Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Indul a mobilos parkolás

Az autósok kényelmét növelő, Budapesten 12000 parkolóhelyén nagy sikert arató ParkTel mobiltelefonos parkolási rendszer mostantól további 8 városban használható.
A rendszerhez csatlakozó városok Ajka, Baja, Balatonfüred, Eger (2004 tavaszától), Keszthely, Nagykanizsa, Tapolca és Veszprém.
A mobiltelefonos parkoláshoz nem kell aprót keresgélni, vagy hidegben elsétálni az parkolóautómatáig, hogy kifizessük a parkolási díjat. A parkolás után mindössze egy ingyenes mobilhívásra van szükség - az ügyfél ezzel indítja el a díj számlázását. Távozáskor pedig csak egy újabb csörrenés, és a rendszer automatikusan levonja a parkolás díját az autós ParkTel kártyájáról.
Novák Péter a Budapesti Önkormányzat Parkolási Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az autósoknak elég bármely parkolási társaságnál regisztrálni, és a befizetett egyenleget mindegyik ParkTel-rendszerben működő városban felhasználhatják. Az autósok egyszerűen, többletköltség nélkül vehetik igénybe a mobiltelefonos díjfizető rendszert, tehát a parkolás nem kerül többe, mint a hagyományos fizetés esetében és ami talán még fontosabb, hogy az autósoknak csak annyi időre (percre) kell díjat fizetniük, amennyi ideig ténylegesen parkoltak. Ezentúl tehát nem okoz fejfájást, ha a parkolás a tervezettnél elöbb fejeződik be, vagy esetleg tovább tart.
A ParkTel-rendszer hazai termék, kifejlesztését az i-Cell Kft. végezte a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. (BÖP Kft.) szakmai támogatásával. Az Európai Parkolási Szövetség (EPA - European Parking Association) a parkolásszervezés területén legmagasabb európai szakmai elismerést itélte meg 2003-ban a ParkTel rendszernek. A díjat a hazai fejlesztők, 19 ország pályázói közül nyertek el. Meleghegyi Tamás József az i-Cell Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, tervük az országos bővítés, amelyet elősegít, hogy a vidéki városokban a parkolásnak városonként egyetlen gazdája van, míg Budapesten három cég működik.
A városvezetők nyitott szemléletét jelzi, hogy – figyelembe véve a modern fizetési megoldásokat és az autósok igényeit – élenjárnak az Európa szerte újdonságnak számító legkorszerűbb mobil technológia bevezetésében. A városok csatlakozásával, országszerete további közel 7000 parkolóhellyel bővült a mobiltelefonnal fizethető parkolóhelyek száma. A parkolási társaságok autósbarát megoldást kerestek, ugyanakkor célul tűzték ki a parkolásért nem fizető autósok számának csökkentését, vagyis a fizetési hajlandóság javulását várják a rendszertől. A parkoló társaságok is alkalmazkodnak a rohanó „mobilos” világhoz, a ParkTel elindításával céljuk egyértelműen az ügyfélkiszolgálás színvonalának javítása és a fizetési hajlandóság ösztönzése.
A szolgáltatást bárki használhatja, aki rendelkezik mobiltelefonszámmal, és előzetesen regisztráltatja magát a parkolási társaság ügyfélszolgálatán vagy a www.parktel.hu weboldalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vírus már tíz országban

A madárinfluenza emberek millióinak életét is kiolthatja – figyelmeztetett az Egészségügyi… Tovább olvasom