Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Két birtok határán

Nyalka új és ifjú polgármesterének kivételes módon sikerül tanúsítania lojalitását az iránt a község iránt, ahol az otthona van és egyben amelyik bizalmába fogadta. Háza tápi birtokon, két község határában fekszik, istállója viszont nyalkai területen.
– A véletlen hozta, vagy ön akarta így?
– Nem is egy, több véletlen – mondja a harmincöt éves Balogh Ervin. – Életem túlnyomó részét Győrságon töltöttem, ám apámtól, nagyapámtól örökölt szenvedélyemnek köszönhetően végül ott kellett hagynom a községet. A lovak a legfőbb, vagy egyetlen hobbim. Már nagyon ifjú koromtól tudtam, hogy a lovak mellett találom meg az életcélomat. A lótartáshoz viszont területre van szükség, amit nem találtam szülőfalumban. A környéken kellett körülnéznem, és Tápon leltem megfelelő helyre a Kishegyben. Három éve ott kezdtünk építkezni. Ez esetben teljesen mellékes, hogy feleségem, aki jegyző, Tápon dolgozik. Telkünk egy része Táp közigazgatási területén van, egy része pedig már nyalkai. A ház Tápon van, az istálló azonban már nyalkai területre esik.
– Idáig könnyű volt követni, és hogy lett polgármester Nyalkán?
– Képviselő Győrságon is voltam, viszont kötődtem Tápon a kulturális egyesülethez. Nyalka csupán négyszáz lelkes település, és esztendeje is azt mondtam volna, ma még inkább, hiszen hivatalból is közöm van hozzá, hogy értékes a kulturális egyesülete. A táncosai például. Én népi táncoltam, így találtam a nyalkaiakra. Már Ságról is jártam velük például kirándulásokra. Az októberi helyhatósági választáson ilyenféle alapon indítottak, indultam.
– Még csak nem is betelepülőként, három tősgyökeres nyalkaival megmérkőzve...
– Négyen pályáztunk a polgármesterségre, a volt polgármester s aki előtte töltötte be ezt a posztot, s harmadik vetélytársként a volt iskolánk volt igazgatónője. Kell-e mondanom, mekkora megtiszteltetés, hogy nekem szavaztak bizalmat. Társadalmi megbízatásban látom el a posztot.
– És miből él?
– Mezőgazdasági végzettségem van, tavaly májusig egy győri cég alkalmazottja voltam, a cég megszűnt. Kertépítéssel és -gondozással kezdtem foglalkozni vállalkozásban. Ahogy már említettem, a házunk mellé kezdtem építeni az istállót. Egyelőre öt ló van benne, ebből három a sajátunk, kettőt pedig a szomszéd megbízásából gondozunk. Kisbéri félvér az én két lovam, feleségemé angol telivér. Bértartás, lókiképzés és több minden, ami ehhez tartozik – ezekkel egészülhet ki a vállalkozásom.
– És a polgármesterség?
– Egyelőre és még jó ideig abba fektetek be jóval több energiát. Nagy gondjaink nincsenek, hacsak az nem számít annak, hogy nincs rendezési terve Nyalkának. Azért nem tudtam például a községben építeni. Van az önkormányzatnak néhány értékesíthető telke, amelyek bevételéből megalapozhatjuk a gazdálkodást. Lehetőségek kínálkoznak a pályázatokon, és szeretnénk a lehető legjobb kapcsolatban lenni a szomszédokkal. Feltételezem, hogy minden korábbinál fontosabb lehet a jó együttműködés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küzdelem az iskoláért

A harkai képviselő-testület úgy döntött, mindent megtesz a község iskolájának jövőjéért. Az… Tovább olvasom