Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Gazdag kínálat a könyvünnepen

Kétszázegy magyarországi és határon túli kiadó újdonságai örvendeztetik meg mától június 16-ig a könyvbarátokat. Az elmúlt évtizedekben megszokott antológiák, a Szép versek és a Körkép mellett a magyar és külföldi irodalom színe-java is jelen van a 74. könyvünnepen.
Az idei hivatalos könyvheti katalógusban 351 kiadvány kapott helyet, közülük 78-at határon túli könyves műhely gondozott. A mai magyar költészetet – többek között – Gyurkovics Tibor, Kalász Márton, Kányádi Sándor, Nagy Gáspár, Tőzsér Árpád és a győri Villányi László képviseli.

A magyar prózából mások mellett Albert Gábor, Kozma Mária, Méhes Károly, Vathy Zsuzsa, Vámos Miklós szerepel műveivel. Természetesen a klasszikusok sem maradnak el, hiszen Karinthy Frigyes, Füst Milán, Vas István egy-egy kötete is megtalálható a kínálatban. A külföldi szerzők közül többek között Jeszenyin versei, Orwell válogatott írásai, Sienkiewicz novellái, Tagore elbeszélései örvendeztetik meg az irodalombarátokat.

Az esszé és a publicisztika műfaját a könyvhéten sok más mellett Czigány György, Csengey Dénes, Esterházy Péter, Jókai Anna, Kőbányai János és Tandori Dezső képviseli.

A történelmi témájú könyvek között különlegesnek ígérkezik az Erdélyi testamentumok, a Magyarország uralkodói és a Trianon című kötet.

A könyvhéten a gyermekekről sem feledkeztek el a kiadók, így az idei kínálatban egy-egy Janikovszky Éva-, Lázár Ervin-, Mezey Katalin- és Palocsay Zsigmond-könyv is szerepel.

Gazdag tehát a kínálat, az árak között viszont kevés háromjegyű szám szerepel. A legolcsóbb könyvre példaként említhető Füzesi Magda kárpátaljai költőnő A bohóc dala című kötete, ami 500 forintért kapható, a sor másik végén pedig szerepeljen Ambrus Lajos, Csoma Zsigmond, Somlósi Lajos A magyar bor útja című könyve, amely 7280 forintért vásárolható.

Mától sátrak Győrött is

A győri könyvsátraknál ma 9-től este 6 óráig várják az érdeklődőket. A városi megnyitón 15 órakor az Aradi vértanúk útján dr. Horváth József, a megyei könyvtár igazgatója mond köszöntőt. Az ünnepi alkalomból mutatják be Buda Ádám A kicsi pacsirta című lemezét. A megyei intézmények sátránál 15 órától Hámor Vilmos, a Püski Kiadó sátránál Jókai Anna dedikál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

eMac: 1 GHz és

Az Apple gyorsabb processzorokat tartalmazó modellekkel bõvítette az eMac "minden egyben"… Tovább olvasom