Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

MSZP: hozzá nem értés miatt tart tovább a budai közlekedési káosz

Az MSZP szerint a kormánypárti budapesti városvezetés hozzá nem értése miatt nem készülnek majd el időben a jelenleg is zajló budai fejlesztések, ami egyúttal a környéken állandósult közlekedési káoszt is hónapokkal meghosszabbítja.
Erről Horváth Csaba szocialista fővárosi képviselő és Őrsi Gergely, az MSZP II. kerületi elnöke beszélt szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Őrsi Gergely hangsúlyozta, a jelenleg Budán zajló 3-4 közlekedési fejlesztés előkészítése és lebonyolítása is hibás. Példaként említette a budai fonódó villamoshálózat fejlesztését, amelyben szerinte "egyelőre csak a problémák fonódnak". A Margit-híd alatti HÉV-állomás födémjéről ugyanis kiderült, amit korábban a helyi szocialisták is valószínűsítettek, hogy nem bírja el az ott elvezetni kívánt villamosokat - fejtette ki Őrsi Gergely, aki szerint a Széll Kálmán tér felújítását és a volt gazdasági minisztériumi épület bontását is hasonló előkészítetlenség jellemzi.

Kiemelte, az MSZP ezért felszólítja a városvezetést, hogy beruházásait hangolja össze és készítsen hozzájuk előzetes hatástanulmányokat.

Horváth Csaba úgy fogalmazott, megbukott Tarlós István főpolgármester azon koncepciója, hogy ugyan nagy fennakadást okozva, de gyorsan elvégzik a budai fejlesztéseket. Ennek oka, hogy a jelenlegi városvezetés nem hajlandó tudomásul venni, hogy a közlekedéstervezés és -szervezés egy külön szakma - mondta az ellenzéki politikus, aki szerint akár hónapokra is állandósulhat a budai közlekedési káosz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt év börtönre ítélt a bíróság egy csecsemőgyilkos anyát

A nő már az utolsó két terhességét is titkolta családja elől. Amikor a szülés beindult bezárkózott a… Tovább olvasom