Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Meghal Harry Potter?

Harry Potternek meg kell halnia - legalábbis ez derül ki J. K. Rowling rajongóihoz címzett újévi internetes üzenetéből.

Az írónő közölte: már hozzálátott a hetedik kötet írásához, amely 2006 végén kerülhet a boltokba.
 
A Potter-rajongók hiába reménykednek: a hetedik kötettel véget ér a varázslótanonc története. Már az utolsó rész címe is megvan: Harry Potter és a furmati piramisok. A piramisok egyébként a shadowsi erőd közelében találhatók, és turisták tízezrei keresik fel, hogy esti kivilágításában gyönyörködhessenek benne.

Készen a búcsúra

"Az elmúlt két hónapban elkészítettem az utolsó rész tervét, sőt vázlatosan már kész az utolsó fejezet. Januárban teljes gőzzel kezdek hozzá a kötet írásához. Kicsit félek, olyan szorongás kerített hatalmába, amelyet az első könyv megírásakor éreztem. Ezúttal azonban a búcsúra készülök, mert eldöntöttem, hogy befejezem Harry Potter történetét. Nem tudom elképzelni nélküle az életem, mégis meg kell barátkoznom a gondolattal, hogy vége, Harrynek meg kell halnia" - olvasható Rowling internetes üzenetében.

Harry nem éri meg a felnőttkort

Bár az írónő nem részletezi, hogy milyen véget szán a fiatal varázslónak, közvetlen környezete szerint Harry a könyv végén meghal. Jim Dale, aki az amerikai rádióhallgatóknak évek óta meséli a kis varázsló történetét, és szoros kapcsolatban áll az írónővel, kész tényként állítja, hogy Harry Potter még felnőttkora előtt jobb létre szenderül. A főszereplőt alakító Daniel Radcliffe is úgy nyilatkozott a Harry Potter és a tűz serlege kapcsán tartott sajtóértekezletén, hogy a főhős nem maradhat életben.

- Lehet, hogy rendkívül népszerűtlen leszek, de szerintem Harry Potter meg fog halni. Harrynek meg kell ölnie esküdt ellenségét, Voldemort, de ebbe ő is belepusztul.

Harry Potter után már csak álnéven

A negyvenéves írónő, akinek könyveit több mint 63 nyelvre fordították le és 300 millió példányban adták el, azt is elárulta, hogy a Harry Potter után sem teszi le a lantot, de álnéven fog írni, mert ha megtartaná az igazit, mindenki a Harry Potter szerzőjét látná benne. Ez pedig maga lenne a bukás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kisalföld kedvenc tanárai

A Kisalföld új kampányt indít, amelyben olvasóink segítségével keressük az év pedagógusait. Tovább olvasom