Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Lövöldözés Alsóörsön - Lezárult a nyomozás

Megszüntette a nyomozást a Központ Nyomozó Főügyészség az augusztus 4-én Alsóörs közelében történt lövöldéssel kapcsolatban.

Fazekas Géza azt mondta: a nyomozást még január elején zárták le, az elkövető halála miatt. Az ügyészség szóvivője elmondta: eljárásjogi szempontból ilyen esetben, amikor az elkövető meghal, a hatóság megszünteti az eljárást.

A nyomozást azért folytatták mégis, hogy tisztázzák a gyilkosság okát. Hangsúlyozta, hogy az ügyészség csak valószínűségi megállapításokat tett. Ismertette: a nyomozás során összesen 148 személyt hallgattak ki, több számítástechnikai eszközt és elektronikus adathordozót vizsgáltak meg azért, hogy kiderüljön mi volt az indíték.

Mint mondta, nem lehetett megállapítani, hogy az elkövető és a sértett között lett volna kapcsolat. Vizsgálták azt is, hogy az elkövetőnek volt-e esetleg a rendőrséggel vagy az igazságszolgáltatással bármilyen konfliktusa, de erre utaló jelet sem találtak. A szóvivő elmondta, a valószínűségi megállapítások alapján az elkövető személyiségének vizsgálata során ugyanakkor lehetett arra következtetni, hogy az elkövető készülhetett valamiféle erőszakos cselekményre, öngyilkosságára.

Fazekas Géza megjegyezte, az elkövető nem sokkal azelőtt veszítette el munkáját, "közeli hölgy ismerősét". Augusztus 4-én a 29 éves Gamauf János főtörzsőrmester egy rendészeti szakközépiskolás tanulóval látott el közúti ellenőrző feladatot Alsóörsön, amikor rutinigazoltatás céljából megállítottak egy személygépkocsit, amelyben öten utaztak. Az intézkedés közben többször rálőttek a rendőrre, ennek következtében ő és az autóban ülő 21 éves főiskolás meghalt, egy 25 éves férfi pedig súlyosan megsérült.

A bűncselekmény elkövetésével egy svájci-magyar állampolgárságú férfit gyanúsított a rendőrség, illetőleg a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyanúsított férfi öngyilkosságot követett el, holttestét a bűncselekmény helyszínétől mintegy 5-6 kilométernyire találták meg az autójában, Alsóörs és Felsőörs között egy cserjés, bokros területen.

Olvasóink írták

 • 7. zeta62 2011. január 23. 12:38
  „Érdekes...
  Teljesen életszerűtlen.
  A legelején még hallani lehetett igazságmorzsákat.
  Fekete terepjáró, öt utassal, elhúzva a rendőr mellett
  Ami később Skodává alakult
  A gátlástalan gyilkos, aki több lövéssel öngyilkos lett, miközben annyira védte az életét, és az inkognitóját, hogy golyóálló mellényt és símaszkot viselt :)
  Sokat kellett töprengeni, hogy ilyen "komoly" eredményt tudjanak felmutatni. Közben bemocskolták az áldozatot, hogy a felháborodási hullám nehogy véletlenül sokáig tartson, és eredményt kelljen elérni.
  Ahol a főnök a legnagyobb maffiózó, ott nincsenek maffia bűncselekmények. :(
  Elfelejtették közölni szegény rendőrrel, hogy kit nem szabad leállásra inteni...”
 • 6. Csajsziland 2011. január 23. 07:21
  „Tapasztalt ismerősöm aznap este megmondta, mikor szóba került az eset: leszámolás volt.
  De hát ez nyilván nem lehet lenyilatkozni. Mindenkit hülyének kell nézni, a lakosságot nem szabad az alvilág történeteivel hergelni. Pont.”
 • 5. zoli78 2011. január 22. 21:31
  „Leírták a semmit... nem értem - ha ilyen eredményeim lennének a munkahelyemen a 2. hónapban kirúgnának - ők simán lenyilatkozzák.”
 • 4. nüs 2011. január 22. 20:43
  „A szálak elvarrva...”
 • 3. AHA 2011. január 22. 20:33
  „Ennél jobbat is ki tudtam volna találni.”
 • 2. annobon 2011. január 22. 19:00
  „Akár az X-Aktákban: ´az igazság odaát van!"”
 • 1. Jandex 2011. január 22. 18:55
  „Gyenge,nagyon gyenge eredmény!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szenthelyi Miklós hegedűművész 60 éves

Január 24-én lesz hatvanéves Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész, a Magyar Virtuózok… Tovább olvasom