Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Kétszer is ittas vezetésen kapták Kiss Ernőt

Alig egy óra elteltével kétszer is ittas vezetésen kapták a rendőrök kedd hajnalban Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornokot Budapesten, a III. kerületben - erősítette meg az MTI-nek egy neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás az atv.hu értesülését.

Az MTI úgy tudja: az ittas vezetésen kapott Kiss Ernőt előállították vérvételre, majd miután igazolódott a rendőrök gyanúja, elvették a jogosítványát. A volt főrendőr ekkor ismét autóba ült, de nem sokkal később ismét elkapták. Ekkor már a slusszkulcsát is elvették tőle a rendőrök - ismertette a kedd hajnalban történteket a rendőrségi forrás.
Az MTI megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán csak annyit közöltek: adatvédelmi okokra hivatkozva sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánják az atv.hu értesülését.

A volt kerületi kapitány, a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjeként azzal került a figyelem középpontjába, hogy 1998-ban levizelte az ORFK Teve utcai épületét; ezt azzal magyarázta, hogy "vízhajtó menedzsertablettát szedett". Ezt követően - hivatalosan egészségi okokból - az év december 31-én menesztették.

Több mint két évvel ezelőtt ismét a bulvárlapok címoldalára került Kiss Ernő, miután a gyanú szerint ittasan vezette szolgálati gépkocsiját, és több autót összetört a fővárosban. Ezzel kapcsolatosan, akkor tanúként, vallomásában azt mondta: nem ő ült a volán mögött, hanem a "hasonmása".

Kiss Ernő megbízását, aki akkor a XIII. kerületi rendőrkapitány volt, 2007 novemberében indoklás nélkül visszavonták. 2008 márciusában gyanúsította meg az ügyészség ittas vezetés és hatóság félrevezetése miatt. Az ügyben tavaly februárban emeltek vádat.

Olvasóink írták

 • 4. szocdem 2010. február 10. 11:06
  „HA meggondolom hogy egyszer volt már egy épp ilyen ügye, és mégis vezetett..

  HA meggondolom, hogy a hajléktalant szemmrebbenés nélkül elitélte a bíróság, aki egy autóban aludt..

  HA meggondolom hogy kizárólag nálunk van európában un. "nulltolerancia törvény" (kelt 1988, nem is törvény csak egy vacak bolsi kormányrendelet) és a főrendőröket naponta látom inni és vezetni - akkor meg kell állípitani hogy gyakorlatlag megállt az idő 1988-ban, csak a vagyonunkat lopták el közben..”
 • 3. Fürgeszarvas 2010. február 10. 06:45
  „Hát azért ez egy kicsit bonyolultabb ügy,mint ahogy sokan gondolják ! Menjünk csak vissza 1998-as évhez ! Horn Gyula ekkor jelentette be,hogy véleménye szerint a maffia beépült a politikába !( Horn Gy. kijelentését több politikus is nehezményezte! Most már tudjuk,hogy miért!)! Kiss Ernő ekkor a KBI igazgatója,aki a "fehérgalléros " bűnözésről beszél és ennek felgöngyölítésével ,felderítésével foglalkozik! Ami ezután történt ( rendőrpalota levizelése stb.) ,az már egy következmény ! Jó példázza az elmúlt néhány év,hogy egy embert,aki rájön súlyos bűncselekményekre,hogy lehet "kicsinálni"! Az idő egyébként őket igazolta (Horn,Kiss ),mert azok az ügyek,melyek napjainkban is foglalkoztatják az embereket,bizony maffia-szerü bűncselekmények ( Pl. Postabank "kifosztása - 150 milliárd hiányzik, Tasnádi ügy,lakásmaffia ügyek,privatizációs ügyek BKV-s ügyek stb .) ! Én Kiss Ernő utóbbi időben történt "cselekedeteit" is még ezen ügyek folytatásaként értékelem ! Nem biztos,hogy őt kell elítélni,mert vannak élethelyzetek,amikor már egy embernél "kimegy a biztosíték"! Nála kiment !”
 • 2. Mankapunka 2010. február 09. 22:40
  „Jogsi helyett a nyugdíjas kártyáját kell felmutatni,aztán mehet tovább.

  Valamelyik rendőrt uis már zavarta,hogy neki mindent lehet.”
 • 1. Csetneky 2010. február 09. 21:44
  „Ez a vízhajtó menedzsertabletta fenomenális! A hasonmás már gyengébb, de az sem rossz. Kíváncsi vagyok, maradt-e még valami a tarsolyban a mostani esetre? :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar állam végleg elvesztette a Postabank könyvvizsgálói elleni pert

A magyar állam véglegesen elvesztette a Postabank könyvvizsgálói ellen indított perét. Tovább olvasom