Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Jövő héten szerdán és csütörtökön lesz plenáris ülés

Jövő héten szerdán és csütörtökön ülésezik a parlament - közölte az Országgyűlés sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.
Szilágyi Zoltán elmondta, a kormány kérésére tartott nyári rendkívüli ülésszakon záróviták és zárószavazások lesznek.

Kitért arra, hogy július végével nyugdíjba megy Soltész István, az Országgyűlés főigazgató-helyettese, aki a korábbi főtitkári teendőket látja el 1989 óta.

Az MTI információi szerint utódja valószínűleg Bárány Tibor lesz, aki eddig Soltész István helyettese volt. Az új főigazgató-helyettest az Országgyűlés elnöke nevezi ki.

A jövő héten szerdán a napirend előtti felszólalások után dönthetnek a Nemzeti Pedagógus Kart létrehozó, az oktatás szabályozására vonatkozó egyes törvények módosításáról, az orvosi, szakdolgozói bértáblát tartalmazó, továbbá egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosításáról.

Zárószavazás lehet az egyes törvények távszerencsejáték-szervezéssel összefüggő módosításáról, alaptörvény legutóbbi átírásához kapcsolódó más jogszabályok változtatásáról.

Dönthetnek a vallási közösségek jogállásával és működésével összefüggő törvényeknek az alaptörvény negyedik módosításával összefüggő javaslatról.

A napirendi ajánlásban szerepel az Áder János államfő által parlamentnek megfontolásra visszaküldött, Budapest főváros közigazgatási területével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényről. Ez alapján a fővárosi önkormányzat közvetlenül irányíthatná a Margitszigetet.

Szerdán a zárószavazások után lesznek az interpellációk, az azonnali kérdések és válaszok, a kérdések.

Csütörtökön a napirend előtti felszólalások után zárószavazásokkal folytatja munkáját a Ház. Ekkor dönthetnek a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által bejelentett, az alacsony államháztartási hiány megtartása érdekében kezdeményezett előterjesztésekről, így az egyes közteherviselési kötelezettséget előíró törvények, valamint az idei költségvetés módosításáról.

Szavazás lehet az LMP újból frakcióalakítását lehetővé tevő házszabály-módosításról is, valamint a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről szóló törvényjavaslatról.

Az Országgyűlés várhatóan szeptember első felében ül össze ismét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földtörvény - Ángyán József kilépett a Fidesz parlamenti frakciójából

Ángyán József kilépett a Fidesz parlamenti frakciójából. Ezt a politikus jelentette be, a földtörvény elfogadása után. Tovább olvasom