Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Két hónap nem fizetés után kikapcsolhatják a gázt és az áramot

Márciustól kilencven helyett hatvan napjuk lesz a fogyasztóknak arra, hogy rendezzék a tartozásukat a gáz- és az áramszolgáltatók felé a számla lejárta után - írta a hétfői Népszabadság.

A napilap információi szerint egyebek mellett ez a gázszektor és a kormány egyeztetett tervében.

A Népszabadság emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi szabályok szerint 90 napos tartozás után lehet kikapcsolni a gáz- és az áramszolgáltatást a nem fizetőknél. Az óra lezárása előtt három felszólítást kap a fogyasztó, aki kérhet részletfizetést, és ha erről nem születik megállapodás, akkor a szolgáltatónak fel kell ajánlania az előre fizetős óra felszerelését.

Ha ez sem vezet eredményre, akkor kapcsolják ki a szolgáltatást - idézte fel a naplap. A cikk szerint a határidő rövidülésén kívül változás lesz az is, hogy nem három, hanem két felszólító levelet kap az adós, és egyszerűsödik a kikapcsolás folyamata.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Muaddib 2011. január 25. 12:57
  „Mielőtt mindenki bántja mankapunkát azért azt megjegyezném, van igazságtartalma, amit ír.
  A nyugdíjasokat védeném csak, mert hogy kevés a nyugdíj az nagyon sok esetben nem az önhibájuk volt.
  Persze magam is ismerek olyat, aki egész életében nem dolgozott és most meg sir rí!
  Van ilyen is meg olyan is.
  De azt én is tapasztaltam, hogy a nagy tartozok nem az a példamutató emberek!
  Isznak, dohányoznak, ami ugye szintén pénzbe kerül.
  Magam is kerültem már kb. 7-éve egy üzleti vállalkozásból a padlóra elmaradt számlák stb.
  Sajnáltathattam volna magam, szidhattam volna az üzlettársamat is de, igazán úgy fogtam fel, hogy én voltam a hibás és én is tehetek rendet az életembe.
  Ki fogásokat keresni sokkal könnyebb, mint megoldásokat keresni.”
 • 31. fióka 2011. január 25. 11:52
  „Hát munkapunka végigolvasva a hozzászólást neked itt ez a vonat elment és szerény személyem is egyetért az előttem szolókkal.”
 • 30. janika 2011. január 25. 07:12
  „Lehet, hogy a "munkapunka" az szolgáltatóknál az alapdíjak feltalálója? De az biztos, hogy nem a fekete, szürke foglalkoztatás felszámolója.De lehet, hogy magyar szénbányák bezárója? Vagy ép ,Ő az áremelések atyja?”
 • 29. Ibrox 2011. január 25. 00:24
  „én kimondom(bár még csak 43 vagyok-jelenleg fizetőképes):MANKAPUNKA MENJ A PICSÁBA !! ---nyugodtan kimoderálhatjátok---akkor nem vagytok újságírók...”
 • 28. tricse 2011. január 25. 00:02
  „Majd akkor kapcsolják ki a lakossági fogyasztóknál a gázt és a villanyt ha kikapcsolták az összes gyárnál,cégnél,vállalkozásnál akik milliárdokkal tartoznak évek óta és nem átallanak holmi felszámolás vagy csődeljárás végigszínészkedése után nem fizetni és a lóvéval távozni! Nem vagyok se cigány,se alkoholista,a családom két tagja a belét kidolgozza szarér-hugyért! Nem azért nem fizetem a számlákat mert nincs kedvem !
  Most lehet jönni azzal,hogy bezzeg az internet ,de ez meg baromira nem érdekel,mert csak az pofázik aki még nem volt lehetetlen helyzetben!”
 • 27. háté 2011. január 24. 22:18
  „Narancsos ködben vakon-bujkáló a megújulás jegyében árakat emelő, fityesz és cionista multi rablók segítője!
  Mielőtt jönnétek azzal, hogy plusz adót vetett ki viktorcézárotok, --előre tudta kinek kell azt kifizetni!----a szolgáltatást igénybe vevőknek,--a polgároknak, nekünk.
  Aki nincs velünk----az megdöglik!/fityesz/”
 • 26. mc 2011. január 24. 21:25
  „legvégére kerülőket és a szenvedő alanyt az eljárás kisemmizi.”
 • 25. mc 2011. január 24. 21:22
  „Azért, az mindenképp megfontolandó, hogy az a tartozó; az magánszemélyként, avagy társasházi közösségként adós-e.

  Egy 30 lakásos közösség esetében 5 nem fizető tulajdonos (akik nem feltétlen hobbiból nem teljesítik a közös alappal, a víz-csatornadíjjal, a fűtési és használati melegvíz előállításával kapcsolatos tényleges, vagy költségelőleg díj befizetéseit pár hónapon keresztül) fizetésképtelenné tud tenni egy tulajdonközösséget.

  A jelzálogjog bejegyzésből számlákat kifizetni nem lehet. A fizetési meghagyás csak önkéntes egyösszegű befizetés alkalmával, avagy munkabér, nyugdíj 1/3-nak utalása -ugyancsak készpénz, munkahely, vagy nyugdíj jogosultság függvénye - tud a társasház számlájára kerülni.

  Hab a tortán, hogy a végrehajtással kapcsolatban, mint a végrehajtás végső és szomorú állomása az árverezés időjárásfüggő naptári naphoz kötött (moratórium) és valóban, a hátralékosok tartozhatnak a Magyar Államkincstárnak, a NAV-nak, pénzintézet(ek)nek, és általában a hozzá nem értés miatt, vagy ki tudja mily érdekek miatt a szánalmasan megállapított ingó, vagy ingatlan érték mértéke miatt a sor legvégére kerülők és a szenvedő alanyt az eljárás kisemmizi.

  A fentiek alapján mindenképp méltánytalan az, hogy egy nagyobb közösség szenvedheti el a közműszolgáltatás megvonásával kapcsolatos következményeket.
  (Hideg lakások : beteg gyermekek, akik nem tudnak iskolába járni, beteg szülők, akik nem munkabért, hanem betegellátást, táppénzt kapnak, gyógyszerekkel kapcsolatos többletkiadások, stb.)

  A következmény: a közösségben már a 30-ból nem öt, hanem tizenöt család nem tudja teljesíteni kötelezettségeit.

  A történelemmel kapcsolatban mi, magyarok nagyon nem szeretjük a kollektív bűnösséget kimondó Benes dekrétumokat.

  Egyébként a horror profitot elpakoló gáz, villamos energia, víz-csatorna és egyéb szolgáltatók hova is cipelik az itt megtermelt és lájgtosan adózott bevételeik után?
  A számlák kibocsátói alapján bizony kiderül.”
 • 24. BsBe 2011. január 24. 20:52
  „Mankapunka 2011.01.24. 18:30 Önnel az a baj, hogy még annyira gyerek, hogy fogalma sincs a valóságról. A 19 éves fiam reálisabban tud gondolkodni.
  Bármilyen hihetetlen az önök számára, igen, nagyon-nagyon sokan élnek (kávé, pia, cigi nélkül) ebben az országban jóval a minimálbér alatt. Nem csak nyugdíjasok. Nem henyélnek, nem nem munkakerülők, csak rosszabbul alkualt az életük. Kinek ezért, kinek azért.
  Igen, sokan a mezőgazdaságból saját maguknak "profitáltak". Mert anno mindenki király volt? sok ember dolgozta végig az életét, és nyomorog nyugdíjasként. Tudom, persze miért dolgoztak? mért nem mentek brókernek, menedzsernek? na de akkor még ilyen nem volt.
  Istenem ön tényleg ennyi .....? ennyire nem viseli el a körülötte lévő szegényebbeket?
  Ellentétben Anyuka32 2011.01.24. 19:06-val, lehet én rossz májú vagyok, de akiben ennyi empátia nincs a nála szegényebbekkel, annak én valóban azt kívánom tudja meg mi a szegénység, remélem önnek ezt tartogatja a jövő.”
 • 23. háté 2011. január 24. 20:02
  „HOL VAGY VIKTOR!----nektek az EURÓ-t és az Európai Egyesült Államokat kell védenetek
  --aki meg a beszállítójuk, vagy a fajtájuknak--az meg 90-150-napra kapja meg a pénzét ugye. Ha megkapja, és nem szívódik föl a génfertőzött, mint a volt Vagongyári területnél.
  Veritek, viktorcézár és bandád a nyálaitokat, de a cionista rablók diktálnak nektek. Zselé-derekúak vagytok az elődeitekkel együtt.”
 • 22. kefe70 2011. január 24. 19:08
  „Mankapunka!
  Az édesapám 44 év szolgálati idő után ment nyugdíjba, 39.000,-Ft-os nyugdíjjal!!!!!!!!!!!! Tudod miért? Mert az utolsó 6 évben rákényszerítették, hogy legyen vállalkozó, mert mint Szolgáltatóipari Szövetkezetnek nem éri meg a cipészt alkalmazni. Nem volt más választása, görnyedt egész nap a kaptafa mellett, minimálbérért. Anyagot ő vett, tüzelőt ő vette! Éppen ki tudta termelni, amit kellett!
  És pont ez az utolsó pár év számított volna! Talán most elérte az 50.000,-Ft-os nyugdíjat!
  Édesanyám pedig egész életében mellett dolgozott, mint áruátvevő. Utolsó tíz évben rokkantosították, most 45.000,-Ft körül van a nyugdíja!
  Hangsúlyozom: egészé életüket végigdolgozták!!!!!!!!!”
 • 21. Anyuka32 2011. január 24. 19:06
  „20. Lobbo71 2011.01.24. 18:53

  Ez igaz, de a 3 gyerek nem tavaly született egyszerre!!”
 • 20. Lobbo71 2011. január 24. 18:53
  „Anyuka32 : A 3 gyerek nem lehet indok a nemfizetésre. Senkit nem kényszerítenek arra, hogy több gyereket szüljön, mint amennyit fel tud nevelni.”
 • 19. Anyuka32 2011. január 24. 18:39
  „18. Mankapunka 2011.01.24. 18:30

  Nem vagyok rosszmájú így azt sem kívánom, hogy tudd meg mi a szegénység.
  Nem vagyunk alkoholisták, nem dohányzunk, csak 3 gyereket nevelünk. Nem panaszkodom, hiszen itt vagyok, nagy baj nálunk nincs, de nem volt ez mindig így. Tavaly mi is szűkölködtünk eleget, volt hogy rettegtem mikor jönnek kikapcsolni, ne akard ismerni ezt az érzést. Ne szólj meg másokat, mert soha nem tudhatod, hogy neked mit tartogat a jövő!!!”
 • 18. Mankapunka 2011. január 24. 18:30
  „BsBe

  Áruld már el,az a kis nyugdíjas,aki 45 000 Ft-ból él most,az mit csinált 45 évig???? Vagy abban az utolső 5 évben,amit a nyugdíjszámításnál vettek figyelembe???? Erre válaszolj,és akkor utána majd fogom őket sajnálni.

  Érdekes,ezek az emberek fénykorukban olyan nagy királyok voltak,hogy ők aztán feketén melóznak,meg nem fizetnek semmit adót. Láss csodát,megöregszik,és sajnálnom kellene,mert leszart mindent anno.

  Tiszán-túlon is azért van ez a rengeted kis nyugdíjjal rendelkező öreg,mert a mezőgazdasággal foglalkoztak,és saját maguknak profitáltak,nem adóztak semmit sem a nyereségükből. Ladával jártak,meg volt mindenük.Megöregedtek,meg hal a férj,aki eddig termelte a pénzt,és a feleség egyedül marad a 27 000 Ft-os nyugdíjával,amit így is örülhet,hogy kap,mert amúgy még ennyit sem érdemelne.

  Érdekes módon,nálunk a nagyszülőknek volt rendes nyugdíjuk. Ez hogy lehet???? Úgy,hogy fizették a járulékot.

  Akik anno királyok voltak,most meg nyugdíjas létükre nem tudják kifizetni a fűtést,mert egyedül maradtak,azt meg ki nem szarja le. Ő alakította így az életél.

  És sajnáljátok akkor előre azokat is,akik most 50 évesek,és papíron,ha megvan a 10 év munkaviszonyuk,és még összeszed 5 évet a 65-ig.”
 • 17. Jandex 2011. január 24. 17:48
  „Én csak arra céloztam,hogy ennyi pénzből 3x ekkora családi házat is "be lehet" fűteni,/ami mellesleg nincs "körbefűtve" mert ugye a szomszédok is fizetik!/ennyire azért nem rossz a szigetelés!:))) /viszont a "Győrhő" nyeresége horribilis !”
 • 16. bojtár 2011. január 24. 16:42
  „Moderálásra küldöm 14. Mankapunka 2011.01.24. 15:42 --->15. BsBe 2011.01.24. 16:16 <-itt a válaszod”
 • 15. BsBe 2011. január 24. 16:16
  „georgbob 2011.01.24. 11:36 és Mankapunka 2011.01.24. 12:27 és ebből vajon hány volt a kisnyugdíjas, aki havi 40-45 eFt-ból kell hogy megéljen. Találkoztam már boltban ilyen sorsú idős emberrel. A párizsit szeletre kérte, "csak három szeletet..." ja cigit nem vett.... és piát sem.
  Természetesen az érthető, hogy aki nem fizet villanyt, gázt kikapcsolják. Ez a többi fizetővel szemben is így korrekt. Csak a hozzászólások ..... biztos, hogy az aki nem bírja fizetni a számláit az mind mocskos bagós munkakerülő, alkoholista???
  Lassan kezdtek rájönni, mi undorít a fidesz szavazóiban.... csak az számít a szemükben embernek, aki százezreket keres, a többi amelyik meg nem annyit nem keres, az léha, alkoholista, roma, szerencsétlen - aki meg is érdemli stb....
  Csak az a normális aki zsebből építette, vette meg a házát, lakását. Akinek nem voltak és nincsenek milliók a zsebében, azok élhetetlen barmok, akikre nincs szükség ebben az országban....
  Kívánom uraim tapasztalják meg mi a szegénység. Malbi, vagy Symphonia nélkül.”
 • 14. Mankapunka 2011. január 24. 15:42
  „fióka

  Ez a rendelet legalább a többi rendesen fizetőt valahol védi. A fizetőkkel szemben nem korrekt,hogy a nemfizető is ugyanúgy fűthet.”
 • 13. fióka 2011. január 24. 15:21
  „ÓÓÓÓÓÓ Viktor az isten a megváltó a gyámorító a szegények támasza köszönjük ÓÓÓÓ neked ,hogy munkát pénzt családodat feláldozva csak a népért élsz és cselekszel.”
32 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabó Tibort választották polgármesterré Szőcön

Szabó Tibort (független) választották polgármesterré vasárnap a Veszprém megyei Szőc községben -… Tovább olvasom