Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Kövér László: nagy szükség van az élő, erős közösségekre

Nagy szükség van az élő, erős közösségekre - mondta az MTI-nek Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerdán Körmenden, ahol a Dunántúli Református Egyházkerület megalakulásának 400. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepséget.
A házelnök azt mondta: nagyon fontos, hogy a református közösség a "régi fényében csillogjon". Ebben már jelentős előrelépést tett, kellenek az olyan erős közösségek, amelyek eligazítást tudnak nyújtani az embereknek - hangsúlyozta Kövér László.

Hozzáfűzte; a nemzet sok apró kisközösségből épül fel. Ahogy a családok egészséges közösségeiben az emberek megtanulnak együtt élni, szeretettel és tisztelettel tekinteni egymásra, egy egészséges nemzet életében ugyanolyan fontosak az egyházi közösségek.

A jubileumi ünnepség emlékmenettel kezdődött el a Rába-parti városban. Az Országgyűlés elnöke, a konvent tagjai, egyházközségi elnökök, képviselők és az ünnepség résztvevői a Batthyány-kastély elől indultak a Vas megyei város sportcsarnokába. Kövér László leleplezte a református templom falán elhelyezett, a 400 éves jubileumra készített emléktáblát, majd részt a városi sportcsarnokban tartott hálaadó istentiszteleten.

A zsúfolásig megtelt sportcsarnokban Bebes István, Körmend (Fidesz-KDNP) polgármestere ünnepi beszédében kiemelte; tisztelet egy közösség részéről, hogy alkalmasnak tart egy várost (egy másik közösséget) a fontos, jubileumi évforduló megtartására.

A város és az egyházközség összetartására azért is nagy szükség van, mert összefogással "az emberek lelkében, közösségek összetartozásában lévő válságot" le lehet küzdeni - hangoztatta Bebes István.

A Dunántúli Református Egyházkerület idén ünnepli megalakulásának 400. évfordulóját. A megalakulást 1612. június 19-20-án a körmendi várkastélyban tartott zsinaton mondták ki, a generális konvent tagjai ezért is választották a jubileumi ünnepség helyszínéül a Rába-parti várost.

Olvasóink írták

  • 1. embertelen 2012. június 20. 20:44
    „Nagy szükség van az élő, erős közösségekre, de Kövér László nélkü!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy területen ég az aljnövényzet a Hortobágyon

Nagy területen kapott lángra az aljnövényzet szerdán a Hortobágyon, Nádudvar külterületén; az… Tovább olvasom