Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Kormányrendelet a közfoglalkoztatás új rendszerének kialakításáról

Kormányrendelet jelent meg a közfoglalkoztatás új rendszerének kialakításával összefüggésben a kormányzati feladatok átalakításáról.

A Magyar Közlönyben kedden megjelent határozat szerint a közfoglalkoztatás új rendszerének hatékony ellátása érdekében a kormány egyetért azzal, hogy a Belügyminisztériumban közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkárt nevezzenek ki; a feladat ellátásához a szükséges 25 státuszt a Nemzetgazdasági Minisztérium biztosítja. A munkaügyi központok (munkaügyi kirendeltségek) közfoglalkoztatással kapcsolatos feladatokat ellátó önálló szervezeti egységei tevékenységét a belügyminiszter irányítja.

A közfoglalkoztatás helyzetéről rendszeresen, de legalább félévente a belügyminiszter tájékoztatást ad a kormánynak.

A rendelet felhívja a közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy a regionális képző központok tevékenységük során kiemelt szempontként lássák el a közfoglalkoztatással összefüggő feladataikat, és ez az elvárás jelenjen meg a területi felzárkózási koordinációs központi és felnőttképzési feladatot ellátó regionális képző központok irányításáról, feladatairól szóló korábbi miniszteri rendelet rendelkezései között.

A rendelet a nemzeti fejlesztési minisztert arra hívja fel, hogy a közbeszerzések elbírálásánál a közfoglalkoztatási szempontok érvényesítése érdekében a belügyminiszter véleményét vegye figyelembe. A jogszabály felhívja az érintett minisztereket, hogy a közfoglalkoztatás új rendszerének kialakításával és az új irányítási szempontokkal összefüggésben vizsgálják felül, és szükség szerint kezdeményezzék a jogszabályok és a közjogi szervezetszabályozó eszközök módosítását még ebben a félévben.

Olvasóink írták

  • 2. háté 2011. június 14. 22:57
    „Legalizálják a csókos cégeket! - narancskorrupció a végtelenségig.”
  • 1. dünnyögő 2011. június 14. 22:56
    „Területi felzárkózási koordinációs központi és felnőttképzési feladatot ellátó regionális képző központok irányítása.
    Ez meg mi a fene.
    Csak nem az a bizonyos bürokrácia.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó: nem szép dolog ˝bohóctréfát˝ űzni az emberekkel

Szijjártó Péter szerint "végtelenül szomorú és helytelen", hogy szakszervezeti vezetők a hivatásos állomány rájuk bízott képviselete helyett "bohóctréfát" űznek ebből a megbízatásukból. Tovább olvasom