Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Keresztféléves képzés: 2010. január 4-ig lehet módosítani a jelentkezés sorrendjén

Még 5 napjuk van az adat- és sorrendmódosításra, valamint hiányzó dokumentumaik beküldésére, feltöltésére azoknak, akik 2010. februárban induló képzésre jelentkeztek.

A módosítási, hiánypótlási határidő 2010. január 1. – mivel a határidő munkaszüneti napra esik, ezért 2010. január 4-ig tehetik ezt meg a jelentkezők.

A 2010. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban jelentkezők 2010. január 4-ig pótolhatják azokat a dokumentumaikat (bizonyítványmásolatok, igazolások pl. a többletpontokról), amelyeket felvételi kérelmük elküldésekor nem csatoltak a felsőoktatási felvételi jelentkezési lapjuk mellé vagy nem töltöttek fel az e-felvételiben. Szintén eddig a határidőig van lehetőségük módosítani a jelentkezési sorrendjükön (ez csak egy alkalommal tehető meg), illetve személyes adataikon, elérhetőségeiken.

Tudnivalók

A módosítási kérelmek, valamint a hiányzó dokumentumok háromféleképpen juttathatók el: beküldhetők postai úton az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 postacímre, leadhatók személyesen az Educatio Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálatán a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban (Budapest VIII., Reviczky u. 6., hétfőtől péntekig 8 és 16.30, szerdánként 8 és 18 óra között). Legegyszerűbb és leggyorsabb azonban elektronikusan: a www.felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi keretében.

Fontos tudni, hogy személyes ügyintézésre csak maga a jelentkező vagy az általa aláírt szabályos meghatalmazás útján van lehetőség.

A jelentkezők – regisztráció után – a www.felvi.hu honlap "Én felvim" oldalán a Jelentkezések menüpontban vagy az e-felvételiben ellenőrizhetik a felsőoktatási felvételi nyilvántartásban rögzített személyes adataik, jelentkezéseik helyességét.

Ha a feldolgozás során hiba történt vagy adataik időközben megváltoztak, akkor kérhetik ezek javítását. Mivel a jelentkezési sorrend módosítására csak egy alkalommal van lehetőség, ezért ezzel csak akkor érdemes élni, ha időközben megváltozott az a preferenciasorrend, amely alapján jelentkezéseit rangsorolta. Nem érdemes hátrébb rangsorolni egy jelentkezést, ha nem sikerült az alkalmassági vizsga – mivel ez esetben az adott szakra amúgy sem nyerhet felvételt.

Szintén nem érdemes módosítani, ha már nem szeretne bekerülni az egyik képzési helyére – ilyenkor érdemesebb töröltetni. Újabb jelentkezési hely azonban nem jelölhető meg!

Azoknak, akik a hiánypótlás, módosítás postai útját választják, fontos tudniuk, hogy elegendő minden bizonyítványból, igazolás egy db fekete-fehér A/4-es másolati példányt csatolniuk, amelyen javasolt feltüntetni a nevüket, illetve a felvételi azonosító számukat. A www.felvi.hu Kérvénytárában pedig találnak letölthető formanyomtatványokat a módosításhoz.

Döntés 2009. január 15-én

A 2010. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárainak megállapítására és az eredmények kihirdetésére 2010. január 15-én kerül sor. A besorolási döntésről az Oktatási Hivatal írásban értesíti a jelentkezőket.

A jelentkező az általa kért elbírálási sorrend alapján az első olyan helyre nyer felvételt, ahol elérte a megállapított ponthatárt. Nem vehető fel felsőoktatási intézménybe az a jelentkező, aki nem rendelkezik a képzéshez szükséges végzettséggel, nem éri el a megállapított ponthatárt vagy a jogszabályi minimum pontszámot (alap-, illetve egységes, osztatlan képzésben - az emelt szintű érettségiért járó többletpontokkal együtt, de a más jogcímet adható többletpontok nélkül számítva - 200 pont, felsőfokú szakképzésben pedig 140 pont).

A felvételről és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról szóló levelet az érintett felsőoktatási intézménytől kapják meg a felvételt nyert jelentkezők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petárdaárusokat fogtak el Gárdonyban

Összesen 1800 darab petárdát, valamint több mint száz, illegálisan árusított pirotechnikai terméket… Tovább olvasom