Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Megjelent a British Airways londoni programajánlója

A családos utazóknak is kínál programokat a British Airways és a British Council nyári kulturális programajánlója. Londonba minden évben 27 millió utazó látogat el, akiknek közel fele, azaz több mint 13 millió utas külföldről érkezik.
A millenniumi óriáskerék Londonban
A British Airways két korábbi kiadványának sikerére alapozva immár harmadik londoni kulturális programajánlóját publikálta. A légitársaság ezúttal London nyári művészeti, kulturális, szabadidős, sport és szórakoztató programjainak színe-javát gyűjtötte csokorba és kategorizálta úgy, hogy azokból a gyermekekkel és családdal utazók is találjanak maguknak megfelelőt. Nyári londoni programajánlóját, amelyet a British Council szakembereinek bevonásával készített el, a légitársaság a www.nagyutazas.hu weboldalon is közzétette, könnyebb és állandó hozzáférést biztosítva ezzel a Londonba utazók számára az angol főváros nívós kulturális programjainak összefoglalójához.

Habár London lakossága hivatalosan csak mintegy 8 millió fő, a világ kulturális fővárosának is tekintett város lakóinak száma 10 millió fő felett van, mivel a város nevezetességei valamint páratlanul gazdag és változatos kulturális és szabadidős programjai állandóan legalább 2 millió turistát vonzanak.

London turisztikai vonzereje több tényezőnek is köszönhető. London egyike azon világvárosoknak, amelyek turisztikai infrastruktúrája valóban kellemessé tehet egy-egy vakációt. A városban 6.128 étterem és 3.800 pub üzemel, a bevásárolni vágyókat több mint 40.000 üzlet és 80 piac kínálata csábítja, míg közlekedésüket 21.000 taxi és a város minden pontjához kapcsolatot biztosító metró segíti. Londonban 147 park található, ami azt jelenti, hogy a város területének 30 százaléka gyakorlatilag park és zöldterület.

London pezsgő kulturális programkínálata tovább erősíti a gazdag turisztikai alapellátottságot. A város olyan világszerte ismert szimbólumai mellett mint például a National Gallery, a British Museum és a British Airways London Eye, Londonban 238 ingyenesen látogatható nevezetesség, köztük 34 képzőművészeti galéria, 66 múzeum, 55 történelmi épület és 18 különleges vagy technológiai szempontból egyedi nevezetesség található. Ebben a hatalmas metropoliszban, ahol közel 150 élő nyelvet beszélnek 43 színház, 21 mozi, 5 opera és táncszínház valamint 12 komolyzenei hangversenyterem programja gazdagítja a kulturális kínálatot.

Harmadik, elsősorban London nyári kulturális és művészeti programjaiból összeállított programajánlójában a British Airways ezen kulturális intézmények kínálatából gyűjtötte össze a legszínvonalasabb eseményeket.

"Célunk az, hogy a minőségi szabadidős programok kialakításában és megvalósításában segítsük a párban vagy családjukkal utazó utasainkat." - mondta Molnár Ferenc, a British Airways értékesítési és marketing igazgatója. "Bízunk abban, hogy ezen kiadvány közreadásával nemcsak a kellemes programok élményével, de egy másik kultúrába való bepillantás lehetőségével is hozzájárulhatunk az utazás élményé tételéhez." - tette hozzá az igazgató.

De hogy mégis mely kiemelkedő események alkotják London kulturális kínálatának gerincét? Íme egy kis kitekintés! A Merce Cunningham tánccsoport előadássorozata, Franc McGuinnes a Valaki majd vigyáz rám c. drámájának bemutatója, az ausztrál balett Hattyúk tava előadása, a Hyde Parkban megrendezésre kerülő egy hetes Wireless könnyűzenei fesztivál, a greenwich-i Dokland Művészeti Fesztivál, a 20. nemzetközi képzőművészeti kiállítás vagy az olyan igazi turistacsalogató látványosságnak számító események mint például Frida Kahlo Tate Gallery-ben megrendezésre kerülő festménykiállítása.

"A kultúra jelenti a kapcsot emberek és nemzetek között." - mondta Patkó Györgyi, a British Council kommunikációs vezetője. "London nemcsak kulturális programjainak gazdagsága miatt tekinthető a világ kulturális fővárosának, de amiatt is, hogy a Londonba látogató gyakorlatilag a világ számos kultúrájába nyerhet bepillantást egyetlen útja során." - tette hozzá a szakértő.

Londonba minden évben több mint 27 millió látogató érkezik, akiknek több mint a fele, azaz mintegy 13 millió fő külföldi. A látogatók 46 százaléka szabadidős turista, 24 százaléka üzleti célból érkezik, 24 százaléka pedig barátait vagy rokonait látogatni utazik Londonba.

A British Airways gépeinek fedélzetén a 2004 / 2005-ös üzleti évben 56.000 utas látogatott Londonba. A légitársaság 2005. március 27-től, a nyári menetrendre történő átállástól kezdve négy járatot közlekedtet a magyar és az angol főváros között.

(Forrás: Nagyutazás.hu)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerje meg A kockavető c. könyvet!

Tovább olvasom