Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Képtelenség Suchmann Fidesz-MSZP nagykoalíciós ötlete

Sem a kormánypárti, sem pedig az MSZP-s honatyák nem tartják reálisnak a volt szocialista országgyűlési képviselő, Suchman Tamás Fidesz-MSZP nagykoalícióról szóló felvetését - írja a Magyar Nemzet.
A lap pénteki száma ismerteti: az MSZP egykori privatizációs minisztere a Heti Válasznak adott interjújában úgy fogalmazott, a cél természetesen az, hogy a következő választásokon győzzön az MSZP. Amennyiben ez mégsem sikerülne, s Magyarország érdeke azt kívánná, hogy koalícióban legyenek a Fidesszel, meg kellene tenni. Azt ugyanis semmiképpen sem tudná elfogadni, hogy a szélsőjobboldal szervezze meg az országot, a Fidesz velük legyen kénytelen összefogni.

Répássy Róbert fideszes képviselő a Magyar Nemzetnek leszögezte: a Fidesz és a KDNP a garancia arra, hogy Magyarországon a szélsőjobb nem kerülhet hatalomra. Semmi szükség az MSZP-re ahhoz, hogy szélsőségesek ne veszélyeztessék Magyarország polgárainak életét - fogalmazott.

Éhes disznó makkal álmodik - kommentálta az ötletet a fideszes Varga István. A képviselő szerint az MSZP a rendszerváltás óta rendszeresen felveti a nagykoalíció gondolatát, azonban ennek megvalósítására 1990 óta egyszer sem került sor.

A Magyar Nemzet által megkeresett szocialista képviselők sem tartják reálisnak az elképzelést. Józsa István, a párt frakcióvezető-helyettese leszögezte, hogy Suchman Tamás nem tagja a szocialista képviselőcsoportnak.

Tóbiás József frakcióigazgató egyértelműsítette, hogy nem gondolkodnak nagykoalícióban.

Tukacs István képviselő pedig egyenesen képtelenségnek minősítette az ötletet.

Olvasóink írták

 • 1. Eva- 2012. július 13. 07:09
  „a csudát képtelenség!

  tök egyforma filozófia-ideológia szerint gondolkodnak!
  Mindkettő abban, hogy a legfőbb tulajdonos az állam=államkapitalizmus.
  és
  Majd az állam megmondja mi jó nekünk.
  Ennek fejében persze magas adókat szed be--és egyenletesen alacsony színvonalon működteti a közfenntartású intézményeket:
  oktatás
  egészségügy
  közösségi közlekedés
  nyugdíjak
  stb.
  és már a kádár-korban is vagyunk.

  Hogy miért tiltakozik a két---párt?
  mert az mszp javára még mindig van némi szabadság, amennyiben az állam és egyház szétválasztását vallja--a fidesznéll még az is megkötő erő”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalandpark nyílik a fogyatékkal élőknek Sárváron

Megépült Magyarország első, fogyatékkal élőknek és mozgáskorlátozottaknak is használható… Tovább olvasom