Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Fidesz: újra találkoznak a maffiabaloldal egykori szereplői

Ha a baloldal emberei újra kormányozhatnának, ismét egy asztalhoz ülnének bűnözőkkel? - tette fel a kérdést Kocsis Máté budapesti sajtótájékoztatóján.
A maffiabaloldal egykori szereplői ismét találkoznak - így kommentálta a Portik-Laborc-ügyre utalva a Fidesz kommunikációs igazgatója, hogy az MSZP választmányának szombati ülésén részt vesz Bajnai Gordon, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője is.

Ha a baloldal emberei újra kormányozhatnának, ismét egy asztalhoz ülnének bűnözőkkel? - tette fel a kérdést Kocsis Máté budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus úgy vélekedett, a baloldalon "ideges kapálódzás" kezdődött a Portik-Laborc-ügyben. Idézte például Gréczy Zsoltnak, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) politikai és kommunikációs főtanácsadójának szavait, miszerint a DK nem érti, hogy Bajnai Gordon és csapata miért határolódik el ennyire a Portik-Laborc-ügytől, hiszen Bajnai Gordon kormányzásának első fél évében Laborc Sándor nemzetbiztonsági vezetőként a helyén volt, és az utóbbi napokban megjelent hírekkel ellentétben Bajnai nem menesztette őt.

"Bajnai Gordon megint mossa a kezeit. (...) Minden régről előkerült zűrös ügy kapcsán az a hivatalos Bajnai-álláspont, hogy nem tud róla, nem tehet róla" - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint ezt hívják sumákolásnak.

Kocsis Máté egyúttal jelezte: a Fidesz-frakció kedden tesz javaslatot arra, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottságának keretein belül milyen formában vizsgálódjanak tovább a Portik-Laborc-ügyben. Választ kell találni egyebek mellett az alvilág, az Energol Rt. és a politika kapcsolatára, valamint a Portik-Laborc-találkozó előzményeire és következményire - közölte. Kérdésre hozzátette: azt is vizsgálni kell, hogy Laborc Sándor milyen minőségében, magánemberként vagy titkosszolgálati vezetőként vett részt a megbeszélésen, mert ez a történtek büntetőjogi megítélése szempontjából nem mindegy.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal hétfőn oldotta fel a Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója és Laborc Sándor korábbi titkosszolgálati vezető közötti két megbeszélésről készült hangfelvétel titkosságát. Az anonimizált leiratokat kedden feltették az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága honlapjára. A dokumentumok szerint 2008-ban két alkalommal találkozott egymással Portik Tamás és Laborc Sándor, két másik ember társaságában. A megbeszéléseken készült hangfelvételek szerint Laborc a Portiktól származó, közéleti szereplőkre terhelő információkat a nyilvánosság előtt akarta felhasználni. A hangfelvételek leirataiból kiderül, Portik félt attól, hogy 2010-ben a baloldal elveszti a választásokat, és mindent megtett volna, amit kérnek tőle.

Olvasóink írták

 • 3. dödike 2013. április 28. 08:26
  „A fidesz maffián nehéz lenne túltenni.”
 • 2. 621 2013. április 27. 18:43
  „A másik oldalon pedig nyoóóc éve van együtt a bunkó utcaromboló csürhe, az őket hideg fejjel irányító és semmivel sem törődő maffiajobboldallal.... 30 ban is így csinálták a bajszosék...”
 • 1. Eva- 2013. április 27. 13:56
  „egyetlen portál e témával foglalkozó kommentjeinek száma sem számos

  azt hiszem ezt minden igyekezet ellenére sem lehet őszödi méretűre habosítani a trafik ügy mellett

  Kocsis Mátéra meg illik
  Kolláth György :
  "Látszódj báránynak, de legyél oroszlán belül,
  azok között, akik oroszlánnak tetszelegnek, de belül birkák."

  azt hiszem ő csak "birka"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkossági kísérlet: faléccel és késsel támadt haragosára

Faléccel és késsel életveszélyesen megsebesítettek egy férfit pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg… Tovább olvasom