Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Jubileumi ajándéknapok a 10 éves Diákhiteltől

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli 2011-ben a magyarországi felsőoktatás hitelezési rendszere, közismert nevén a Diákhitel. A tízéves születésnapot nagyszabású roadshow-val, nyílt napokkal és koncertekkel ünnepli a Diákhitel Központ. Meglévő és leendő ügyfeleit egyaránt várja a Diákhitel rendezvényeire.
Az öt magyarországi várost (sorrendben Debrecent, Szegedet, Pécset, Győrt és Budapestet) érintő roadshow minden állomása két részből áll: délelőttönként - kora délutánonként az adott városok felsőoktatási intézményeiben nyílt napokra, előadásokra kerül sor. Ezeken pénzügyi és karriertanácsokkal, nemzetközi ösztöndíj lehetőségek ismertetésével segíti a Diákhitel az érdeklődő hallgatókat. Az edukatív délelőttöket minden városban stand up comedy előadás zárja.

A rendezvények esténként folytatódnak: az adott városok legjobb koncerttermeiben és klubjaiban koncertekre kerül sor, melyek a délelőtti előadások résztvevői számára, az ott kapott karszalaggal díjtalanul látogathatók a Diákhitel Központ jóvoltából. A koncertek városonként változó fellépői között megtalálható a hazai reggae egyik legjobb zenekara, az egy év kihagyás után ismét koncertező Irie Maffia, a viharos, élő drum and bass-fellépéseiről elhíresült Brains, a kortárs magyar rock legnagyobb reménysége, a Subscribe és számos más formáció.

A Magyar Köztársaság kormánya 2001. április 27-én hozta létre a jelenlegi Diákhitel Központ Zrt.-t – korábbi nevén DHK Szervezési Rt. –, és az első hallgatói hitelek folyósításával 2001. október közepén kezdődött meg a hazai diákhitelezés története.

A magyarországi diákhitel-rendszer eddigi tapasztalatai alapján kimagasló sikerrel működik, az eredeti koncepción (melynek lényege a társadalmilag igazságos, önálló, egyéni döntés alapján igénybe vehető, piaci finanszírozású hitelrendszer) különösebb változtatást a mai napig nem kellett eszközölni.

A hitelben részesültek száma a tíz év alatt már meghaladta a 307 000 főt, a kihelyezett hitelösszeg pedig a 210 milliárd forintot. Az elképesztő számok is jelzik, hogy a Diákhitel Központ kulcsfontosságú szerepet játszik a hazai felsőoktatás finanszírozásában, és komoly tömegeket segített hozzá főiskolai, egyetemi tanulmányaik elvégzéséhez – végső soron a sikeres életpálya megalapozásához.

A Diákhitel voltaképpen a legkönnyebben hozzáférhető, legolcsóbb és leginkább „felhasználóbarát" szabad felhasználású forinthitel-lehetőség – a kedvezményes kamatkonstrukció, a késleltetett törlesztési rendszer, a hallgatók anyagi lehetőségeihez igazodó részletfizetési lehetőségek, a rugalmas előtörlesztés okkal teszik népszerűvé a felsőoktatás résztvevői számára.

Nem elhanyagolható szempont, hogy sokan a Diákhitel Központ ügyfeleként kerülnek először kapcsolatba a hitelfelvétellel, ezért a Diákhitel Központ kiemelt jelentőséget tulajdonít annak, hogy erősítse a hallgatók pénzügyi tudatosságát és jártasságát.


A roadshow részletes programja és állomásai:

1) DEBRECEN

Kitelepülés időpontja: 2011. április 12. kedd 09:30

Kitelepülés helyszíne: Debreceni Egyetem, Aula

Koncert időpontja: 2011. április 12. kedd 21:00

Koncert helyszíne: Lovarda

Fellépők: Irie Maffia, Irie Maffia Soundsystem

2) SZEGED

Kitelepülés időpontja: 2011. április 20. szerda 13:30

Kitelepülés helyszíne: Szegedi Tudományegyetem, ÁOK, Nagy Oktatási Épület, I. emeleti nagyelőadó

Koncert időpontja: 2011. április 20. szerda 20:00

Koncert helyszíne: IH Rendezvényközpont

Fellépők: Subscribe, Till We Drop, The Idoru, The Southern Oracle, Rise Against Cover by Velvet Stab

3) PÉCS

Kitelepülés időpontja: 2011. május 3. kedd 09:30

Kitelepülés helyszíne: Pécsi Tudományegyetem - Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar (Aula)

Koncert időpontja: 2011. május 3. kedd 21:00

Koncert helyszíne: Expo

Fellépők: Brains, Fish, Turbo

4) GYŐR

Kitelepülés időpontja: 2011. május 4. szerda 09:30

Kitelepülés helyszíne: Bridge Hallgatói és Oktatói Klub (Nagyterem)

Koncert időpontja: 2011. május 4. szerda 21:00

Koncert helyszíne: Bridge Hallgatói és Oktatói Klub

Fellépők: Irie Maffia, LK Beat, Irie Soundsystem

5) BUDAPEST

Kitelepülés időpontja: 2011. május 10. kedd 09:30

Kitelepülés helyszíne: Eötvös Lóránd Tudományegyetem - Természettudományi Kar (ELTE Lágymányosi Campus – északi tömb: Ortutay előadóterem)

Koncert időpontja: 2011. május 10. kedd 21:00

Koncert helyszíne: A38 Hajó

Fellépők: Irie Maffia, Irie Soundsystem

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra verte a nőt, aztán magukra gyújtotta a házat

Bűncselekmény áldozata lett az az asszony, akinek a holttestét Diósdon, egy kigyulladt ház oltása közben találták meg a tűzoltók csütörtök reggel. Tovább olvasom