Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Megszüntetheti a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények elévülését a Ház

Kétnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők rendhagyó módon nem hétfőn, hanem kedden hozhatnak határozatokat, így ekkor fogadhatják el a tavalyi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadást, valamint azt a kormánypárti előterjesztést is, amely megszüntetné a gyermekekkel szembeni szexuális bűncselekmények elévülését.

A házelnök javaslata alapján a parlament ülése hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődhet, majd az interpellációk, az azonnali kérdések és a kérdések következhetnek.


    A szokásoktól eltérően hétfőn nem szavaznak a képviselők, megtárgyalják ugyanakkor több, kedden elfogadni tervezett javaslat bizottsági összegző módosító javaslatát, majd vita kezdődhet a fideszes Lázár János azon kezdeményezéséről is, amely a pártiroda-vásárlásra kapott korábbi fejlesztési banki kölcsönök adatai kivenné a banktitok köréből.

    Az érdemi határozathozatalok a tervek szerint kedd délelőtt lesznek. Ekkor fogadhatják el a képviselők a tavalyi költségvetés végrehajtási törvényét, azaz a zárszámadást, az Állami Számvevőszék 2013-as működéséről szóló beszámolót, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavalyi büdzséjének végrehajtásáról szóló előterjesztést, valamint az NMHH 2015-ös költségvetését.

    Döntés várható továbbá a büntető törvénykönyv (Btk.) Fidesz kezdeményezte szigorításáról, hogy a gyermekekkel szembeni szexuális bűncselekmények ne évülhessenek el, valamint a bírósági végrehajtási törvény - ugyancsak a Fidesz által javasolt - módosításáról.

    A szavazások után az Országgyűlés megvitatja az egységes elektronikuskártya-kibocsátási keretrendszerről szóló törvényjavaslatot, továbbá jogállási törvények, valamint a bányászatra vonatkozó jogszabály módosítását, majd az új biztosítási törvény javaslatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyarok kétharmadának több kedvenc bora van

A borfogyasztási szokásokról készített felmérést a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa. Tovább olvasom