Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Folytatja a megbeszélést az LMP és a Párbeszéd Magyarországért Platform

Egyelőre nem egyezett meg egymással, ezért a jövő héten folytatja a megkezdett megbeszélést az LMP és a Párbeszéd Magyarországért Platform.
Egyelőre nem egyezett meg egymással, ezért a jövő héten - várhatóan hétfőn - folytatja a csütörtökön megkezdett megbeszélést az LMP és a Párbeszéd Magyarországért Platform. Ezt a párt választmányi szóvivője Heltai László és a platformot képviselő Karácsony Gergely is megerősítette az MTI-nek.

Heltai László mindössze annyit mondott, hogy a csütörtöki ülésen átbeszélték a lehetőségeket, de részleteket a tárgyalások végéig nem akart közölni. Hasonlóképpen fogalmazott Karácsony Gergely is. Mindketten hangsúlyozták, egyik fél sem számított arra, hogy csütörtökön már feltétlenül megállapodásra jutnak, ezért a jövő héten folytatják a megbeszéléseket.

Nyugodt volt a hangulat, mindenki tisztában van azzal, hogy egy fontos kérdésről döntünk - ismertette a körülményeket Heltai László.

A csütörtöki tárgyaláson az LMP-t Schiffer András frakcióvezető, valamint Szél Bernadett és Mile Lajos képviselte. Az országos választmányból Heltai László, az országos politikai tanács elnökségéből pedig Vida Attila került be a delegációba, amelynek hatodik tagja a frakcióvezető által felkért tárgyaló, Meszerics Tamás. A Párbeszéd Magyarországért Platform részéről a megbeszélésen Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Szabó Rebeka országgyűlési képviselő, valamint Sipos Péter XII. kerületi önkormányzati képviselő vett részt.

Az LMP tavaly novemberi kongresszusa olyan határozatot fogadott el, amely kizárja a Lehet Más a Politika csatlakozását az Együtt 2014 választói mozgalomhoz, de felhatalmazást ad arra, hogy a párt képviselői megkezdjék a tárgyalást az együttműködés más formáiról. A határozat elfogadása után lemondott posztjáról Jávor Benedek akkori frakcióvezető, valamint két helyettese, Karácsony Gergely és Szabó Tímea. Ezután a három politikus öt parlamenti és három fővárosi képviselőtársával együtt megalapította a Párbeszéd Magyarországért Platformot.

A párt kongresszusa szombaton úgy döntött, hogy nem változtat a korábban elfogadott stratégián. Vasárnap a Párbeszéd Magyarországért Platform tagjai sajtótájékoztatón jelentették be, hogy kilépnek és új pártot alapítanak. A platform képviselői hangsúlyozták, hogy szeretnék, ha egyben maradna a parlamenti frakció, ezért tárgyalásokat kezdenek az LMP-ben maradókkal.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kissé csökkent csak tavaly a Budapest Airport utasforgalma

Az elhúzódó világgazdasági válságot és a Malév-csődöt is figyelembe véve jó teljesítmény, hogy a… Tovább olvasom