Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Még jobban járhatnak a két gyermekesek

A döntéshozók a jelenlegi duplájára emelnék a kétgyermekesek családi adókedvezményét.
Pankucsi Zoltán, a nemzetgazdasági tárca adóügyi helyettes államtitkára a Magyar Nemzetnek elmondta, már végeztek számításokat, ezek szerint a kétgyermekesek kedvezményének megduplázása évente további 55-60 milliárd forintot hagyna az érintetteknél.

A helyettes államtitkár kifejtette: az új adórendszer az első két évben egyaránt 180-180 milliárd forintot hagyott kedvezmény címén a családoknál, vagyis a költségvetés 2011-ben és 2012-ben összesen 360 milliárd forinttal járult hozzá a gyermekek iskoláztatásához, gondozásához.

A lap írása szerint tavaly az adatok hasonlóan alakultak, az idén viszont látványos emelkedés várható, az év eleje óta ugyanis nemcsak a személyi jövedelemadóból, hanem a munkavállalói járulékból is levonható a kedvezmény.

Pankucsi Zoltán rámutatott arra, hogy jórészt az új rendelkezésnek köszönhetően 2014 első négy hónapjában a tavalyihoz képest 14 milliárd forinttal többől gazdálkodhatnak a szülők, az idén a 230 milliárdot is elérheti a családoknál hagyott összeg.

Előzetes becslés szerint az állam négy év alatt - 2011 elejétől 2014 végéig - családi kedvezmény címén több mint 750 milliárd forintot hagyhat a kisgyermeket nevelőknél - jegyezte meg a helyettes államtitkár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horváth Csaba: a kormány súlytalanná teszi a fővárost

A kormány egy részének vidékre költöztetésével akarja súlytalanná tenni Budapestet a kormány -… Tovább olvasom