Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Megalakult az Igazságügyi Egyeztető Fórum

Megalakult az igazságszolgáltatásban dolgozó érdekvédelmi, érdekképviseleti, illetve kamarai szervezetei vezetőit tömörítő Igazságügyi Egyeztető Fórum - közölte a szervezet létrehozását kezdeményező Magyar Bírói Egyesület elnöke hétfőn az MTI-vel.

A Magyar Bírói Egyesület szándéka szerint a fórum célja a jogászi hivatásrendek közti rendszeres kommunikáció megteremtése, olyan szakmai kérdésekben való állásfoglalások elfogadása és közzététele, amelyek segítik a különböző területeken dolgozó jogalkalmazók napi munkáját, növelik az egyes jogászi szakmák társadalmi elismerését, és a szakmai munka színvonalát - írta Makai Lajos a közleményben.

A márciusban megalakult Igazságügyi Egyeztető Fórumon a Magyar Bírói Egyesületet Makai Lajos elnök, Szabó Mária alelnök és Szabó Sándor főtitkár, a Magyar Jogász Egyletet Mészár Róza főtitkár és Spitz János alelnök, az Ügyészek Országos Egyesületét Máriánné Molnár Mária elnök és Misi Mária ügyvezető alelnök, a Magyar Ügyvédi Kamarát Bánáti János elnök és Kiss Daisy titkár, a Magyar Országos Közjegyzői Kamarát Tóth Ádám elnök, míg a Budapesti Közjegyzői Kamarát Parti Tamás elnök képviselte.

A fórum résztvevői aggodalmuknak adtak hangot a jogalkotás színvonalának folyamatos csökkenése miatt, ami egyre gyakrabban megoldhatatlan feladat elé állítja a jogalkalmazókat - áll az egyesület elnökének közleményében.

Olvasóink írták

  • 2. janika 2010. április 20. 06:52
    „Moderálásra küldöm 1. janika 2010.04.13. 06:27
    Ni csak ki beszél! Dr. Lomnici Zoltán volt legfőbb bíró pontosan az, aki szóba sem állt azokkal az emberekkel akiket a kollégái felületes munkája miatt panaszkodtak! Olyan törvény mögé bújt amely csak is "ügyvéd" tolmácsolást rendel el, ha az efféle "közjogi méltóságokhoz" kell fordulni az Igazság Szolgáltatás miatt Magyarországon”
  • 1. janika 2010. április 20. 05:58
    „Az, hogy megoldatlan feladatok elé állítják a jogalkalmazókat az még eddig egyetlenegy bíró sem nehezményezte! Sőt örömmel kúgták ki az "ügyvéd" nélküli ügyedket! Hisz így se,úgyse vonhatók felelősségre a felületes munkájuk miatt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Római kori temető Ács határában

A késő római korból származó település és temető egy részét tárták fel a Komárom-Esztergom megyei… Tovább olvasom