Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Jogerősen megszüntették a holokausztáldozatok által az OTP ellen indított pert

Az elsőfokú bíróság jogerősen megszüntette az Egyesült Államokban a holokausztáldozatok által az OTP Bank ellen indított pert - közölte az OTP Bank a Budapesti értéktőzsde honlapján hétfőn.
A "Holocaust Victims of Bank Theft" felperesek által - más alperesek mellett - az OTP Bank Nyrt. ellen indított perben az Egyesült Államok Szövetségi Fellebbviteli Bírósága (Hetedik Körzet, Chicago) utasításának megfelelően az első fokon eljárt bíróság (United States District Court, Northern District of Illinois) hatáskör hiányára tekintettel megszüntette a pert az OTP Bank Nyrt.-vel szemben. Az elsőfokú bíróság permegszüntető végzése jogerős - áll az OTP közleményében.

A felperesek azzal vádolták az OTP és az MKB Bankot, hogy bűnrészesei és felbujtói voltak a náci népirtásnak, amelyben elpusztítottak hatmillió európai zsidót. A chicagói fellebbviteli bíróság augusztusban mondta ki, hogy az amerikai bíróságoknak nincs joghatóságuk az ügyben, mert a pénzintézeteknek nincs elegendő kapcsolódásuk az Egyesült Államokhoz.

"A döntés, természetesen, nem akadályozza meg a felpereseket abban, hogy más fórumon keressenek jogorvoslatot, de ezeket az alpereseket amerikai szövetségi bíróságokon nem támadhatják" - írta az indoklásban David Hamilton bíró, a döntést egyhangúlag meghozó háromtagú bírói tanács nevében.

Az áldozatok kontra OTP-MKB-ügyben a felperesek 2011. januári módosított keresetük szerint csoportstátust követeltek maguknak, valamint legalább 2 milliárd dollár vagyoni kár megtérítését, plusz ezen összeg kamatait 1944-ig visszamenőleg, így jött ki a mai áron 75 milliárd dolláros követelésük.

Olvasóink írták

 • 3. AntiFricc 2012. november 19. 21:56
  „Hahahaha!”
 • 2. Pretorianus 2012. november 19. 21:53
  „Ezt hívják koppanásnak,ugye?”
 • 1. háté 2012. november 19. 21:45
  „A Sorstalanság tanulsága:

  Jegyezd meg, kiskomám: Auschwitzban igenis minden túlélő meghalt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnaiék jövő tavaszig nem tárgyalnak más ellenzéki erőkkel

Bajnai Gordon szerint az LMP által vallott értékeknek helyük van az Együtt 014 választói mozgalomban, akkor is, ha az ökopárt nem csatlakozik hozzá. Tovább olvasom