Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Jövő év végére fejeződhet be a légimentő bázisok projektje

Elsőrendű cél, hogy a lehető legnagyobb lefedettséget biztosító légi mentés folyamatos és zavartalan legyen Magyarországon.
A tervezett fejlesztést az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. októberben a budaörsi légi bázison ismertette az érintett települések képviselőivel. Eszerint az OMSZ és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. még egyeztet a bázisokhoz szükséges területek átadásáról, illetve a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma jelenleg véglegesíti a pályázati kiírást - írta Göttlinger István.

A pályázat megjelenése november közepén várható - tette hozzá.

A tolnai megyeszékhely közgyűlése azt a tájékoztatást kapta, hogy az OMSZ Szekszárdon kívül további három helyszínről folytat egyeztetést. Hajdúsámsonban, Mályiban, Pápán vagy Sárváron kívánnak légi mentő bázist építeni az európai uniós projekt keretében. A települések mindegyike vállalja a bázis befogadását.

A szekszárdi önkormányzat és a Magyar Légimentő Kht. még 2006-ban kezdett tárgyalást a szekszárdi bázisról. Az ahhoz szükséges terület állami tulajdonba adásáról 2011-ben döntött a város közgyűlése.

Magyarországon jelenleg hét bázis szolgálja a légi mentést Miskolcon, Debrecenben, Szentesen, Budaörsön, Balatonfüreden, Sármelléken és Pécsett.

Győrfi Pál, Az OMSZ szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy hét üzemképes helikopterük van a légi mentőknek.

A légi járművek és bázisok fejlesztését a még egyeztetés alatt álló légi mentési koncepció fogja meghatározni. Elsőrendű cél, hogy a lehető legnagyobb lefedettséget biztosító légi mentés folyamatos és zavartalan legyen Magyarország területén - közölte a szóvivő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejeződött a digitális átállás

Csütörtökön az ország északkeleti és délnyugati területeit ellátó tévéadók, valamint a hozzájuk kapcsolódó átjátszó adók is befejezték az M1, az RTL Klub és a TV2 analóg földfelszíni adásainak közvetítését. Tovább olvasom