Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

MSZP: befejezte munkáját a háromtagú ügyvezetés

Megalakult az MSZP országos választási bizottsága, ezzel befejeződött a háromtagú ügyvezetés munkája - jelentette be Lendvai Ildikó. Az MSZP választási tevékenységét irányító testület egészen a 2010-es választásig lesz a párt politikai centruma - közölte a pártelnök.

Emlékeztetett arra, hogy a háromtagú ügyvezetés azért jött létre, hogy a párton belüli törésvonal létrejöttét megakadályozzák. Most új törésvonalakat kell megelőzni, és új, szélesebb együttműködési formát kell találni - indokolta Lendvai Ildikó azt, miért hozták már most létre a bizottságot.

Hozzátette: új munkaformaként működnek a választási bizottság mellett létrehozott munkacsoportok, amelyek a választási program téziseinek megalkotására, az országos lista összeállítására, illetve a társadalmi szövetségesek megkeresésére szolgálnak, azokról a végső döntést a kongresszus mondja ki. Kitért arra, hogy az országos lista összeállításában a teljesítményelvet szeretnék előtérbe állítani.

Lendvai Ildikó áprilisban többek között azzal a feltétellel vállalta a pártelnökséget, hogy létrehoznak és a következő tisztújításig működtetnek egy háromfős ügyvezetését, amelynek tagja Lendvai Ildikó mellett Kiss Péter és Szekeres Imre lett.

Az MSZP honlapján olvasható alapszabály szerint a párt választási tevékenységét a választási bizottságok irányítják, ezeket helyi, területi és országos szinten kell létrehozni. Ezek a testületek ellátják a választással kapcsolatos közjogi feladatok előkészítését és gondoskodnak a választási kampány megszervezéséről. Az alapszabály szerint az országos hatáskörű testület jogosult a pártszervezetektől és testületektől tájékoztatást kérni, megsemmisítheti a helyi szervezetek a párt választási érdekeit sértő döntéseit.

Az alapszabály szerint az MSZP országos választási bizottságának tagja a pártelnök, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, a párt elnökhelyettesei, alelnökei, a választmány elnöke, a parlamenti frakció vezetője, a pénztárnok, a pártigazgató és a kampányfőnök, további tagjait az országos elnökség javaslata alapján a választmány választja meg.

Olvasóink írták

  • 2. jockey 2009. június 22. 12:10
    „Csak menjen az öreg szoci, fiatal szoci marakodás, meglesz az a 3. hely az országgyűlési választáson! Húzzatok bele! De méginkább el!”
  • 1. Reális 2009. június 21. 18:19
    „Rosszul látják a szocik a helyzetet,ebből kifolyólag nem is hoznak majd okos döntéseket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittasan akarta átúszni a Balatont? Tragédia lett a vége

Balaton - Az alsóőrsi rendőrkapitányság vizsgálja egy 51 éves férfi rendkívüli halálának… Tovább olvasom