Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Iskola: ki a csuda jár oda? - Szex, szado-mazo, tanárverés

Magyarország - Egy nap alatt négy olyan hír is borzolta az idegeket, amelyek iskolában történtek vagy a tanintézményekhez köthetők. Szado-mazóval vádolnak egy tanárt, a gyerekek az iskolában szexelnek, tanárokat vertek. Jogos a kérdés: mire nevel az iskola, s mire nevelhet az a tanár, aki szexbotrányba keveredik? Összefoglaló!

Szado-mazo botrányba keveredett egy Békés megyei tanár?

Békés megye - Újabb pedagógusbotrány, ezúttal egy Békés megyében: egy általános iskola történelemtanárt azzal vádolnak, hogy egy szado-mazo oldalon hirdeti magát. Az érintett cáfol, az iskola kivár - írja a Blikk.

Harapás, mellkínzás, beöntés, fenekelés – csak néhány címszó a szalonképesebbek közül egy szado-mazo honlapról. Ezen az oldalon hirdeti magát egy általános iskolai történelemtanár egy névtelen feljelentő szerint.

Van megoldás vagy jöjjenek a robotok?
Van megoldás vagy jöjjenek a robotok?

A Blikk megkereste az érintett tanárt, aki azt állítja, valaki visszaél a nevével, hogy besározza. Az előkelő környezetben üzemelő általános iskola igazgatóját nem érték váratlanul a beosztottjával kapcsolatos vádak. Mint elmondta, feljelentést tett a rendőrségen, hiszen őt egy hónappal ezelőtt e-mailben kereste meg ezzel egy „jóakaró". Sőt maga az érintett is rendőrséghez fordult, hogy végére járjon, ki indított ellene lejárató kampányt.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense cáfolta, hogy eljárás indult volna, mint mondta: nem érkezett hozzájuk feljelentés az érintettektől, és nincs semmiféle nyomozás. A hirdetés hétfő délután 16 órakor nyomtalanul eltűnt a netről. Részletek >>

Tanárverés

Két pedagógust bántalmazott egy diákjuk rokona hétfőn Budapest VIII. kerületében; az erőszakoskodó férfit őrizetbe vették, ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás.

Egy általános iskola két pedagógusa hétfőn kora délután a Mátyás téri játszótérre kísérte diákjait hógolyózni. Nem sokkal később azt vették észre, hogy két fiú a hóban "fürdeti" harmadik társukat. Ekkor közelebb lépve a fiúkra szóltak, hogy hagyják ezt abba - mondta el Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A felszólítás után odalépett a két tanárnőhöz egy számukra ismeretlen férfi és egy nő. A férfi minősíthetetlen hangon szidalmazta, fenyegette őket, mondván: látta, hogy meg akarják ütni a gyereket. A férfi aztán hirtelen közelebb lépve leköpte, majd ütésre emelve a kezét mindkét pedagógust meglökte, egyiküket a nyakánál, ez a tanárnő ennek következtében elharapta a nyelvét.

A tanárnők végül elfordultak a két ismeretlentől, összeterelték a gyerekeket és visszakísérték őket az iskolába. A pedagógusok a támadás során orvosi ellátást igénylő sérülést nem szenvedtek.
A rendőrök rövid idő alatt megállapították, hogy a pedagógusokra támadó férfi az egyik "fürdető" diák hozzátartozója. A 37 éves férfit még az éjszaka elfogták és előállították. (Forrás: MTI)

Ki foglalkozik a tanulással?
Ki foglalkozik tanulással?


Szexfilmmel zsarolja a nőt - Vas Népe

Egy vasi városban élő tanárnőt hetek óta zaklat a volt barátja. A férfi azzal fenyegette meg, hogy intim együttlétükről felvételt készített, és azt feltette több videómegosztó portálra. A férfi plakátokon, szórólapokon követelte a "pornósztár" tanárnő elbocsátását az iskolából. Az iskola falára is felfestett két gyalázkodó feliratot, ezeket már lefestették. A rendőrség zaklatás és rongálás miatt nyomoz.

A tanteremben szexelt két diák az általános iskolában

A rajzteremben szerelmeskedett két diák a szeghalmi Tildy Zoltán Általános Iskolában a múlt héten, a rendőrség vizsgálja az ügyet - írta keddi számában a Békés Megyei Hírlap.

A 13 éves, hatodikos lány és a 16 éves, nyolcadikos fiú ellentmondásosan számolt be a történtekről. A lány azt mondta a szüleinek, hogy védekezett, s megerőszakolták őt, míg a fiú beszámolója szerint a lány önként adta oda magát neki.

Szalai Zoltán alezredes, a szeghalmi rendőrkapitányság vezetője annyit közölt, hogy büntetőeljárás keretében vizsgálják a történteket. Részletek >>


Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. bisset 2009. március 11. 12:55
  „sajnos felejtünk...
  Elfelejtjük azt, hogy nem a világ változott csak mi ..eltűntek az értékrendjeink,nincs erkölcsi norma a legtöbbünk előtt. Hogy akarjuk továbbadni a jót, a reményt ha magunk sem látjuk.
  Elfelejtettük, hogy időt kell szánni magunkra a gyermekeinkre a szeretteinkre ezért olyan sok a válás a a kicsorbult élet a magányos gyermek és a magányos felnőtt.
  Elfelejtjük azt hogy nem másokban kell keresni a hibát, hiszen mi is éppúgy tehetünk arról ami jelenleg körülvesz minket ,hiszen nem teszünk ellene semmit
  nem teszünk az ellen hogy a gyermekünk felvilágosult legyen mert szégyellünk beszélni, nem teszünk az ellen hogy a gyermekünk elhízzon ,hiszen magunk sem vagyunk képesek a saját túlsúlyunkat beismerni, nem teszünk semmit az ellen hogy a gyermekünk olvasson hiszen nem látja nálunk a könyvet..nem teszünk az ellen hogy a gyermek tiszteljen bárkit is hiszen nem tudjuk mi sem mi az a tisztelet..
  Igen , Mi a az idősebb generáció vagyunk a hibás abban hogy hagytuk ,elfajulni a dolgokat
  Lássuk be nem a melegek...nem a politikusok..nem a tv az internet..s legvégül nem ők a hibásak..csak mi nem vigyáztunk rájuk eléggé és nem voltunk ott mellettük!”
 • 24. Lárika 2009. február 26. 17:10
  „"Egy névtelen feljelentő szerint" Miért is kell az ilyennel egyáltalán foglalkozni? Azon kívül, hogy megkeresni az ilyen gyáva, rosszindulatú patkányt és megbüntetni.
  A másik gondolatom ezzel kapcsolatban, hogy nem az extrém szexet kedvelő tanárok (és egyéb foglalkozásúak) miatt tart itt az ország. Inkább ezzel kellene foglalkozni. Igaz, a szétvert magyar oktatással sem ártana. De az sem a tanárok szexuális szokásai miatt ilyen.”
 • 23. Tabornok 2009. február 26. 14:06
  „"hirdeti magát egy általános iskolai történelemtanár egy névtelen feljelentő szerint."
  Na és akkor, mi van? Tiltja a törvény, vagy szado-mazóra tanítja a gyerekeket, történelem helyett?
  Tombol az előítélet és a prüdéria? Minden társadalmi rétegben találhatók a hagyományos, konzervatív szexuális szokásoktól eltérőt kedvelő emberek. Az orvosok, tanárok, papok, hajósok, katonák, repülők, stb..
  Iskolázottságtól és társadalmi helyzettől függetlenek, ezek a szokások.
  Amíg az iskolában nem keres partnert, addig semmi baj. Sokan, nagyon csodálkoznának rajta, ha kiderülne, hogy kedves "ismerőseiknek" milyen szekszuális szokásaik vannak! Magánügy, amíg törvényt nem sért vele.”
 • 22. Fedayn 2009. február 26. 08:48
  „A neoliberális oktatás és neveléspolitika csődöt mondott!Elég volt a liberalizmusból!”
 • 21. Almika 2009. február 25. 20:13
  „Sajnos az a helyzet, hogy ma 18 éves korukig tankötelesek a diákok, vagyis addig akármit is tehet nem fogják eltávolitani az iskolából. Sajnos, pedig nagyon sok olyan gyerek van, akitől minden iskola szabadulna.
  Pancser! Igazad van meg kellenne válogatni a tanárokat, csak szerintem nem akkor, amikor a diploma már a kezében van, hanem, akkor mikor felvételizik a főiskolára, egyetemre. De itt nem csak a tanárnak készülő diákot, hanem minden más szakra készülőt is.”
 • 20. Goldmund 2009. február 25. 19:49
  „Sok okos dolog elhangzott már. Én csak annyit tennék hozzá, hogy a tanárok eszköztelenek! Minket sem ütöttek-vertek a tanárok a ´80-as években, de ha valaki kapott egy pofont a tanártól, nem nyavalygott, meg nem a jogai miatt pampogott, hanem visszafogta magát. Ma meg ha megütne egy egy tanár egy diákot, a média meg a jogvédők máris kicsinálnák, hogy nincs önuralma, nem tud bánni a gyerekekkel stb.

  Szerintem ebből csak egyfajta (nagyon szomorú) kiút lesz. Létrejönnek azok az iskolák, ahol kőkemény tandíjat szednek, és megválogatják kit vesznek föl. És aki nem tud viselkedni, el is távolítják. Ott majd rend lesz és tudnak rendesen tanulni a diákok. Az önkormányzati iskolákba meg bekerülnek azok, akik antiszociálisak, vagy a szüleik nem bírják a tandíjat kifizetni. És ők elzüllenek, vagy a társaik terrorizálják őket éveken át, a tanárokat verik, tanulásról szó sem lesz. Vagyis akinek nem lesz pénze megfizetni a magániskolát, annak a gyereke le fog süllyedni a mai "nyócker" iskolák diákjaihoz, sőt örülhet, ha csak lelki és nem maradandó testi károsodással fejezi be az iskolát.”
 • 19. pancser 2009. február 25. 19:03
  „Almika! Senki sem tökéletes, én is tudom, de szerintem erre kell törekedni. Mindenhol akadnak erkölcstelen emberek. Ha vannak szülők akik nem gondozzák a gyermekeiket, az nem jelenti azt, hogy a szülők nem gondozzák gyermekeiket. Az Ön szülei is rendesek voltak az enyémek is, Ön is rendes, szülő én is. Ha így van akkor miért ne lenne igazam? Igenis meg kell válogatni a pedagógusokat, hatalmas a kínálat, kevés a gyerek. Nem hinném, hogy néhány teszt olyan nagyon sokba kerülne. Az egyház az meg úgy tűnik örök és elpusztíthatatlan, ezért a megújulás potenciális támasza is.”
 • 18. soproni 2009. február 25. 18:53
  „"Magánügy".Van ilyen még Magyarországon? Mást sem hallani és olvasni csak azt,hogy ki,hogy éli az életét ,kivel ,mikor ,hol és meddig. Ki kit csal meg,ki mit csinál szabadidejében ,hogyan és kivel. Itt már senkinek sincs magánélete!!!! Köszönet érte azoknak,akiket csak az boldogít,ha belepiszkíthatnak mások életébe és csámcsoghatnak a napi pletykákon. Nem hiszem el ezt a sok sületlenséget,amit az elmúlt hetekben közöltek velünk olvasókkal az iskolákban történtekről . A mai gyerekek valóban nagyon rafináltak és elég ügyesek ahhoz,hogy az internet segítségével álljanak bosszút azokon,akik számukra ellenszenvesek.Ennek ellenére,lehet,hogy van igazság is a közölt hírekben.Azt viszont nagyon furcsállom,hogy hirtelen az iskolákban ennyi rosszra és másokat megalázó dolgokra derül fény. Üzenném azoknak akik csupán bosszuból képesek tönkretenni mások életét (gyáván a névtelenségbe bújva),hogy soha senki ne ítélkezzen mások felett,hisz soha nem tudhatják mikor kerülnek ők is olyan helyzetbe,mint azok,akiket most elitélnek,
  megszégyenítenek és megaláznak .
  Ezek a szavak ismerősek még valakinek :szeretet,békesség,összetartás,barátság,együttérzés,tolerancia, segítőkészség,türelem .....?”
 • 17. Almika 2009. február 25. 17:58
  „Feddhetetlenség? Végülis igaz. Kérdés, hogy ez mit takar. Pancser az Ön környeztében van feddhetetlen ember.
  Az egyház?... Hát ott aztán vannak feddhetetlen emberek, pedofil és agresszív papok, alkoholista plébánosok soroljam még. Persze nem mind ilyen, de ez igaz a tanárokra is. Nem mind homoszexuális, nem mind szereti a szado-mazot....(Bár ki tudja lehet, hogy szándékosan veretik meg magukat a fizika órán meg a játszótéren :-D)”
 • 16. pancser 2009. február 25. 17:31
  „Azt mondja meg valaki miért nem lehet a tanár irányában is követelményeket támasztani. A lányoknál próbálkozóknak, homoszexuálisoknak nem sok keresni valója van egy testületban, Tanárnak csak feddhetetlen személyek alkamasak. Láttam már néhány homó embert, sajnos szinte mindegyik kisfiúkkal is, momndom azok akiket én ismertem. Miért fontos a feddhetetlenség? A tekintély végett. A tekintély nagyon fontos, összefügg a követelményekkel természetesen. A társadalom egyik nagy baja, a tekintély hiánya. Az egyház a kétezer éves egyház erre épül, ő lesz mejd a megújulás forrása is a mai zűrzavaros világ után.”
 • 15. BsBe 2009. február 25. 17:21
  „setretmc
  Nagyon is igazad van.
  Az a legnagyobb gond hogy a tanárnak nincs tekintélye. 10-20-30 évvel ezelőtt ha kapott valaki egy nyaklevest a suliba otthon el sem merte mondani mert otthon a párja is ugrott volna.
  Két fiam között 16 év a korkülönbség. Amikor a nagyobb fiam úgy 7 - 8 osztályos lehetett, a kapott pofont, a tanárnőtől tudtam meg másnap. Nem merte elmondani, és nem azért mert nem szerettem, hanem mert tudta, amit tett, az nem érdemel dicséretet és a pofon annak a következménye volt, hogy a tanárt végképp kihozta a béketűrésből. Másnap nem tudta, hogyan kérjen elnézést tőlem, én meg csak néztem, miért...
  A kisebb fiam most 17 éves, sok a panasz rá az iskolában, szemtelen, stb.
  Többször számon kértem a tanárokkal szembeni viselkedését és a legmegdöbbentőbb válasza egyszer.. mert megmondták a TV-ben a múltkor, nekem jogaim vannak..
  na és arról hallottál, hogy van kötelességed is? kérdeztem.. nem erről nem beszélnek.
  Hiába próbáltam beszélgetni Vele arról, hogy az várja el, hogy a jogait tiszteletben tartsák, aki a kötelességeit is figyelembe veszi, láttam, a téma ezen része már nem érdekli. és sokszor félek és féltem, milyen ember lesz.
  De sajnos ez nem csak rajtam múlik. Felneveltem két nagy gyereket, tisztességgel elvégezték az iskolát, rendesen dolgoznak, gyerekeket nevelnek. De a harmadik gyermekem nagyon rossz időben született, mert az emberré válása nem csak a családi környezeten múlik. Hiába próbálom tanítani az emberi értékekre, nem tarthatom bezárva a lakásban.”
 • 14. Almika 2009. február 25. 17:20
  „Teljesen igazad van PrettyWoman.Néha az fordít a legkevesebb időt a gyerekére, aki megtehetné, de hidd el kifogást ő is talál.sajnos ilyenek vagyunk mi emberek... Nincs kivétel, amit nem akarunk megcsinálni, azt megindokoljuk, hogy miért is nem csináljuk meg.
  Igen,a nevelés nem csak dicséretből és kedveskedésből áll, hanem kőkemény szidásokból is. Sajnos amíg a diák szembe röhögi a tanár, addig a dicséret sem ér semmit....”
 • 13. PrettyWoman 2009. február 25. 16:28
  „11. Igazad van abban, amit írsz. Megelőztél. Én is azt akartam mondani, hogy ha egy tanár homoszexuális, az nem jelent semmit. Nekem volt a főiskolán egy tanárom, róla elég köztudott volt a dolog, egy másik, akiről meg csak sejtettük. Igen normális fazon volt mindegyik és kiváló tanár. Meg volt "normális", heteroszexuális, családos tanárunk is, aki meg minden csajnál bepróbálkozott. Úgy hogy szerintem hagyjuk békén a homoszexuálisokat is meg az egyedülállókat, mert nem hinném, hogy ők a világ megrontói.
  Egyébként igen, az egy magyarázat a szülők részéről, hogy nagyon elfoglaltak, nem érnek rá gyereket nevelni, az az iskola dolga. Ezt még valahol el is lehetne fogadni (bár szerintem nekik is lenne dolguk e téren). DE!!
  Ha tényleg az iskolától várják a nevelést, akkor legyenek eszközök is a nevelők kezében. Már pedig a nevelés ugye két élű fegyver. Nemcsak jutalmazunk, büntetünk, s nem csak simogatunk neveléskor, hanem bizony néha egy nyakleves is elcsattan. A másik meg az, hogy sajnos nagyon sok olyan szülő sem törődik a gyerekkel, aki otthon van. Pl. gyesen a kisebbikkel. És az a szomorú, hogy pont ezek a gyerekek szoktak hiányos felszereléssel iskolába jönni, meg télen kabát nélkül, sapka nélkül, stb.”
 • 12. s.margit 2009. február 25. 14:17
  „Ebben az országban már nincs erkölcs.lásd a nagyokat!!!”
 • 11. RickCartman 2009. február 25. 14:16
  „2.sarokhajnika kivételével szivemből szólnak a kommentek, aki irni szeretne hozzá, olvassa figyelmesen el ezeket.Csak egy a baj, éppen azok a szülők nem olvasnak ilyeneket-sőt, egyáltalán semmit sem olvasnak-akinek kéne.Más kérdés a bulvár most már elviselhetetlen etikátlansága, ilyen hirek kreálása, itt már nem csak Dundika mellméretéről van szó, hanem embeéletekről!
  Épp ezért nem értek egyet sarokhajnalkával, mert ha egy pedagógus homoszexuális, ahhoz vajon kinek mi köze?Mi köze annak bárkinek, hogy én este ki mellé bújok ágyba, és mit csinálunk?Nem hiszem, hogy ez akár diákra, akár szülőre, akár bárkire tartozna, ha heteroszexuális, akkor sem.
  Feleslegesnek és kártékonynak tartom ezt a médiavisszhangot, az olvasottságért mindent, a nézettségért mindent??Legközelebb rendezzenek nyálcsorgató versenyt és ha már az sem elég, jöjjön el végre az az idő, hogy embereket élő adásban kinoznak halálra, hiszen ezek nyilván növelnék az adott médium bevételét!Hajrá...”
 • 10. Judytka 2009. február 25. 12:26
  „A legkisebb egység a család,és sajnos már ott fel van borulva az egyensúly.Nincsenek helyes értékrendek.(tisztelet a kivételnek)Sok időt töltenek a gyerekek az iskolában is,a második otthonuk.Ezért ennek a két közegnek nagyon következetesen,szorosan együtt kellene működni,és nem egymásra mutogatni.A nevelés első sorban a szülők feladata,de az iskolának ezt a nevelést ki kellene egészíteni.Amihez olyan tanárokra van szükség,akiknek van tekintélyük,tudásuk,akikre felnézhetnek a gyerekek.Van mit tenni ennek érdekében..otthon is,és az iskolákban is!”
 • 9. Almika 2009. február 25. 12:17
  „Valóban kettőn áll a vásár. Sajnos, ha a gyerek otthon az anyára, meg az apjára nem figyel a gyerek, akkor miért tenni meg ezt egy idegennek, tanárnak. Ma az a nevelési trend, hogy menjél kisfiam játsz egy kicsit aztán majd tanulj ám és kész.Anyuka, apuka egyszernem néz rá a gyerekre.Hisz a gyereknek külön szobája van, külön számítógépe, külön tévéje és még sorolhatnám. Örülhet anyuka,ha az ajtó elé lerakhatja a gyerekének a vacsorát.A kamaszoknak magánszféra kell, hangoztattják ezt az "okosok", ott fent.”
 • 8. setretmc 2009. február 25. 12:05
  „Az a legnagyobb gond hogy a tanárnak nincs tekintélye, minden szülő rá ér mindenre de a tanárral nem kommunikálnak és ezért annak hisz amit a gyerek otthon elő ad! 10-20-30 évvel ezelött ha kapott valaki egy nyaklevest a suliba otthon el sem merte mondani mert otthon a párja is ugrott volna. Most meg ad egyet azt utánna 30 szülő halálra késeli meg hasonlók! a Szexuális szokások meg mindenkinek a magán ügye! amig kicsiket tanít azok nem vágják le, ha meg nagyokat akkor ha van viszhangja ellehet magyarázni normálisan hogy mi az és akkor nincs botrány! Mért mert azt látja a gyerek h a tanárnénit tömi két devil??? Mért nézeget ilyet a gyerek? Nem mindig a tanárokba van a hiba, először otthon kéne rendet tartani mindenkinek meg a gyerekére oda figyelni és nincs konfliktus!!!!!!!!!!!!!
  ÉN is fiatal vagyok és ez a helyzet nap mint nap átélem a padba”
 • 7. 49. 2009. február 25. 11:42
  „Amikor én diák voltam...
  Általános iskolásban az osztály létszáma 42 volt, gimnáziumban pedig 32.
  Mi sem voltunk angyalok. Az első években bennünket is sokat kellett fegyelmezni az egyetlen egy Tanító néninknek. Mégis megtanított bennünket írni, olvasni, számolni. Persze ehhez szülői segítséget is kapott. Otthon ellenőrizték a leckéket, a számolást is gyakorolták velünk, hangosan kellett olvasni, majd a saját szavainkkal el kellett mondani, hogy miről is szólt az olvasmány.
  Ma ez már lehetetlen, mert a szülőnek el kellene végezni a tanító/tanárképzést.
  Igaz a mi időnkben ezekbe az intézményekbe is nehéz volt bejutni és bent maradni is. Jóval kevesebb volt a végzős pedagógus.
  A rendszerváltozás után hígult fel ennyire a szakma, s ennek a becsületes pedagógusok látják a kárát, mert azért még mindig ők vannak többségben.
  Én nem a pátokat és a tanárokat hibáztatom, hanem csakis a szülőket.
  Nekik kellene a gyerekeket már születésük pillanatától szoktatni, majd nevelni, nem pedig a TV vagy a számítógép elé ültetni, vagy az utcára küldeni. Nagyon kevés gyerek tanul kulturáltan étkezni, az utcán közlekedni, viselkedni és beszélni.
  De milyen is legyen az a gyerek, akinek az anyját sem nevelték meg.
  - A gyalogúton kettő anyuka tolja a babakocsit, amikor szembe jön velük egy idősebb személy, nem megy egyikük sem előre vagy hátra, hanem a szembejövőnek kell lemenni a gyalogútról, ha nem akarja, hogy áttolják rajta a kocsit.
  Végezetül mindenki szidhat mindenkit, de mielőtt ezt megteszi, vizsgálja meg a saját családjában a szülő-gyerek kapcsolatát, mert mindenért mást hibáztatni a legkönnyebb, saját magunkat pedig felmenteni minden kötelezettség alól.”
 • 6. Almika 2009. február 25. 11:37
  „Hát, igen.
  Emlékszem még általános iskolában, volt egy tanárnő, aki ha rosszat csináltunk letérdeltetett.Ez nem tűnik komoly dolognak, de mikor 45 percen keresztül térdelsz, az kellemetlen. Rettegtünk tőle, így utólag visszagondolva elég vicces büntetés, de hatátos volt... akkor. Ma már csúnyán se lehet nézni a gyerekre, rákiabálni meg abszolút tilos. Szegény gyereknek megcsorbul az egója. Én még kokit is kaptam a fejemre. Persze nem azt mondom, hogy verje a tanár a gyereket, mert az hülyeség, de valami büntetést kaphatna a csintalankodónak,már nem nevezhető gyerek. Mondjuk szedjen szemetet, vagy mossa le a padot, amit összefirkált. Erre a szülőktől az a válsz: Akkor mire való a takarítónő?”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több gyerek született 2008-ban, mint egy évvel korábban

Az előzetes adatok szerint 2008-ban 99 200 gyermek született az országban, 1,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Csökkent a halálozások száma a 2007. évihez képest. Tovább olvasom