Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Hoffmann Rózsa: az oktatásba történő beruházás a legjobb befektetés

Az oktatásba történő beruházás a legjobb befektetés, amely megtérül - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerdán Budapesten, a Képmás című családmagazin díjátadóján.

A kereszténydemokrata politikus kiemelte: nem reformot terveznek, fenekestül felforgatni mindent, hanem olyan iskolarendszert szeretnének, amely a "legnemesebb kultúrtörténeti hagyományokra" épít a 21. század modern követelményeit alkalmazva.

Ma az oktatási rendszer nem a hagyományos értékeknek, hanem a gyermeki vágyaknak kedvez - jegyezte meg, hozzátéve: miközben a tudásalapú társadalmat hirdették, a tanulás eredményei az előző kormány által meghozott intézkedések hatására romlottak és romlanak. Ezt a folyamatot meg kell fordítani - emelte ki. Olyan oktatási törvényre van szükség, amelyben helyükre kerülnek a jogok és a kötelességek - szögezte le Hoffmann Rózsa.

A felsőoktatás átalakításának kiemelt területe a pedagógusképzés lesz - jelezte, megemlítve, hogy kötelező etikai tartalmak bevezetését tervezik. "Ne is menjen pedagóguspályára az, akinek egyáltalán eszébe jut az internetre pornóképet feltölteni" - fogalmazott.

Az államtitkár - felidézve az egykori kultuszminiszter, Klebelsberg Kunó életútját - arról is beszélt, hogy a 30-as évek végére Magyarország gazdaságilag stabilizálódott, s magyarságára büszke lehetett, aki itt élt a Kárpát-medencében. A klebelsbergi politika útjelző kövei pedig azok a törvények, amelyek új alapokra helyezték a magyar oktatásügyet, vallásbékét teremtettek.

Ez az út modell lehet, hiszen Klebelsberg Kunó felismerte a 20-as évek Magyarországán, hogy az oktatásba történő beruházás a legjobb befektetés, amely megtérül - mutatott rá Hoffmann Rózsa.
Kitért arra, hogy a jövőt a családokra kell építeni, erre mondtak igen a választók, akik egyúttal a munkára, a rendre és a biztonságra is igen mondtak a tavaszi választásokon.

Beer Miklós váci püspök arról beszélt, hogy Magyarország jövője a családokon múlik. Ezért is nevezte fájónak, hogy "ezekben a napokban Magyarország népessége a napokban 10 millió alá csökkent". Ez egy komoly figyelmeztetés - fogalmazott a püspök.

A Képmás családmagazin és a Média a Családokért Alapítvány Családbarát Médiáért díját Arany-Horváth Zsuzsának, a Zalai Hírlap újságírójának, a ClassFM Rádió egyik, gyermekvállalással foglalkozó adásának és az MR1 180 perc műsora szerkesztőjének, Géczi Máriának ítélték oda.

Olvasóink írták

 • 5. miracle 2010. szeptember 16. 16:55
  „1120
  Tán nem ismered a sztoriját a hsz-omnak?
  Pedig éppen arról szól, hogy milyen hozzértő ez a HR.”
 • 4. szocdem 2010. szeptember 16. 09:41
  „1.

  A "buktatást" itt is a katolikus papokkal támaszgatták alá. Nagyon egyszerü okból: TUDOMÁNYTALAN!!!!!

  UI:
  A gyerekek egy azon életkorban külömböző idegrendszeri (biológiai) fejlettséggel rendelkeznek.
  A tanulás legalapvetőbben az idegrendszer fejlettségétől függ, - és az idegrendszernek a Pavlov által meghatározott egyedi tipusától. (idegrendszeri folyamatok sebességének külömbözősége, érzékelési küszöb, akció-reakció készség ideje, stb.)

  A buktatás Pavlov eredményeinek tagadása, és a tudományos csaló Freud Zsiga újbóli piedesztálra emelése, mintha csak nálunk volna igaz a világon ez a Freudi rizsa, hogy "a bűnös vágyik a büntetése"....

  Márpedig Pavlov tételeit a legnagyobb pedagógusok sem vonják kétségbe, mindösse azért aggódnak, hogy a rendszer alkamazásával nehogy kutyakiképzési szintre sülyledjen le az oktatás, mivel Pavlov elméletének beható ismerete hatékony (a leghatékonyabb) eszköz a képzésben!

  Csakhogy az ember egyedi működése nem Istentől való, (mertazistenatörténelemura) Pavlov meg egy vacak eretnek aki kikutatta hogy nem spirituális erő irányítja az embert, hanem az ösztönei, ezért a buktatást a papok persze hogy támogatták, hiszen bármi jó, ami ezzel az eretnek tudománynal ELLENTÉTES.

  Szerintem jövőre a házi feladat elmulasztásáért (hazudós) Rózsika ötletéből bevezetik az inkvizíciót is. Nem baj, majd megygónja, oszt jónapot.”
 • 3. 1120 2010. szeptember 16. 00:30
  „Soha nem értettem, hogy ha valakinek csak sületlenségre telik, akkor minek szól hozzá egy témához...? (1. hsz.)”
 • 2. 1120 2010. szeptember 16. 00:29
  „Ezt eddig mindig, mindenki elmondta... Remélem, hogy ez az adminisztráció végre tettekkel is bizonyítja az oktatás iránti elkötelezettségét!”
 • 1. miracle 2010. szeptember 15. 21:45
  „És persze ne csak az iskolákban, hanem a focipályákon is lehessen buktatni, igaz kedves Hoffmann Rózsa?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik büntetné a cigánybűnözés tagadását

A Jobbik az őszinte közbeszéd megteremtésének szándékával indokolta azt a törvénymódosítási… Tovább olvasom