Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Kevesebb az állami támogatás

Ivánban már most tudható, hogy a tavalyihoz képest idén hatmillió forinttal kevesebből gazdálkodhatnak. Undon ebben az évben is szeretnének pályázni az önhikis támogatásra.
– Jelenleg nem az a kérdés, hogy mit fejlesszünk, hanem, hogy egyet vagy kettőt húzzunk a képzeletbeli nadrágszíjon – jellemzi a települések helyzetét Linter Tibor, Iván polgármestere. – A megszorító intézkedések az önkormányzatokat is érintik. A kormány egyik megoldásként javasolja: emeljünk a helyi adókon. Ezzel szemben mi úgy véljük, a mostaninál több terhet már nem bírnak el a vállalkozások. A költségvetésünk még nem készült el teljesen, csupán a sarokszámok ismertek. Ennek értelmében a tavalyihoz képest mintegy hatmillió forinttal kevesebb pénzből gazdálkodhatunk. Terveink viszont vannak, hiszen igazán szegény az, akinek álmai sincsenek. A szomszédos településekkel közösen szeretnénk elkezdeni a szennyvízcsatorna-hálózat előkészítését. Ebben a lakosság együttműködésére is számítunk.
Undon idén is szeretnének részt venni a hátrányos helyzetű települések számára kiírt pályázaton. A legfontosabb bírálati szempontnak megfelelnek, ugyanis az általános iskola felső tagozata társult formában működik. Az alsóbb osztályokban pedig az átlagosnál kisebb a minimális gyermeklétszám, mivel nemzetiségi oktatás is folyik a településen.
Guzmits Ferenc polgármester azt mondja, a csökkenő gyermekszám miatt az elkövetkezendő években újra kell gondolni, miként működtethetőek az intézmények. Az idei teendők között szerepel a művelődési ház felújítása. Tavaly a megyei területfejlesztési pályázaton 4,5 millió forintot nyert el a község, a kikötés az volt, hogy ebben az évben végezzenek a munkálatokkal.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rehabilitáció

A minap délután fél háromkor csupán hat személygépkocsi parkolt a Kazinczy utca Aradi vértanúk útja… Tovább olvasom