Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Milliárdokra perli az állam az SCD-csoportot

Az államot képviselő vagyonkezelő azért adott be keresetet az SCD-csoport ellen, mert álláspontja szerint a társaság áron alul jutott hozzá a Balaton-parti kempingeket üzemeltető cégekhez.
Két és fél milliárd forintot, s annak kamatait követeli a Magyar Állam az SCD Balaton Holding Ingatlanfejlesztő és Befektetési Zrt.-től a Siotour eladása kapcsán; a per pénteken kezdődött meg a Kaposvári Törvényszék gazdasági bíróságán.

Az államot képviselő vagyonkezelő azért adott be keresetet az SCD-csoport ellen, mert álláspontja szerint a társaság áron alul - 8 milliárd forintért - jutott hozzá a Balaton-parti kempingeket üzemeltető cégekhez.

Az SCD Balaton Holding 2004-ben és 2005-ben vásárolta meg Somogy megyétől a Siotour Zrt.-t, Veszprém megyétől a Balatontourist Zrt.-t, Zala megyétől pedig a Zalatour Kft-t. A társaság százmilliárdos fejlesztéseket ígért, ebből azonban semmi nem valósult meg.

A pénteki elsőfokú tárgyaláson kiderült, hogy az állam a Siotourból kivált 14 projektcéget is perelni akarja, ám ezek ügyvezetői erről még nem kapták meg a hivatalos értesítést, ezért a bíró elnapolta a tárgyalást.

A Siotour értéke a projekttársaságok kiválásával három milliárdról kétmillió forintra csökkent. Az ügyet még februárban utalta a Kaposvári Törvényszék hatáskörébe Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, mivel a pert a Fővárosi Törvényszék leterheltsége miatt csak jövőre tudták volna elkezdeni. A tárgyalás júliusban folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetiből emberi: átnevezik az erőforrás-minisztériumot

Emberi Erőforrások Minisztériuma lesz a Nemzeti Erőforrás Minisztériumból. Tovább olvasom