Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Fideszes polgármesterből miniszterelnöki főtanácsadó

Májustól Szécsi Gábor, Kecskemét korábbi fideszes polgármestere, majd szabad demokrata önkormányzati képviselője Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egyik főtanácsadójaként fog dolgozni, ezért lemond önkormányzati képviselői mandátumáról.
Májustól Szécsi Gábor, Kecskemét korábbi fideszes polgármestere, majd szabad demokrata önkormányzati képviselője Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egyik főtanácsadójaként fog dolgozni, ezért lemond önkormányzati képviselői mandátumáról. Ezt Szécsi Gábor újságírói kérdésre mondta pénteken Kecskeméten, az SZDSZ helyi szervezetének sajtótájékoztatóján.

Májustól miniszterelnöki főtanácsadóként fogok dolgozni a kormányfő mellett; ez akkor válik hivatalossá, amikor a kabinet is bejelenti a hírt - mondta Szécsi Gábor, az SZDSZ önkormányzati képviselője, akit a helyi szervezet csütörtöki, tisztújító ülésén ügyvivőnek is megválasztottak.

A politikus a 2006-os országgyűlési választáson az SZDSZ-MSZP képviselőjelöltjeként indult, majd az önkormányzati választáson már a két párt közös polgármester-jelöltje volt. "Az én hírközlésem nem hivatalos tájékoztatás" - hangsúlyozta a politikus.

A sajtótájékoztatón Márton Zoltán, aki szintén önkormányzati képviselő Kecskeméten, elmondta, hogy várhatóan ő is kormányzati megbízatást kap, ezért valószínűleg szintén le kell mondania mandátumáról. Márton Zoltán beszámolt az SZDSZ helyi szervezetének csütörtöki üléséről, ahol újraválasztották Zombori Mátyást, a korábbi elnököt.

Szécsi Gábort a Fidesz jelöltjeként 1998-ban választották meg Kecskemét polgármesterévé, majd 2002-ben nagy fölénnyel újraválasztották. A Fidesz helyi szervezete 2004-ben bejelentette, hogy megvonja a bizalmat Szécsi Gábortól, és nem indítja polgármester-jelöltként a következő választáson. Szécsi Gábor ezután kilépett a Fidesz szervezetéből.

A 2006-os önkormányzati választáson az SZDSZ-MSZP közös jelöltjeként indult a polgármesteri tisztségért, de jelentős vereséget szenvedett Zombor Gábortól, a Fidesz jelenlegi polgármesterétől.

Listán azonban képviselői mandátumot szerzett, és az SZDSZ ellenzékben lévő frakciójában tevékenykedett.

MTI/hirado.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bódi Margó: ''Mindig a férfi mondja ki a végső szót''

Bódi Guszti felesége, Margó asszony hajdanán az árok partján ismerkedett meg élete párjával, akivel… Tovább olvasom