Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Magánnyugdíj: levelet küld Selmeczi Gabriella

A magánnyugdíjpénztár-tagoknak több levelet is kiküldenek hogy tájékoztassák őket az állami nyugdíjrendszerbe történő áttéréssel kapcsolatos részletekről.

Levélben tájékoztatják majd a magánnyugdíjpénztár-tagokat az előttük álló döntésekről és a határidőkről - közölte Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott péntek reggel a TV2 Mokka című műsorában.

A magánnyugdíjpénztár-tagoknak több levelet is kiküldenek majd, hogy tájékoztassák őket az állami nyugdíjrendszerbe történő áttéréssel kapcsolatos részletekről - mondta Selmeczi Gabriella.
Hozzátette, Orbán Viktor miniszterelnök a nyugdíjasokhoz intéz majd levelet.

Hétfőn lesz a zárószavazás a parlamentben a nyugdíjreform- és adósságcsökkentő alapról és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvényjavaslatról.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. gjozsi88 2010. december 12. 12:09
  „Csetneky!
  Az, hogy semmit sem kell nyújtani az még kérdéses, mert az eddig megszerzett jogot nem vehetik el jogállamban....ugyanis azzal kiírjuk magunkat a demokratikus országok közül és láthatjuk, már a kifelé indulás is horribilis pénzbe kerül a leminősítés a kivonuló befektetők és a bedölt forint miatt!
  Arról nem beszélve, hogy ha az a cél, hogy 15-20 év múlva emberek ezrei halljanak éhen....csak akkor jár jól, vagy elkezd még drasztikusabban növekedni a megélhetési bünözés....stb!
  Tehát ne csak matamatikailag gondold végig, mert ez annál sokkal összetettebb!
  Arról a hihetetlen adósságról azt tudjuk, hogy 3/4 része magánszektor adóssága a többit a pazarló ,átalakítani nem engedett ellátó rendszerek adósságai, valamint a zömében fideszes önkormányzatok adósságai...!
  Persze az már magas neked, hogy az IMF hitel nem többlet adósság, hanem a pénzpiacon nem forgó értékpapirok, állampapirok HELYETT (mert azok is adósság) volt szükség rá! Ettől nem nött drasztikusan az adósság állományunk, mert ez egy másik adósságot helyettesített, ráadásul ez kedvezöbb kamatteherrel, igaz rövidebb futamidővel, mint az állampapir, amely hosszabb időre, de magasabb kamatra adott hitelt!”
 • 29. Csetneky 2010. december 12. 01:28
  „28. Józsi barát!

  Az állam annál jobban jár, minél több nagyeszű komenista marad a magánnyugdíjpénztárban. Ugyanis a 24%-ot levonják tőlük és ezért szinte semmit sem kell majd nyújtani. A világ legjobb üzlete. A későbbi kormányoknak pedig nem kell túl sokat költeni a nyugdíjra, hiszen ha a nagyeszű elvtársak maradnak a magánnyugdíjpénztárban, akkor az ő leendő nyugdíjuk az országnak egy fillérbe sem kerül.
  Éppen ezért bíztatlak téged és az összes okos elvtársadat, mindenképpen maradjatok a magánnyugdíjpénztárban, ne adjátok a "saját" pénzeteket a csúnya Fidesznek!
  Amit egyébként a böszme vezéretek által felvett - és persze elqurt - hitel egy részének a törlesztésére kellene fordítani, hogy az ország ne rokkanjon bele a kamatokba.”
 • 28. gjozsi88 2010. december 11. 09:01
  „Csetneky!
  "Különös tekintettel arra, hogy az állam mindenképpen jól jár. Ha visszalépsz, akkor most, ha nem lépsz vissza, akkor, amikortól nem kell neked nyugdíjat fizetnük."

  Pont az állam nem jár jól, már középtávon sem!
  Ugyanis a magánnyugdij pénztár megszüntetésével, egyszerüen elfogy az a tartalék alap, amiből késöbb fizethetné a nyugdijak 25%-t, amit a környező országok kifuttatva ezt a rendszert megtehetnek! Ezért nekik csak 75%-ot kell kifizetniük majd az akkori gazdaságból, nekünk 100%-ot, ettől ők versenyképesebbé válnak befektetői szempontból és oda települ át a munka, ott lesz GDP növekedés....nálunk ez csökkenni fog! Ettől kevesebb lesz a munkahely és kevesebb bevétele lesz az államnak az adóteher szint mellett! Ahhoz, hogy finanszirozni tudja a megnövekvő kiadásait egy csökkenő GDP mellett, növelnie kell az adók mértékét, amitől még versenyképtelenebbé válik, vagy egyszerüen csökkenti a kiadási oldalt, amitől kevesebb nyugdijat fiet, ettől pedig a belső fogyasztása fog jelentősen csökkenni, ami további GDP visszaeséssel jár!
  Hiába lépsz vissza az államiba, csak egy fedezet nélküli igérvényed van az egyéni számlavezetéssel, miközben a mögötte lévő befizetést már másnap elkölti a nyugdij kifizetésre!
  A nyugdij kassza már mostani demográfiai helyzetben is 500 milliárdos deficitben van, amiből az eltéritett magánpénztári befizetések csak 360 milliárdot pótolnak évente, azaz 140 milliárdnál több hiányzik a járulékfizetés és a nyugdij kifizetés szüksége közt! Ezt tovább fokozza, hogy a mostani szintet a jelenleg 5-9 éves korosztály 900 000 létszámával szemben, mint 15-20 év múlva munkába lépő generáció, az akkor nyugdijba vonuló generáció 1, 6 millióval növekvő kifizetési kötelezettségével találja magát szemben!Arról még nem beszéltünk, hogy akkor a fejlődő orvostudomány miatt az átlagéletkor folyamatosan kitolódik, amitől tovább súlyosbodik az eltartók, eltartottak aránya közti különbség!
  Tovább fokozza a különbséget, hogy a kormány a házastársak részére örökölhetőséget igér, amitől változatlan befizetéssel szemben tovább növeli a kifizetési kötelezettséget!
  Emiatt akkor jár, majd nyugdij, csak nem jut!
  Azaz nagy valószinűséggel nem jársz jobban a 100%-os állami nyugdij igérvényeddel ha most visszalépsz, mint a most felhalmozni kezdett megtakaritásoddal!
  Akkor még nem beszéltünk azokról, akik akár már 20 évet fizettek eddig az állami nyugdijjogosultságért és majd ezután iratkoznának ki az állami nyugdijból, aminek visszamenőleges hatálya jogállamban nem lehet!(megpróbálhatják, csak ha rendszeressé válik ez a joggyakorlat egyszerüen össze fog omlani az ország pénzügyileg, gazdaságilag, mert épeszű befektető nem fog idejönni, nem lesz aki finanszirozza az országot, nem lesz munkahely, mert jelenleg a KKV szektornak is a nyugati tőke biztosít bedolgozói munkát)”
 • 27. gjozsi88 2010. december 11. 08:18
  „pancser!
  Nem kellene reklámozni, ha nem támadták volna meg a magánpénztárakat!
  Arról nem beszélve, hogy egy hosszú időre lekötött vagyon, mint a nyugdij pénztári vagyon a tartam a futamidő lejárata elött (ami ugye a befizető nyugdijba vonulása) , idő elötti piacra bocsátása, mert ezeket a befektetéseket pénzzé kell tenni, hogy a jővő évi költségvetés eltudjon költeni belőle 530 milliárdot, az mekkora veszteség lesz....!
  Persze majd erre fog hivatkozni a vagyonvesztés kapcsán Selmeczi kisasszony, amit ti vak hívők bizonyítottnak láttok, holott a bekövetkező vagyonvesztés eredője a befektetések idő elötti felmondásának a következménye, amit maga a kormány idéz elő!”
 • 26. knifemaster 2010. december 11. 04:36
  „25. hozzászólás pancser 2010.12.10. 23:28
  És kiknek a pénzét?
  Az kötelező vagy önkéntest?
  Hmm?
  Ugye milyen érdekes?”
 • 25. pancser 2010. december 10. 23:28
  „A pénztárak reklámját ki fizeti? elég sokba kerülnek a tv reklámok, bírja a mások pénze. Na így kezelik a pénzeteket ha eddig nem tudtátok volna.”
 • 24. Csetneky 2010. december 10. 21:35
  „Jandex!

  A kérdés szuper! :)

  Egyébként szerintem ez a levelezgetés baromság. Egyrészt sokba kerül - már ha kifizetik - másrészt értelmetlen.

  Különös tekintettel arra, hogy az állam mindenképpen jól jár. Ha visszalépsz, akkor most, ha nem lépsz vissza, akkor, amikortól nem kell neked nyugdíjat fizetnük.

  Persze, ez csak akkor érvényes, ha Mszmp befolyás alá kerültél. :)”
 • 23. Jandex 2010. december 10. 20:23
  „Vajon ezt kifizetik a Postának?:)))”
 • 22. tudorka 2010. december 10. 19:33
  „Ha már mindenkinek küldenek levelet miért nem küldenek nyilatkozatot is, hogy ki melyiket válassza és válaszborítékot?
  Mert a cél, hogy mindenki lépjen vissza.
  Amire én nyugdíjas leszek vagy nem lesz már Magyar Köztársaság vagy nem Orbán Viktor lesz a kormányfő.
  Az ellenzéktől keményebb (ha kell szabotázs, polgárháború, fülkén kívüli forradalom) fellépést vártam és azt , hogy ez ellen az idióta ötlet ellen összefognak.
  Itt már nincs Alkotmánybíróság, nincs jogállam mi a .... várnak jogi lépésekre?”
 • 21. miro132 2010. december 10. 15:19
  „Erdemes elolvasni

  http://varanus.blog.hu/2010/12/09/szovegertelmezes#comments”
 • 20. annobon 2010. december 10. 14:30
  „Inkább karácsonyi üdvözlőlapokat küldene, ha már mindenáron levelezni akar. Mert annak legalább lenne értelme és aktualitása...”
 • 19. öröksoproni 2010. december 10. 12:52
  „Van igazságod, miro132, csak jó lenne, ha ezt hivatalos helyről, visszavonhatatlanul valaki megerősítené. Ha ugyan még létezik valami, ami kiszámítható, visszavonhatatlan, biztos.”
 • 18. miro132 2010. december 10. 12:49
  „véleményem szerint a vidékieket szivatja kormány mivel ha ők szeretnének nyilatkozatot tenni az sok utazási költséggel és idővel jár. Ez szerencsére pesten egyszerübb de a zsarolás helyzeten nem változtat..”
 • 17. miro132 2010. december 10. 12:46
  „#16 valószinű ha sokan átmennek akkor koncentrálódni fognak a pénztárak is. Valószinű hogy ebben az esetben csak 1 v 2 nagy marad a piacon. Megszűnni nem tud csak úgy és van mögöttük biztositó is ha esetleg valami miatt fizetésképtelenek lennének ....

  Az elfogadott törvény szerint 2011 ig marad a nyugdij járulék tehát addig biztosan van szolgálati időnk. Utána mar csak 2 és fél évet kell várni az új választásokig amikor remélhetőleg ez a társaság elűnik a balféken újra ...és remélhetőlefg örökre.. OV pedig ujra mehet svájcba a kórház hotelba ahol vagy 3 hónapot töltött az elvesztett választások után anno 2002 ben”
 • 16. öröksoproni 2010. december 10. 12:39
  „A problémám az, hogy mi történik akkor, ha maradok a mnyp-ben, de az egész egyszerűen megszűnik, mert lehetetlenné teszik a működését? Akkor bukom az addigi összes befizetésemet, meg a mnyp-ben töltött éveimet, amit majd nem fognak beszámolni a nyugdíjba?”
 • 15. öröksoproni 2010. december 10. 12:33
  „Alig bírom kivárni, mit fog írni a drága!”
 • 14. who 2010. december 10. 12:27
  „ECHO TV-ben láttam a témához kapcsolódó műsort S.G. részvételével. Az a gondolat fogalmazódott meg bennem, hogy ez a nő nem lehet egyedül ilyen hülye, és rájöttem, hogy egy egész frakció támogatja ebben...”
 • 13. Maori 2010. december 10. 12:02
  „Valamit nagyon elcsesztek a narancsosok! Levelet küldenek nekünk? Hát hol az a híres NEMZETI ÖSSZEFOGÁS, aminek meglétét hallgatom már vagy fél éve? Még nyilatkozat is készült róla, az összes fityeszes aláírta! Csak nem valamelyik azt vitte oda, ahová a király is gyalogjár?”
 • 12. pozdorja 2010. december 10. 11:20
  „Ki tudja hol lehet leiratkozni a levelezőlistájukról? Nehogy egy fillért is pazaroljanak rá hogy meggyőzzenek a "SZABAD" nyugdíjpénztár választás rizsájukról.”
 • 11. Fürgeszarvas 2010. december 10. 10:05
  „Viktor megint fel fogja sorolni azt , hogy mit nem fog betartani a korábbi ígéreteiből ? Tele van már a púpom ezzel a " sohasemhazudtam" emberrel , akire talán inkább az a mondás illene , hogy " sohasem mondtam igazat"! Az hihetőbb lenne ! Kontárok !”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még nem késő: pénteken még jelentkezhetsz középiskolába

Pénteken jelentkezhetnek utoljára középiskolai központi írásbelikre a diákok, a vizsgákat január… Tovább olvasom