Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kislétai gyilkosság: romlott a meglőtt kislány vérképe

Néhány percre már felébresztették orvosai a 13 éves kislányt, akit hétfőre virradó éjszaka lőttek le Kislétán.

A gyereket még aznap megműtötték, azóta mesterségesen altatták. Állapota stabil, de - mivel vérképe rossz lett - vért kellett adni neki.A 13 éves kislány fájdalmakra panaszkodott abban az időben, amit ébren töltött. Orvosai csak néhány percre ébresztették fel, azóta ismét mesterséges altatásban van.

Vérképe romlott, így vért kellett adni neki, ennek ellenére továbbra is stabil az állapota. A testében továbbra is vannak sörétek, az e körüli elhalt szöveteket azonban már sikerült eltávolítani.

A bent maradt söréteket egyelőre nem operálják ki, ugyanis egyelőre ez a biztonságosabb megoldás. Az majd csak később derül ki, hogy ezek közül valamelyik okoz- e bármilyen gondot - például megnyom egy ideget - vagy így is élhet teljes életet a kislány.

A söréteket viszont csak akkor lehet kivenni, ha a sérült már jobban lesz- mondta a Független Hírügynökségnek Dicső Ferenc, a kislány kezelőorvosa. Mint ismert, a kislányra és az édesanyjára, hétfőre virradóan lőttek rá Kislétán, saját házukban. A 45 éves asszony nem élte túl a támadást, gyermekét pedig életveszélyes sérülésekkel szállították Nyíregyházára, a Jósa András Kórházba.

 A rendőrfőkapitány szerint a támadók folytatják

"Semmi okom nincs feltételezni, hogy befejezték ezt a szennyes munkát" - jelentette ki Bencze József országos rendőrfőkapitány szerdán délután, amikor a romákat ért sorozattámadásról tárgyalt cigányvezetőkkel. Mint mondta: a támadók addig folytatják, amíg le nem buknak.

A főkapitány hangsúlyozta, hogy a kislétai gyilkosságot is a korábbi sorozat részeként kezelik, hiszen az ott talált egyik hüvely abból a puskából származik, amelyet két másik hasonló helyszínen is használtak már.

Bencze József beszélt arról is, hogy az összes településre, amelyben romák élnek, kiszélesítik az úgynevezett közbiztonsági hálót, azaz fokozott ellenőrzést tartanak. Kisléta egyébként korábban nem tartozott ezen települések közé.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Reális 2009. augusztus 06. 08:05
  „Na hol vannak a megélhetési cigányfajvédők,baloldali politikusok,cigányvajdák?Senki nem ugrott vért adni!Előbb adna a magyar ember vért cigánynak,mint cigány a cigánynak!”
 • 21. s.margit 2009. augusztus 06. 06:16
  „Jobbulást a kislánynak.”
 • 20. HarconaMarcos 2009. augusztus 05. 23:44
  „egyelőre - így, egyszerűen, ´n´ betű nem kell bele.
  Amúgy valószínűleg az ólommérgezés jóval hosszabb távon ölné meg, mintha most elkezdenék tovább vagdosni szegény lányt. House után szabadon: lehet, hogy nem csak kezelni, de gyógyítani is akarják.”
 • 19. kahane1 2009. augusztus 05. 23:29
  „-"a bent maradt soreteket egyenlore nem operaljak ki,ez a biztonsagosabb......"-
  marhak!!! es az olom mergezes hol van??? mindenki tudja,hogy az olom komlyabb mennyisegben mergezo!!
  itt ez esetben, tobbszaz soretrol irnak!! mennyisegre nezve ez mar a kritikus mercet uti meg!!”
 • 18. VargaMiklós 2009. augusztus 05. 23:27
  „A rendszergazda a bejelenkezésekkel is foglalkozhatna. Egy hónapja kijelentkezés után is bent vagyok. De mfeljelentelek.!!!!”
 • 17. kolombela 2009. augusztus 05. 23:16
  „Babika
  "halálbüntetést a gyerekgyilkosoknak."
  Mit kapjanak azok, akik a majdnem magatehetetlen idős embereket gyilkolják le különös kegyetlenséggel pár ezer Forintért?”
 • 16. kolombela 2009. augusztus 05. 23:10
  „BsBe
  "...akkor miért?? " Ugye ez csak költöi kérdés volt?”
 • 15. Babika 2009. augusztus 05. 22:49
  „Miért kell mindenbe belekevernetek a politikát?? Nem értem.

  BsBe!
  Teljesen egytértek veled. Csak még annyit fűznék hozzá: halálbüntetést a gyerekgyilkosoknak.”
 • 14. HarconaMarcos 2009. augusztus 05. 22:43
  „#3 - (fél)automata fegyvereknél a sörétes is ki tudja szórni a patront. (remington shutgun-ok az amcsi rendőröknél, vagy pl. ez az ultrabrutál változat: http://www.youtube.com/watch?v=hhstuvzMiB0 )
  #11 - lehetne uzsorás is, de ez valószínűleg több annál. Ez (nagyon remélem) nem érdeke egyetlen magyar szerv8ezet)nek sem, viszont a szlovák megnyilvánulásokból kiderül, hogy azért lenne, akinek akár még ez is érdekében áll(hat). Ha viszont bármely környező titkosszolgálat keze benne van, akkor nem lesz könnyű megtalálni. Én most elhiszem a rendőröknek, hogy nagyon keresik, és azt is, hogy még profi is van köztük.”
 • 13. gamergabor 2009. augusztus 05. 22:24
  „pisit 83 a töltny hüvelye nlegtöbször a gyártó neve van meg a kaliber mérete”
 • 12. pisti83 2009. augusztus 05. 21:56
  „Nem értek a fegyverekhez, de a töltény hüvelynek nincs azonosító száma? Nem kéne esetleg megnézni, hol adták el, és esetleg kinek?”
 • 11. pisti83 2009. augusztus 05. 21:50
  „Nem tudom miért kell állandóan farkast kiáltani? Miért kell előhúzni folyton a rasszista kártyát? Semmi bizonyíték nincs rá, hogy a cigányok elleni támadást rasszista indítékból követték volna el. Lehet, hogy egy cigány uzsorás gyilkoltatott azért, hogy üzenjen a faluban élő adósoknak, hogy ha nem fizetnek ők is így járnak.”
 • 10. mauz 2009. augusztus 05. 21:21
  „Reális!

  Amit az egyik lehetőségként írsz, az teljesen irreális: a szélsőjobbnak (nevezzük Jobbiknak) konkrétan öngyilkosságot jelentene, ha kiderülne, ők állnak a gyilkosságok mögött... Akinek ez érdekében áll (mármint az uszítás és az etnikai ellentétek szítása, ezzel a szélsőjobb gyilkossággal történő folyamatos vádolása, a szélsőjobb fenyegetéssel való riogatás), az pontosan a másik oldal...

  Érdekes, ugye?”
 • 9. mauz 2009. augusztus 05. 21:13
  „moderálva off”
 • 8. Túrabakancs 2009. augusztus 05. 21:11
  „Reális, jól látod a dolgokat, viszont azt hiszem a komcsi elvtársak ügyelni fognak arra, hogy az eredmény majd nekik kedvezzen, ezek mindenre képesek, valószínűleg kész forgatókönyvvel rendelkeznek!
  Mivel ők irányítanak, az övék lesz az utolsó szó, méghozzá a választások előtt egy-két hónappal mondják ki a tutit. És ez nem a
  Jobbiknak fog kedvezni! Reménykedem az emberek józan ítélőkép-
  ességében.”
 • 7. mauz 2009. augusztus 05. 21:07
  „Az a poén, hogy az orsz. rend. főkap. összehívta a kisebbségi vezetőket (20 fő) - vajon minek -, meg az egész Drazsé minisztérium a "rasszista indíttatású" gyilkosságok elkövetőit hajtja, a Szadesz meg össze akarja trombitálni az országgyűlést - MINEK? A gyilkosság az gyilkosság (bőrszíntől függetlenül, ugye, ugye - ki szokta ezt mondogatni?).

  Van arról statisztika, hogy hány cigány ölt meg magyart? Neadjisten rasszista indítékból (ld. interneten keringő ´... mádzsár megöllek´ kategóriájú videók stb.)? Nincs.

  Valaki ezeket rendszerbe rakja? Száz fős nyomozóbrigáddal? FBI segítséggel? Interpol? Europol? Lótúrót. Ez már a választási kampány része... Az (igazi) elkövetők meg, bizony, sohga nem lesznek meg.”
 • 6. Reális 2009. augusztus 05. 21:05
  „A nyomozás eredménye vízválasztó lesz,és meghatározza a politikai jövőt!Ha kiderül,hogy tényleg úgymond szélsőjobboldali uszítás eredménye a gyilkosságsorozat,akkor a Jobbik feladhatja nagy álmait!Viszont,ha kiderül,hogy más indítékok állnak a háttérben megerősödhet a szélsőjobb, a szocialista-féle baloldal pedig elsüllyedhet 5% alá!”
 • 5. Totyis 2009. augusztus 05. 21:00
  „Kedves mauz! Azért hagytak az elkövetők töltényhüvelyt a helyszínen mert kevés eszű cigányok voltak! A rendőrség megint nem látja a fától az erdőt a gyilkos ott lapul valamelyik kislétai putriban!!”
 • 4. BsBe 2009. augusztus 05. 20:50
  „Mindenkinek joga van valakit nem szeretni, sőt akár gyűlölni is. De. SENKINEK NINCS JOGA egy másik ember életét - legyen az, akár roma, nem roma - elvenni.
  Sok hozzászólást olvastam a romákról, - és mivel a lakókörnyezetemben is akad, nem kevés gondot okoznak a többi lakónak - sokszor meg is értem.
  De kinek vétett egy 13 éves kislány, és az anyja. Ahogy olvastam, nem is abból a "csapatból" való, amelyik, lop, munkakerülő semmitevő...akkor miért?? (de még akkor sem)
  Sajnos ebben az országban lassan már mindent meg lehet tenni, büntetlenül. Nem igazán hiszem, hogy előkerülnek az IGAZI elkövetők. Lehet, hogy lesz majd valaki(k) akiket ezért leültetnek, de sokkal inkább az a valószínű, hogy a tettesek nem fognak bűnhődni.
  De az emberek addig is erre figyelnek, és nem arra, hogy mit tesznek ezzel az országgal. én nem a romák elsősorban
  "Kenyeret és cirkuszt a népnek" cirkusz már van. kenyér lassan nem lesz.”
 • 3. mauz 2009. augusztus 05. 20:46
  „Csak azt nem értem, mért hagynak az elkövetők töltényhüvelyt a helyszínen.

  Láttam már sörétes puskát (igaz, csak vadászpuskát, de a sörétes puskák általában vadászpuskák - gondolom):

  - lövéskor nem dobálja ki a puska a töltényhüvelyt, mint a Rambo-filmekben
  - ha újratöltötték, mert többet lőttek, akkor az újratöltés csak kézzel megy, szóval semmi értelme (?) újratöltés eldobálni az üres hüvelyt

  Néhány gyilkosságot már kiterveltek, végrehajtottak, a rendőrségnek már száz jó embere keresi őket, ezek meg töltényhüvelyt hagynak a helyszínen. Nekem ez büdös...”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kislétai gyilkosság: Több mint százan virrasztottak

Várhatóan szerdán délután döntenek a hétfőn meggyilkolt 45 éves asszony temetésének időpontjáról a rokonok, a település vezetői és a rendőrök. Tovább olvasom