Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Folytatódott az apadás a Körösökön

Folytatódott az apadás a Körösökön, már csak Szarvasnál van másodfokú árvízvédelmi készültség a Hármas-Körösön - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vasárnap az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az igazgatóság 340 kilométer hosszúságú védvonalaiból 22 kilométeren, a Hármas-Körösön Szarvasnál van érvényben másodfokú riasztás, míg a folyó felső szakaszán a legalacsonyabb a riasztás szintje, hasonlóan a Sebes-Körössel, a Berettyóval és a Hortobágy-Berettyóval. A Hármas-Körös mindazonáltal Szarvasnál is apad, hiszen egy nap alatt majdnem 15 centiméterrel csökkent a vízoszlop magassága.

A jégképződés a folyókon folyamatos, a Berettyó alsó szakaszán pedig már beállt a jég. A belvízzel elöntött területek nagysága egy nap alatt nem változott, továbbra is meghaladja az 568 négyzetkilométert. Az igazgatóság tíz belvízvédelmi szakaszán a készültség vasárnap még mindig négy területen a legmagasabb, öt szakaszon másodfok, míg egyben elsőfok mellett védekeznek. A vízügyi szervezet 24 üzemelő szivattyútelepéből 20 folyamatosan működött. A berendezések egy nap alatt ötmillió köbméter vizet emeltek át a főbefogadó folyókba és csatornákba. December eleje óta pedig az átszivattyúzott víz mennyisége meghaladja a 123 millió köbmétert. Az önkormányzatok közül már csak 11 településen, közöttük Szarvason, Szeghalomban és Telekgerendáson tartanak fenn másodfokú belterületi belvízvédelmi készültséget. További 14 helyen elsőfokú a riasztás. A meteorológiai előrejelzések szerint a következő 24 órában a Körösök vízrendszerében csapadék nem várható.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: egymilliárd forinttal többet vihetnek haza a fideszesek

A politikai ciklus végéig, 2014 tavaszáig csaknem egymilliárd forinttal vihetnek többet haza a… Tovább olvasom