Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Fuvarra várva elaludtak a kábeltolvajok

Elaludt kábellopás közben két dunaújvárosi férfi a Szabadegyháza-Pusztaszabolcs közötti vasútvonal mentén; megbízóik helyett a rendőrök ébresztették fel, s őrizetbe vették őket - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.

A 30, illetve 17 éves férfi csütörtök éjszaka a megbízás szerint 180 méter hosszan levágta, majd zsákokba rakta a vasúti kábeleket, de míg megbízóikra vártak, - akik a helyszínre vitték őket, s a megállapodás szerint reggel értük mentek volna - a tömött zsákokra hajtva a fejüket, elaludtak - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A sínek mellett alvókra akkor találtak rá, amikor a vasúti rendszer által jelzett helyen ellenőrizték az elszakadt kábeleket Mint kiderült, a férfiaknak fejenként ötezer forintot ígértek megbízóik a "munkáért" - tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr százados.

Tájékoztatása szerint a kábeleket a rendőrök lefoglalták, a 250 ezer forint lopási kár megtérült. A megbízókat még keresik.

Olvasóink írták

 • 13. Szemenkhare 2010. augusztus 28. 01:12
  „Kedves fiatalok, tisztelt édesanyák és édesapák, kedves nagyszülők!
  Köszöntök minden kedves jelenlévőt, Kiskunlacháza és az ország más településeiről hozzánk, közénk eljött polgártársunkat.
  Nehéz ma beszélni, hiszen erre a döbbenetre és fájdalomra, erre a brutális tettre nincs megfelelő szó. Mit lehet mondani egy szülőnek, aki a gyermekét elveszíti? Egy élet nem érhet véget 15 évesen. Egy élet 15 évesen kezdődik. Az elmúlt hétvégén valami végleg elszakadt, valami örökre véget ért.
  Emlékezni, tiltakozni és temetni jöttünk ma össze. Emlékezni az áldozatokra, tiltakozni az erőszak ellen, és véglegesen eltemetni a félelmeinket. De miért is féltünk eddig Kiskunlacházán? Tavasszal egy 11 éves kislányt akartak erőszakkal elrabolni, ahol most állunk, fiatalkorú bűnözők iskolás gyermektől, több alkalommal, erőszakkal vették el telefonjaikat, kerékpárjukat. Mindennapossá vált, hogy gyermekeket vertek meg hazafelé az iskolából. Ismeretlen fekete autók cirkálnak iskoláink környékén. Idős emberek rettegésben élnek házaikban, mert rendszeresen atrocitások érik, leköpik, és kővel dobáljak meg őket, ellopják tőlük azt, amiért egy életen át dolgoztak. Vannak, akik nem ismernek sem Istent, sem embert, sem törvényt.
  Miért is kell nekünk demonstrálni? Azért, mert a médiumok nem demonstrálnak. A médiumok hallgatnak. Mi csak egy mondat, egy röpke hír, néhány kérdésnyi érdekesség vagyunk a reggeli műsorokban. Családjainkat, gyermekeinket gyalázzák meg, közben a hatalom hallgat. Szomorúan hallom a parlamenti közvetítések során, hogy a Magyar Országgyűlésben egy törpepárt képviselője folyamatosan rasszista és fasiszta magyarokról beszél. Szomorúan hallom, hogy a romaügyi államtitkár szinte várja, követeli, hogy a romákat ért támadás során derüljön már ki, hogy magyarok követték el a bűncselekményt. Meggyőződésem, hogy ilyen politikusoknak nincsen helyük a magyar közéletben. Egyre inkább úgy érzem, hogy magyarként másodrendű állampolgár vagyok a saját hazámban. Bennünket agyonverhetnek, meggyalázhatnak, és leköphetnek. Értünk senki sem hoz létre külön felderítő csoportot, értünk senki nem kínál fel a nyomravezetőnek pénzjutalmat, a mi temetésünkre nem jön el egy miniszter sem. Joggal kérdezem, kié ez az ország? Joggal kérdezem, miért nem vagyunk biztonságban, miért vagyunk hátrányosan megkülönböztetve, miért van különbség bűncselekmény és bűncselekmény között. Mindenki tudja, hogy egy békés, törvénytisztelő magyar nem szeret demonstrálni. Egy tisztességes magyarnak elég a munkája és a családja. De ma mégis össze kellett jönnünk, mert helyettünk senki nem mondja ki azt, ami mindannyiunk szíve mélyén ott van. Aki ma ide eljött, azzal a céllal jött, hogy azt mondja: elég volt a félelemből, elég volt a bennünket ért erőszakból! Féljenek az erőszakot tevők, a tolvajok, a gyilkosok! Kiskunlacházán nincs helye a erőszaknak, Kiskunlacházán nincs helye a bűnözőknek, Kiskunlacházán elég volt a romaerőszakból! Kiskunlacháza és Magyarország a békés, törvénytisztelő polgároké. Most már nem hagyjuk, hogy ellopják a javainkat, megverjék az időseket, és meggyalázzák a gyermekeket! Ma még mi vagyunk többen.
  Egy emberéletnek nincsen pénzben kifejezhető ára. De ki és mi védjen meg minket, ha vidéken alig van rendőr, sok esetben a rendőrnek sincs becsülete és tisztelete. A rendőrt is ugyanúgy leköpik, trágár szavakkal illetik, mint bennünket. Egy rendőr, ha intézkedni próbál valakikkel szemben, őt is rasszistának bélyegzik. A törvényeink nem értünk vannak. Ma, aki embert öl, több esetben néhány év börtönbüntetés után már szabadul. A médiumokban egy bűncselekmény alkalmával nem arról beszélnek, hogy mit szenvedett el az áldozat, hanem arról, hogy milyen jogai vannak az elkövetőnek. Nekünk, kiskunlacházi polgároknak a családjaink biztonsága mindennél fontosabb.
  Követeljük az állandó rendőrőrs létrehozását községünkben! Követeljük a gyilkosok és minden más bűnöző legszigorúbb megbüntetését, így a büntető törvénykönyv szigorítását is, hogy az életfogytig tartó szabadságvesztés valóban életfogytig tartson. Kérjük, hogy a polgárőrök számára több jogot és hatáskört biztosítsanak, hiszen ha nincs elegendő rendőr, ki véd meg bennünket?
  Óriási a politikai elit felelőssége. Tisztelt politikus hölgyek és urak! Mi most csak kérhetünk, a döntés az önök kezében van. El kell dönteniük, hogy kiknek az érdekeit képviselik. Egy bűnözőt és egy tisztességes polgárt nem lehet egyenlő mércével mérni. A Rózsadomb környékéről könnyű ítéletet mondani, de költözzenek le hozzánk, vagy azokra a településekre, ahol félelemben élnek az emberek, és akkor megtapasztalják, milyen a mai magyar valóság.
  Kedves Nóri! Te odafent biztosan látod, ami ma idelent történik. Miattad és mindazokért vagyunk itt, akik áldozatai lettek egy embertelen világnak. Most megtesszük az első lépéseket, hogy változtassunk azon, amin nehéz változtatni. De meggyőződésem, hogy ma elindul egy olyan folyamat, amit követni fognak országunk más településein is. Ma a kiskunlacházi polgárok példát mutatnak az egész országnak összefogásból és közös tenni akarásból. Mi most be fogjuk bizonyítani, hogy lehet békésen, némán és méltóságteljesen kifejezni, amit szeretnénk. Mi most nem valakik, hanem valami ellen vagyunk itt. Mi most az erőszak ellen demonstrálunk: az életért, az életünkért.
  Köszönöm, hogy meghallgattak!”
 • 12. csompi1 2010. augusztus 27. 07:19
  „5. vonLichthofen 2010.08.26. 16:18
  Nálad a pont, teljesen igazad van!
  Még annyit hozzá, hogy ha én lopnék egyszer, akkor olyan stresszes lennék, hogy egy hétig nem tudnék aludni, de a fent említett urak nem nagyon aggódtak, ha még ez sem tartotta őket ébren. -hiába na: a rutin, meg az évek......”
 • 11. licern 2010. augusztus 26. 22:10
  „már vagy 10 perce ezeken az "éjjel dolgozó sztahanovistákon" szakadok :D:D:D”
 • 10. varpeter 2010. augusztus 26. 21:06
  „Az ilyen esetekben statáriális bíróságnak kéne ítélkeznie, s a nem is kérdéses halálbüntetést ott, a helyszínen végrehajtani!
  És persze kiherélni az egyáltalán nem Tisztelt Kisalföld illetékes munkatársait, akik a mocskosbőrű Horváth Attila megyei cigány kisebbségi elnök önbíráskodásáról szóló cikk (http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/egy_13_eves_fiut_bantalmazott_a_gyori_kisebbsegi_elnok/2175367/) kommentezését nem teszik lehetővé!”
 • 9. fortuna54 2010. augusztus 26. 19:33
  „Más dolga nincs a rendöröknek,mind az éjjel dolgozó sztahanovistákak zavarni,a megérdemelt nyugalmukban?”
 • 8. háté 2010. augusztus 26. 18:28
  „Akár a sínen is aludhattak volna,--- másként kezdődne a hír.”
 • 7. janika 2010. augusztus 26. 18:03
  „Ezeknek nem ígértek munkahelyet az "egymillióból"? Vagy lesz majd harminc év múlva? Akkor amikor a mai ígérgető politikusok jó nyugdíjjal élvezik a szép korukat!”
 • 6. mosonmegye 2010. augusztus 26. 16:25
  „a marxista-leninista esti egyetemen”
 • 5. vonLichthofen 2010. augusztus 26. 16:18
  „Nem vagyok egy Sörluk Holmész, de nem kellett volna a rendőröknek türelemmel kivárni, amíg a megbízók feltűnnek, hogy begyűjtsék az alkalmazottakat?
  Én az egyszerű eszemmel ezt tettem volna, ez tettenérésnek számítana, az elítélés is könnyebben ment volna.
  Így meg csak a sok hazugságot fogják hallani.

  Hol képezték ki a rendőreinket, hogy ennyire alkalmatlanok a munkájukra?”
 • 4. dimna 2010. augusztus 26. 15:31
  „aha, a 250e Ft lopási kár megtérült. És az egyéb kár? - rendszer kisesés, helyreállítás költsége?

  Mikor fogják végre ezt, mint terrorcselekmény kezelni?”
 • 3. miracle 2010. augusztus 26. 15:29
  „Nem telt még le a 2 hét, amennyi alatt itt nagy rend lesz?”
 • 2. AHA 2010. augusztus 26. 14:53
  „muskátli
  Nahááát,honnan veszed,hogy cigányok?
  leírták valahol a származásukat?
  :-DDDD”
 • 1. muskátli 2010. augusztus 26. 14:47
  „17 évesen már ilyesmire képesek a ...... kábeles cigányok. Mennyenek mind vissza romániába, ott elférnek .... Képesek 5 ezer forint fizetésért 250 ezer forintos kárt csinálni az országnak. Itt most felfigyelhetne viktorka, hogy mire képesek az ö általa védett roma ..... Menjenek innét a francba. Az ilyent életfogytiglanra csuknám le, de nem úgy hogy a nép eltartja bennt a sitten, hanem dolgozzon a köbányában ...... Nem vagyok én fajgyülölö, semelyik néppel nincs úgy különösebb bajom, kivéve ezekkel .... Azért barnák mert mindig égetnek. .....<moderálva....>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerekasztal: Szakmaiatlan, elnagyolt a médiaalkotmány

A Nemzeti Média Kerekasztal (NMK) szerint el kell halasztani a Fidesz által benyújtott, a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvénytervezetet. Tovább olvasom