Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Fővárosi premier után Rómába utazik a Juronics-társulat

A Tűzmadár, valamint a Bolero című produkciókkal lép fel a Szegedi Kortárs Balett Budapesten; a fővárosi bemutatónak csütörtökön a Thália Színház lesz a helyszíne.
(archív fotó)
Az Igor Sztravinszkij, illetve Maurice Ravel zenéjére készült koreográfiák ősbemutatóját tavaly decemberben tartották, a Szegedi Nemzeti Színházban.

Juronics Tamás koreográfus ismertetése szerint: a Sztravinszkij-műre írt táncjáték egy társulat tagjairól szól, akik a Tűzmadár című darabot próbálják.

A szereposztást a szereplők közötti érzelmi viszonyok alakítják ki. Az előadás folyamán aztán a privát érzelmek felülkerekednek a szerepeken, a játszókat már saját érzéseik vezérlik, s a mese fonalát egyre erősebben átszövi a felszín alatt meghúzódó tragédia.

A másik darab azt kívánja szimbolizálni, miszerint a mindent legázoló, agresszív, erőszakos szerelem, új "hős" típust teremt, a XXI. századi sikerembert.

Az előadásban Barta Dóra, Mészáros Máté, Kalmár Attila, Juronics Tamás, Kolozsi Viktória, Markovics Ágnes, Nemes Zsófia, Balkányi Kitty, Sárközi Attila és Aczél Gergő lép színpadra.

A díszlet- és a jelmezterv Molnár Zsuzsa munkája.

A Szegedi Kortárs Balett hétfőn Rómában vendégszerepel. Az olaszországi magyar kulturális évadot zárva, a Teatro Valle színpadán a Carmina Burana című koreográfiát adják elő.

(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Microsoft az interneten is árul

A Microsoft bejelentette, hogy az interneten keresztül is árulni fogja a… Tovább olvasom