU elnökség ideje alatt biztosan nem. Ez a lényeg.
  Ha kiváncsi vagy a véleményemre, azt is elmondom, hogy miért nem.
  Az pedig, hogy te min lepődsz meg, és mit szoktál meg, engem nagyjából semennyire sem érdekel.”
 • 12. Csetneky 2011. március 23. 11:31
  „7. load

  "Megrendezik tehát az elhalasztott keleti partnerségi csúcstalálkozót, a magyar elnökség idején Lengyelországban" - olvasható a szocialista politikus közleményében"

  Ez ebből a cikkből van. Szerintem azt jelenti, hogy a magyar elnökség idején, tehát az első félévben rendezik meg Lengyelországban. Ez pedig még szerinted sem igaz. Tehát szokás szerint hazudoztak a szocialisták, vagy csak egyszerűen szamárságokat beszélnek. Egyik sem meglepő, inkább megszokott.”
 • 11. Goldmund 2011. március 23. 10:34
  „Az európai és amerikai politikában nem úgy megy, hogy felelős politikusok azt nyilatkozzák: "Orbán, te egy nulla vagy!"
  Csak épp akkor, épp ott nem érnek rá. Később, máshol, másokkal meg ráérnek. Ha van füle a Fidesz-vezérkarnak a finomabb hangokra, akkor megértik, ha nem, hát nem.
  Hasonlóan ment, mikor a Berlusconi (minő véletlen: Orbán jó barátja) által vezetett Olaszország volt EU-elnök.”
 • 10. load 2011. március 23. 09:34
  „A legprimitívebbeknek meg lövésük sincs, hogy miről van szó, és az egésznek mi a tétje.”
 • 9. AHA 2011. március 23. 05:22
  „Ennek a cikknek annyi a jelentősége mint a gyurcsány Facebook-bejegyzéseinek.
  Nem szól másról csak az ő egyszerű gondolatairól.A primitívek meg ráugrottak.
  :-))”
 • 8. load 2011. március 23. 01:03
  „2. Pofátlan
  "A magyar történelem egyik legrosszabb államfőjének miniszterként megbukott lányának..."
  Schmitt lányai közül melyik volt miniszter?
  Gréta, Petra, vagy Alexa?”
 • 7. load 2011. március 23. 00:53
  „5. Csetneky
  A keleti partnerség csúcstalálkozóját a 2009-es prágai nyilatkozat értelmében 2011-ben kell megrendezni. Mivel az eredetileg tervezett, az EU illetékeseivel előzetesen egyeztetett májusi időpontban számos más, fontos nemzetközi eseményre kerül sor, a soros magyar EU-elnökség és az elnökségi teendőket 2011 második félévében ellátó lengyel elnökség az Európai Tanács elnökével konzultálva kezdeményezte, hogy a csúcstalálkozóra 2011 második felében, Lengyelországban kerüljön sor - közölte a Külügyminisztérium csütörtökön.

  Gyurcsány Frenc: "Szerényem megjegyzem, hogy lassan éghet a képünk azért, ami velünk történik. Friss hír, hogy miután hozzánk nem tudnak eljönni az EU és a Keleti Partnerség országainak vezetői májusban, megteszik ugyanezt, ugyanakkor, de nem Gödöllőn hanem Varsóban, mi több, Obama elnök részvételével. Bizonyos körökben azt mondanák, hogy ez azért überciki."

  Ebből a két nyilatkozatból az derül ki, hogy a keleti partnerség csúcstalálkozója nem marad el, csak Varsóban tartják majd meg a lengyel elnökség idején.
  Úgy tűnik, hogy Ferinek igaza lesz, és inkább te fagytál bele a kétharmados győzelmi mámorba.”
 • 6. öszödiböszme 2011. március 22. 20:58
  „Egy biztos órsost mindenhol persona non gratának nézik. Ezáltal minket is. Lehet játszani a szavakkal csetneky narancselvtárs, de az tény nálunk lóf.sz lesz, pedig mi vagyunk a soros elnökök. Ezt a szimpatikus megítélést pedig meglehet köszönni az órsos kabinet áldozatos munkájának.”
 • 5. Csetneky 2011. március 22. 20:46
  „Ha az elhalasztott keleti partnerségi csúcstalálkozót megrendezik idén a második félévben, akkor ismét gyurcsányi hazudott, szokásához híven. Bár az is lehet, hogy az mszp-sek agyára mentek a választási eredmények, és nem tudják megkülönböztetni a keleti partnerségi csúcstalálkozót a szokásos államfői találkozótól. Előbbi megszokott, az utóbbi viszont politikustól valóban űberciki.”
 • 4. zeta62 2011. március 22. 20:32
  „Ezt a szélkakas produkciót csak a narancsködös hívek nézik el neki, a külföld nem. A KO amúgy is csak a mostani cikit hozta le, amikor Putyin mosta fel vele a padlót, akkor csend volt, amikor nem hívták meg a líbiai beavatkozást megelőző tanácskozásra, az se jelent meg, (nem kifogás az akcióban való nem részvétel, oda is a lengyeleket hívták, ez tendencia), ez a mostani csak hab a tortán, és direkt államfőket említett a lengyel közlemény, hogy véletlenül se legyen ott a dakota.”
 • 3. Maori 2011. március 22. 19:56
  „Mert a büntetett előéletű, helyesen írni nem tudó Palika aztán sokat fog rajta javítani, igaz?”
 • 2. Pofátlan 2011. március 22. 19:51
  „Nos igen, az MSZP lejáratta Magyarországot külföldön újra. A magyar történelem egyik legrosszabb államfőjének miniszterként megbukott lányának vezetésével a brüsszeli MSZP frakció magyarellenesebb még a véresszájú román, szlovák képviselőknél is.”
 • 1. pozdorja 2011. március 22. 19:49
  „Először is nem kell csodálkozni ha a külföldi államfők hülyének nézik Orbán Viktort, mivel ő is hülyének nézi őket. (gondolok itt Orbán Viktor nyilatkozataira ami ugyanabban a témakörben teljesen másként hangzik a külföldnek, mint a magyar polgároknak) Érthető hogy igyekeznek elkerülni minden eseményt ami a legcsekélyebb mértékben is kapcsolódhat Orbán Viktorhoz.
  Másodszor MSZP-nek még mindig kuss a neve, mert az "überciki" az volt amit a kormányzásuk ideje alatt műveltek. Jobban teszik ha nem ugrálnak mikor nyakig ülnek a szagos szmötyiben.
  Harmadszor: akkor most ki dönti el hogy milyen találkozó lesz mikor hol?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még nem döntött a kormány az élelmiszerek áfa-csökkentéséről

A kormány még nem hozott döntést egyes élelmiszerek áfá-jának csökkentéséről - tájékoztatta az… Tovább olvasom