Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Kolompár Orbán szerdán ismét bíróság elé áll

Szerdán várhatóan egy újabb ügy kapcsán folytatódik Kolompár Orbán kihallgatása a Kecskeméti Városi Bíróságon.
Mátyásné Polereczki Éva az első tárgyalási nap végén elmondta: az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke szerdán egy másik ügyben áll a Kecskeméti Városi Bíróság elé.

A budapesti VI.-VII. kerületi ügyészség által emelt vád miatt, amely szerint Kolompár Orbán az OCÖ elnökeként arra utasította a roma érdekképviselet pénztárát, hogy utólagos elszámolásra négy részletben összesen 5 millió 70 ezer forintot fizessen ki, de azzal nem számolt el és a kár sem térült meg.

A roma politikust ezért jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével és számviteli fegyelem megsértésében bűnsegédlettel vádolják. Ebben az ügyben egyébként hétfőn idő hiányában nem hallgatták ki az első rendű vádlottat.

A bíró utalt arra is: a perben a korábban született vádiratokkal egyesítve rövidesen egy harmadik ügyet is tárgyalnak majd, melyben a Kecskeméti Városi Ügyészség idén október elején emelt vádat Kolompár Orbán és öt társa ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, valamint az Európai Közösség pénzügyi érdekei megsértése miatt. A gyanúsítottak az Európai Unió foglalkoztatási programját segítő pályázat révén a közösségi költségvetésből 109,1 millió forintot, a hazai költségvetésből pedig 36,4 milliót szereztek meg jogosulatlanul, és további 76,5 milliót kíséreltek megszerezni.

E vádirat szerint a szervezetek által felvett 145,5 millió forint támogatási összeg elszámolásához benyújtott, bizonylatokon szereplő gazdasági események nem valósultak meg, így a benyújtott bizonylatok sem valósak. Kolompár Orbán és vádlott-társai hétfőn jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, jelentős értékre elkövetett sikkasztás, számviteli fegyelem megsértése és magánokirat-hamisítás vádja miatt állt bíróság elé. Ez a tárgyalás november 19-én folytatódik.

Olvasóink írták

 • 5. jánosi 2009. november 17. 22:26
  „Nehéz gyerekkora volt ! Ő mondta a bíróságon ................”
 • 4. hehe08 2009. november 17. 12:20
  „.... és ákkor áz árányhálácská átváltozott egy 8 éves kislánnyáá.... tessék elhinni tisztelt bíróság....!!!! :D:D:D

  <moderálva durva>”
 • 3. p.pablowsky 2009. november 17. 10:26
  „Persze ugyanúgy nem mond le mond le posztjáról ez a kolompár, mint a hunvald.

  A legbosszantóbb, hogy egy ejnye-bejnyével megússzák a végén.”
 • 2. 13.István 2009. november 17. 08:08
  „K. szerint a papir mindent elbír, MEDDÍG?
  Ma reggel látni lehetett!”
 • 1. een111 2009. november 17. 01:14
  „Nincs egy birosag Magyarorszagon, aki elozetesbe merne tenni Kolompart, megakadalyozando tovabbi szazmilliok lenyulasat ? Minden heten ujabb es ujabb csinyteveseire derul feny. Persze az osszeg elenyeszo a nagy tanitomestereke mellett, akik szinten gond nelkul rohognek a hulye magyarokon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorsított a szalmonella-mentesítés a baromfiállománynál

Gyorsított program keretében mentesítik a szalmonellától a következő hónapokban a magyar… Tovább olvasom