Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

Graboplast feljövőben

A Graboplast rt. tavaly 17,7 milliárd forintos nettó árbevételt realizált, ami egymilliárddal több az előző évinél, s ez hatszázalékos növekedést jelent – olvasható a társaság tegnap kiadott sajtóközleményében.
A cég csoportszinten 1 milliárd forintot meghaladó üzemi eredményt ért el, ami 3 százalékos növekedést mutat. A Graboplast múlt évi leglátványosabb eredményét a kelet-európai piacon érte el, ebben a régióban 30 százalékos a forgalomnövekedés. Kiemelten eredményes piacnak minősül immár Oroszország és Ukrajna.

A termékek forgalmon belüli megoszlása mutatja, hogy a lakossági PVC-padló 14 százalékkal, az intézményi felhasználásra gyártott PVC-padló eladása 47 százalékkal nőtt. Szerényebben, de továbbra is növekedett a parketta-, a járműiparipadló- és a szőnyegértékesítés. Egyértelművé vált az elmúlt évben, hogy a nemszőtt textíliák piacán – a cipőipar visszaesése miatt – nincs reális növekedési esély. A vliesgyártást ezért a társaság az idén megszünteti.

A Graboplast idén további kelet-európai növekedést tervez, s ennek kapacitáshátterét ezekben a hónapokban teremti meg a cég Tatabányán. A speciális padlók piacának teljes kiszolgálására a győri gyárban négyszázmillió forintos beruházást valósítanak meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékest Soboron

A „nagy vadász” gróf Széchenyi Zsigmond özvegye volt a díszvendége a pénteken Soboron… Tovább olvasom