Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Molnár Csaba Matolcsy György feleségének tett fel írásbeli kérdést

A szocialista Molnár Csaba Matolcsy György feleségének tett fel írásbeli kérdést kedden annak kapcsán, hogy a nemzetgazdasági miniszter egy interjúban a magán-nyugdíjpénztári tagsággal kapcsolatos kérdésre korábban azt mondta, "az ilyen ügyeket a feleségem intézi."

A szocialista politikus - az MTI-hez is eljuttatott dokumentum szerint - "Elintézi-e hárommillió magyar magánnyugdíjpénztárát?" címmel nyújtotta be a kérdését a parlamentnek, annak szövegében emlékeztetve arra: Matolcsy György a Népszabadságnak a magán-nyugdíjpénztári tagsággal kapcsolatos kérdésre korábban azt mondta, "az ilyen ügyeket a feleségem intézi."

A nemzetgazdasági miniszter feleségének címezve Molnár Csaba azt írta: férje eddigi tevékenységéből, ellentmondásos nyilatkozataiból és hirtelen, kapkodva összerakott koncepcióiból már sejteniük kellett volna, hogy a hárommillió magyar pénztártag mindeddig nem a megfelelő embernek tette fel a kétségbeesett kérdéseit.

"Tudjuk, hogy minden sikeres férfi mögött egy nő áll, mától már azt is tudjuk, hogy a sikertelenek mögött is" - fűzte hozzá.

A szocialista politikus több kérdést intézett a miniszter feleségéhez. Egyebek mellett arra kíváncsi, valóban szabad választási lehetőségnek vagy zsarolásnak tartja azt, hogy ha valaki nem lép vissza az állami nyugdíjrendszerbe, az elveszíti az állami nyugdíjra való jogosultságát; milyen folyó kiadásokra tervezte fordítani a nyugdíjkasszák vagyonát; hogyan képzeli el az egyéni nyugdíjszámlák vezetését; illetve felkészült-e a vagyonkezeléssel megbízott Államadósság Kezelő Központ a feladat ellátására.

A volt kancelláriaminiszternek korábban is volt hasonlóan akciója: júliusban egyik benyújtója volt a "Nemzeti Együttműködés Rendszerét Megtestesítő Személy iránt érzett szeretet, hűség és hála kifejezéséről" szóló, ironizáló törvényjavaslatnak, amely kezdeményezte, hogy a nemzeti együttműködésről szóló nyilatkozatot az óvodákban és az iskolákban függesszék ki, Orbán Viktor miniszterelnök arcképével és életútjának ismertetésével együtt, valamint legyen munkaszüneti nap a miniszterelnök születésnapja.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. gjozsi88 2010. december 02. 18:38
  „fióka!
  Az általad favorizált jobbikkal, még a Fidesz szintjén sem állna szóba európa....pedig már ezektől is bedölt a forint háromszor!
  A jobbik a a mostani GDP -t 20%-ra szeretné mérsékelni a multik takarodjatok programjával!”
 • 44. fióka 2010. december 02. 10:24
  „molnár csabika=gyurcsány csicska mszp elküldeném a fidesszel együtt alaszkába havat lapátolni”
 • 43. gjozsi88 2010. december 01. 17:26
  „idegen!
  Hogy számoltad ki?
  Egyébbként 2008-as világ válság hatására minden bukott!
  Az állami nyugdij ekkor bukta el a 13. havit és lett korhatár 62 év! A magánpénztárak visszanyerték a , értéküket reálhozammal...az államinál szó nincs a 13. visszaadásról és a korhatár visszaállitásról!
  Egyébbként mind a bankbetétek, mind az életbiztosítások ugyan abban a vagyonkezelésben vannak...!
  Vagyon kezelése szempontjából csak az a különbség, hogy a magánpénztárnál rövidebb futamidejű befektetést igényelnek, de ugyanazok kezelik, mint a magánpénztárt!
  Arról nem beszélve, hogy a vagyonkezelők az OTP-n kivül európa vezető pénzintézetei és köszönik szépen eddig 100 éve megfelelően teljesítettek!
  Szerinted miért érné meg nekik hitelüket kockáztatva, amit 100 év alatt épitettek fel, egy alig 3 milliós piac rájuk eső részének vagyonával eltünni, miközben ezzel az egész piaci bizalmukat kockáztatják!”
 • 42. gjozsi88 2010. december 01. 17:19
  „Felhő71!
  Gyurcsány csak azért jutott a próbálkozásig, mert a Fidesz populizmusa elbutitotta az embereket és kisebbségben maradt!
  Ez nem az ő hibája....a társadalom kritikája!
  Nem véletlen, hogy a világon mindenütt őt ismerik el...nézd meg szegény Viktort a svéd meccs után most az orosz távirati iroda tévesztette össze Gyurcsánnyal!”
 • 41. idegen 2010. december 01. 15:05
  „Jozsi !
  Az önkéntes is veszített . Ezt a saját bőrömön is tapasztaltam. De erről mi már egyszer vitatkoztunk A bankbetétet meg ne keverd ide.Az életbiztostítást meg majd meglátjuk, ugyan is most fognak lejárni azok a szerződések és majd ha elkezdik az emberek kivenni azokat a pénzeket akkor lehet hogy nagy koppanás lessz a vége . Mert itt semmi sem működik tisztességesen tudod.”
 • 40. Stickers 2010. december 01. 15:05
  „Egy a lényeg takarodjon az idegbeteg vezérkos, vagy mondhatnám a p-betűs jon-ra végződő szót is. Élősködő .... a Matolcsyával együtt. <moderálva..>”
 • 39. Felhő71 2010. december 01. 14:22
  „Gjozsi88
  Húsz éve a populizmus szövegeiben reménykedünk. Assziszed nem tudom? Ebben az országban a kifinomult érvelést nem értik, vagy nem akarják érteni az emberek. Felébreszteni őket nem lehet. A politikai elitet már mindenki köpködi, de ennyi. Ezután a nyolc év után, hogy viszed ki az embereket az utcára, veszed rá őket a sztrájkra vagy akár csak a véleményük hangoztatására? Megkapod, hogy hülye komcsi vagy. A Gyurcsnyék próbálkoztak, de próbálkozni kevés. Tudod, tedd vagy ne tedd, de nem próbáld. Most komolyan nem gondolhatod, hogy nyolc év alatt ennyire futotta volna, ha tényleg akarnak valamit?
  Ezek, most azt csinálnak itt két három évig bizonyosan, amit akarnak. Ezek itt együtt úgy elintéznek minket, hogy arról koldulunk. Remélem, hogy tesznek valami jót is. Mondj jobbat.”
 • 38. gjozsi88 2010. december 01. 14:13
  „idegen!
  Még annyit!
  Segíts nekünk, hogy miért éppen csak a magánpénztári vagyon tünt el, és az ugyanabban a vagyonkezelésben lévő bankbetét, tőkésitett életbiztositás, az önkéntes nyugdij pénztár meg nem....?
  Ez egy kardinális kérdés a hitelesség kedvéért!
  Vagy a többi nem érdekes?”
 • 37. gjozsi88 2010. december 01. 14:11
  „felhő71!
  Nem igértek megszorítást, azaz szerkezeti átalakitást....!
  Miben reménykedsz?
  A Gyurcsány akarta 2006 után, megakadályoztuk, két harmados törvényeket elutasitották, amit nem tudtak lenépszavaztuk...! Ezt azért nem a Gyurcsányon kellene számonkérni...!
  Egyébbként hidd el, hogy az lesz a vége, hogy kiadás csökkentésen alapuló szerkezeti reformok....csak ezt a pénzpiac kényszeriti ki és nézd meg a pénzpiaci változásokat, és ettől sokkal drágább lesz és az emberek elfordulnak a politikától, mert a mostani populizmusban reménykedtek!
  Te is valami reményre alapozol, ahelyett, hogy követelnéd azt amit a kormány nem akar, de mégis szükséges lesz, ahogy látod...!”
 • 36. gjozsi88 2010. december 01. 14:06
  „idegen!
  Mihez képest?
  Ugyanis az átlagbér 203 000 ft....és a társadalom jelentős része ez alatt keres....!
  Nekik emelkedik az adója...!
  De ugye az hiteltelen, aki azt mondja, hogy szar az amibe ő is benne van, ráadásul önként...!?
  Arról a lehet, hogy nincs meg....az Selmeczi nagys asszony kitalációja...miközben azt igéri, hogy a reálhozamok kivehetőek, adózás után!
  Azt, hogy mire alapozta ezt az állitását még nem sikerült bebizonyítania...ráadásul ebből a pénzből van...az állami nyugdij alapba egy fillér sincs!
  Mekkora különbség!
  Hogy jövöre ez a pénz is el fog tünni?
  Persze, mert ezt a költségvetés folyó kiadásokra fordítja., azaz betömi a -továbbra is fenntartom, gazdagoknak adott adókedvezménnyel(mert ugye arról nem beszélsz, hogy az osztalék adót is csökkentette, ami megint nem a kisembert érinti- maga által ütött lyukakat!”
 • 35. Felhő71 2010. december 01. 14:05
  „Gjozsi88
  Nem vagyok közgazdász. Az egykulcsos adó felháborít, azért írtam amit, talán félreértetted, engem nem kell felébreszteni. Az államadóság vonatkozásában értelek. Ugyanakkor remélem, hogy a törlesztés után szerkezeti átalakítás is lesz. Remélem, annak ellenére, hogy eddig semmi jel nem mutatkozik ezirányba. Optimista vagyok, a Gyurcsánynak is hittem egy jó ideig.
  Idegen
  380 ezer felett, tehát nem pont 380 ezret. Talán nem érted, de ez klasszikus csúsztatás. Nézd meg, hogy mennyit keres egy orvos, egy tanár, egy tűzoltó, egy rendőr. Rendes társadalmakban tudják, hogy a tehetősebbek, szerencsésebbek nagyobb arányban járulnak hozzá az állam terheihez mint az átlag, ahogyan te is meg én is több adót fizetünk, mint az elesettek, stb. A képviselők ezzel az intézkedéssel többet hagynak a saját zsebükben, mint amennyi egy tanár vagy egy kezdő orvos teljes fizetése. Ez aztán erkölcsi alap. Így lehet példával elöljárni, mert a 800 ezer forint elfogy hó végére, mint tudjuk R M-tól.”
 • 34. idegen 2010. december 01. 13:38
  „jozsika most már elég ebből a süket dumából. Mondod a baromságaidat egyfolytában. Milyen gazdagok adókedvezménye te szerencsétlen ?! Szerinted aki 380 ezer forintot vagy az felett keres az gazdag ? Különben a Gyurka önként lépett be, a sok fiatalnak meg önként vólt kötelező.Tudod miért van ez a fene nagy felháborodás . Mert lehet hogy nincs meg a pénz nagy része.Majd jövőre meglátjuk hogy mennyi hiányzik a kasszából.”
 • 33. gjozsi88 2010. december 01. 09:54
  „Azt azért nem értem, hogy miért Molnár Csaba a hülye, ha az a kormányzati válasz, hogy a feleség dönt ilyen kérdésekben, és emiatt a feleséget kérdezné meg, hogy lehet, hogy a Gyurika még mindig magánpénztári tag, miközben nem volt kötelező belépni és már vissza is léphetett volna!
  Ugyanis arra az ellentmondásra, hogy a magánpénztár káros, miközben aki ezt hirdeti ÖNKÉNT még mindig tagja, ilyen gyermeteg választ ad...?
  Arra gondolni se merek, hogy ha véletlenül senki nem ment volna hozzá Gyurikához...mert valljuk meg ,láthatóan nem egyenes ember, mindig mást mond ugyanarról a témáról.....akkor mit mondott volna erre az ellentmondásra!
  Persze gyámság alá helyezhették volna....de ilyen szinten irányitani az országot?”
 • 32. gjozsi88 2010. december 01. 09:48
  „Hogy mást ne mondjak, a magánpénztári vagyon tervezett 530 milliárdja a jővő évi költségvetésben, nagyjából annyi, mint a gazdagok adócsökkentéséből kieső költségvetési bevétel 500 milliárdja!
  Azaz a gazdagok adócsökkentését a kisember magánpénztári vagyonából finanszirozzák...!
  Tök jó bolt....mindenkinek!
  Ébresztő....!”
 • 31. gjozsi88 2010. december 01. 09:46
  „felhő71!
  Az államadósság 3/4 része magán szektor adóssága....!
  Azaz a 21 000 milliárdból 8700 lakossági, ugyan ennyi a vállalati, a többi az állami szektoré, mely szerkezeti átalakitások nélkül pár év múlva ujra fogja termelni ezt az adósságot, mert a pazarló rendszerek adóssága volt eddig is...közben elfogy a tartalékalap is...!
  A szerkezeti átalakitások, melyek a kormány szerint megszorítások, számukra ördögtől valók...nincs is erre vonatkozó javaslatuk!
  Azaz elköltik a vagyont...egyrészt folyó kiadások finanszirozására, másrészt egy olyan adósság csökkentésre ami átalakitás nélkül újra termelődik ....!”
 • 30. Felhő71 2010. december 01. 09:36
  „19
  Nálad a pont, valóban.
  Azért még várjunk. Kicsit sok itt a személyeskedés és kevés az érvelés. Akárhogy is lesz, engem az érdekel, hogy ezt a pénzt valóban az államadóságra költik--e, ha ezt teszik még azt is benyelem, hogy nincs valódi választásom és hogy az egész egy kutyakomédia, ha eltapsolják, akkor tudom kire ne szavazzak legközelebb. Illetve mióta egykulcsos lett az adórendszer már tudom. Azért a gazdagéknál otthagyott pénzt valahonnan össze kell szedni. Plebeius kormány, mi? Hát ezt nem kellett volna mondani.”
 • 29. szocdem 2010. december 01. 09:21
  „MAtolcsy egy kretén hülye. Az is volt, meg az is marad. Gőzerővel tiporja szét mindazt amit az elmúlt 20 évebn nem sikerült tönkretenni ennek a II. vonalas tehetségtelen komcsi társaságnak, ami most fennen "jobboldalinak" hírdeti magát...
  Hányás az egész banda..”
 • 28. gjozsi88 2010. december 01. 08:09
  „még annyit:
  "elég volt a megszorításokból"

  Miközben az átlag ember adója nő, a különadókat ránk háritják, fél %-os járulék emelés lesz, a forint árfolyama Viktor óta harmadszor dölt be.....a népszavazás intézményét korlátozzák, a magántulajdonhoz való jogot kivették az alapjogból, nyugdijadat államosítják, járulékát átalakitják adóvá és nem jár, hanem adható lesz...stb!
  Mi ez, ha nem megszorítás?
  Te tényleg ennyire szerencsétlen vagy, ....?”
 • 27. gjozsi88 2010. december 01. 08:05
  „Patriot!
  Súlyos tévedésben vagy...! A románoknak van egy több mint 7%-os hiányuk....az IMF csak akkor hajlandó finanszirozni őket, ha ezt csökkentik a kiadásakkal!
  Érdekes, hogy a kockázati feláruk 50 bázis ponttal alacsonyabb, mint a Fidesz kormány 3%-os hiányánál....! A kockázati felárat a Viktor 175 bázis ponton vette át a Bajnaitól, mikor a románoké jóval magasabb volt....most meg 368 bázispont a mi felárunk, a románoké 50 ponttal kevesebb!
  Tudod mi következik ebből?
  Hogy hamarosan csak utópia lesz, hogy nincs szükségünk az IMF-re, mert az ország gazdasága ,költségvetése stabil...ahogy a Viktor juliusban nyilatkozta!”
 • 26. IV.Béla 2010. november 30. 23:25
  „19-nél az igazság. Na meg a nap szépénél.”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújultak a túraútvonalak a Homokhátságon

Uniós támogatással megújultak a helyi látványosságokat, műemlékeket és védett természeti… Tovább olvasom