Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Magyarország felől menedékkérők hulláma öntötte el Kanadát

A kanadai kormány felszólította Budapestet, hogy tegyen lépéseket a menedékkérők beáramlásának megállítására.

A Canwest News Service kanadai hírügynökség jelentése szerint Magyarország felől menedékkérők váratlan hulláma öntötte el a kanadai repülőtereket, s a kanadai szövetségi kormány emiatt kérte intézkedésre a budapesti kormányt.

Ottawa még nem tett lépéseket, hogy vízumkényszert vezessen be Magyarországgal szemben, miként azt Mexikó és Csehország esetében tette a nyáron. Ugyanakkor nem zárja ki ennek lehetőségét. Az év első felében 750 magyar állampolgár kért menedéket Kanadában, közülük 578 az április 1-jétől június 30-ig tartó időszakban.

Kanada "jelenleg nem tervezi, hogy vízumkötelezettséget léptet életbe Magyarországgal szemben" - közölte Alykhan Velshi, az állampolgársági és bevándorlási ügyek miniszterének, Jason Kenneynek a szóvivője a Vancouver Sun című kanadai lap jelentése szerint. A szóvivő azonban megjegyezte: a vízummentességet élvező országok "tisztában vannak azzal, hogy amennyiben nem tesznek eleget a kanadai vízummentesség előírásainak, újra be lehet vezetni a vízumkötelezettséget".

A szóvivő szerint Kenney már el is repült Budapestre, hogy jelezze a kanadai aggodalmakat a menedékkérők számának emelkedése miatt, s hogy megvitassa azokat a stratégiákat, amelyekkel szavatolni lehet, hogy úgymond a valódi látogatók élvezhessék a vízummentesség előnyeit.

Kenney korábban megkérdőjelezte, hogy a cseh menedékkérők - akiknek többsége a roma kisebbségből került ki - valóban üldözöttek lennének, s a kanadai kormány részéről felháborodást váltott ki, hogy Prága és az Európai Unió válaszlépéseket helyezett kilátásba a cseh állampolgárok vízummentességének megszüntetése miatt.

Olvasóink írták

 • 9. kolombela 2009. október 09. 14:48
  „Még az a Kanada is megretten ettől a MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR áradattól, amelyik igencsak befogadó ország. Ők is tisztában vannak azzal, hogy ezek a MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK csak bajt és gondot okoz a lakosságnak és az államnak is.
  Eszement fajvédő társaságok, TGM, Mohácsi Viktória, stb miért hallgattok, miért nem emelitek fel szavatok ekkora rasszimus hallatán?”
 • 8. idegen 2009. október 08. 16:18
  „Én még támogatnám is őket. Egy kis pénzt bedobnák a közösbe ha kimennének.”
 • 7. janika 2009. október 08. 15:34
  „Kanadaiak nem szeretik a cigányzenét? Vagy nincs elég alumínium vizes kannájuk?”
 • 6. LAZA 2009. október 08. 13:37
  „Pedig hát?
  Még a rátermettebbje,az értelmesebbje vállalkozik ekkora kalandra!
  Szzóval a nyugati liberális sajtó bértolnókai kezdhetik a rasszistázást!
  Azért azt nagy valószinüséggel állítható,hogy a kanadai kormány miniszterelnőke és kormányának tagjai nem rasszistázzák,fasiztázzák le az elégedetlenkedő állampolgáraikat!
  Vagy Ők is mind nálunk lendvai vagy bajnai és dicselen fegyverhordózóik?”
 • 5. igazságot 2009. október 08. 10:20
  „megigérték megtették... most kéne gyorsan ingyen repülő jegyet adni nekik amíg még kimehetnek aztán utána nem szabad őket vissza engedni... szenvedjen velük más...”
 • 4. fióka 2009. október 08. 07:53
  „Akkor Kanada most egy rasszista ország?”
 • 3. tódi 2009. október 08. 05:36
  „750 kitelepülő ?

  Már kezdtem bizakodni ,hogy 750 000 .”
 • 2. dokitomi 2009. október 07. 22:33
  „A kanadaiak be vannak szarva, de ha ithhon egy "tesó" rasszizmust kiállt rögtön bírálni kezdik Mo-t. Tessék most mennének oda, Kanada meg nem engedi. Most akkor ki a rasszista?”
 • 1. pancser 2009. október 07. 22:17
  „A kanadaiak be vannak sz...a és joggal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik-képviselő EP-tagokat invitál Budapestre

Arra kérte szerdán az Európai Parlament képviselőit Morvai Krisztina (Jobbik), hogy ˝emberi jogi… Tovább olvasom