Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Megölt és elégetett két embert: életfogytig fegyházra ítélték

Életfogytig tartó, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság csütörtökön azt a 22 éves jászszentlászlói férfit, aki 2008 októberében egy balotaszállási tanyán megölt és elégetett két férfit; az ítélet nem jogerős, mert az ügyész, valamint a vádlott és védője fellebbezett.

Az ítélet szerint a férfi - akit nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt mondtak ki bűnösnek - leghamarabb 33 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. Lőfegyverrel és lőszerrel történt visszaélés és nyolc rendbeli közokirat hamisítás vétsége is szerepel a vádlott bűnlajstromában. Az első fokon eljáró bíróság a férfit kötelezte a 3 millió forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére is.

A vádirat szerint 2008 októberében elszenesedett emberi csontokat találtak egy balotaszállási tanya udvarán. A tanyán élő két férfit - egyik német-magyar, a másik német állampolgár - meggyilkolták és elégették. A rendőrséget az áldozatok egy ismerőse értesítette, akinek feltűnt, hogy a tanyán napok óta nincs mozgás.

A nyomozók rövid időn belül elfogták a gyilkosságokkal gyanúsítható, akkor 20 éves jászszentlászlói férfit, aki Pusztamérgesen lakott barátnője családjánál. Több bizonyíték is a gyanúsított ellen szólt. A házkutatás során megtalálták nála azokat a műszaki cikkeket, amelyek a két meggyilkolt férfi tanyájáról tűntek el. Az is kiderült, hogy a szakács szakképesítésű fiatalember a gyilkosságot megelőzően hetekig a két férfinél lakott.

A vádlott a per korábbi szakaszában elmondta: a vádiratban szereplő esemény előtt pár évvel, egy kocsmában ismerkedett meg a német férfiakkal, többször dolgozott a tanyájukon. A fiatalember számára később világossá vált, hogy a két férfi között homoszexuális viszony van. Jó kapcsolat alakult ki közte és az idősebbik, 72 éves magyar-német kettős állampolgár között, aki több alkalommal pénzküldeményekkel is támogatta a vádlottat.

A vád szerint a vádlott 2008 októberében pénzzavarba került, ezért elhatározta, hogy a tanyán lévő műszaki cikkeket megszerzi, akár a sértettek élete árán is. 2008. október 11-én ment el a két férfihez, akik közül csak az idősebb volt otthon. Vele egy vascsővel végzett, majd megvárta, míg a fiatalabb, 39 éves férfi is hazatér, és őt is megölte. Ezután a holttesteket egy fejszével és egy bárddal a házban feldarabolta, majd az udvaron egy máglyát rakott, és elégette őket. A vádlott az idősebbik áldozata összevert fejét lefényképezte a mobiltelefonjával, amit egy ismerősének megmutatott.

A vádlott a nyomozás során csak az egyik gyilkosság elkövetését ismerte el. Vallomása szerint, amikor a bűncselekmény estéjén a tanyára ért, az idős német már nem élt, mert a fiatalabbik végzett vele. Ezután ő a fiatalabb, 39 éves német állampolgárt ölte meg. A per során a vádlott többször megváltozatta vallomását, amire a perbeszédben a védője is kitért.

Feleky István bírói tanácsa bizonyítottnak ítélte azt, hogy mindkét sértettet a vádlott ölte meg, azt azonban nem látta bizonyítottnak, hogy a sértettek holttestét feldarabolta volna.

Olvasóink írták

  • 2. Madarász 2010. december 16. 20:24
    „Szerintem komolyan el kéne gondolkodni valami elrettentőbb lehetőség bevezetésén, mondjuk élegfogytig tartó kemény kényszermunka, vagy vissza kéne hozni a halálbüntetést,”
  • 1. Iveco 2010. december 16. 17:20
    „Máglyára vele! Egy napig se etetném az ilyeneket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janurától nem előzhetnek a nehéz tehergépkocsik

Január 1-jétől a 7,5 tonnát meghaladó tehergépkocsik nem előzhetnek majd a két forgalmi sávval… Tovább olvasom