Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

Kisebbségi választás: Régi-új vezetés a német önkormányzat élén

Az eddigi vezetés kapott újra bizalmat a következő négy évre a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának alakuló közgyűlésén szombaton, így Heinek Ottó már negyedik ciklusát töltheti a 37 tagú közgyűlés élén.

A német kisebbség Magyarország második legnagyobb lélekszámú kisebbségi közössége. A január 9-i országos választásra az egyedüli listaállító az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége Egyesület volt, ennek megfelelően az egyesület jelöltjei kerültek az országos önkormányzatba.

A szombati alakuló ülésen, amelyet a szervezet budapesti székházában tartottak, egyedüli jelöltként Heinek Ottót választották elnöknek, így a kisebbségi vezető már negyedik ciklusát kezdheti meg az önkormányzat élén, a testület elnökhelyettese Knáb Erzsébet lesz, aki ugyancsak ismétel ezen a poszton. Az idei kisebbségi választások eredményeként országos kisebbségi önkormányzatoknak február 8-áig kell megalakulniuk. Eddig a bolgár, a lengyel és a cigány kisebbség országos önkormányzta alakuló ülését tartották meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: nevetségesek és sértők a kormány rágalmai

Kovács László szerint nevetséges és sértő a kormány azon állítása, hogy az MSZP kezdeményezte és… Tovább olvasom