Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Fidesz: hatmilliót kapott Hunvald az önkormányzattól február óta

Mintegy hatmillió forint juttatást kapott az önkormányzattól Hunvald György (MSZP) VII. kerületi polgármester a februári előzetes letartóztatása óta eltelt idő alatt - közölte Vattamány Zsolt, a Fidesz erzsébetvárosi frakcióvezetője vasárnap Budapesten.

A Fidesz szerint a február óta munkát nem végző polgármester számára ezen kifizetéseket meg kell szüntetni - mondta az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján a kerületi frakcióvezető. Vattamány Zsolt hozzátette: indítványt nyújtottak be, amelyben javasolják, hogy a képviselő-testület függessze fel Hunvald György alapilletményének kifizetését, költségátalányát pedig vonja meg.

A politikus kifejtette: a polgármester számára február 10. óta - amióta nem jár be a munkahelyére - az önkormányzat havi 742.560 forint juttatást adott, vagyis az előzetes letartóztatása óta eltelt idő alatt összesen 5.940.480 forintot kapott. Amikor családok ezrei kerülnek egyre lehetetlenebb helyzetbe csak a VII. kerületben, elfogadhatatlan, hogy a súlyos bűncselekményekkel gyanúsított, börtönben lévő, munkáját nem végző polgármester ilyen hatalmas összegű "zsebpénzt" kapjon havonta - fogalmazott Vattamány Zsolt.

Összehasonlításképpen megjegyezte: idén a fűtéstámogatásra 500 ezer, szociális alapú gyermekétkeztetésre pedig mindössze 3 millió forint kiadást tervezett az önkormányzat. Hozzáfűzte, hétfő reggel képviselő-testületi ülés lesz, amelyen - reményei szerint - tárgyalni fogják indítványukat, és szavaznak is majd róla. Hunvald Györgyöt hivatali vesztegetés mellett hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsítják. A Népszava csütörtöki számában azt írta, hogy a Hunvald Györgyhöz köthető vagyon zár alá vételéről döntött a nyomozati bíró. A lap értesülését Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette, hozzátéve, a döntés nem jogerős, ellene a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő polgármester védője fellebbezett.

Fazekas Géza beszámolt arról is: a Legfőbb Ügyészség döntött arról, hogy helyt ad indítványuknak, és az erzsébetvárosi ingatlanügyekben folytatott nyomozás október 3-án lejáró határidejét négy hónappal, 2010. február 3-ig meghosszabbítják. Indoklásként arról beszélt: az ügy kiterjedtsége és bonyolultsága egyrészt további nyomozati cselekmények végrehajtását teszi szükségessé, másrészt felmerültek olyan adatok is, amelyek újabb bűncselekmények gyanúját vetik fel. Az ügynek 21 gyanúsítottja van, közülük szeptember elején Kardos Pétert – a pénzügyi bizottság volt elnökét – kiengedték az előzetesből, és a kényszerintézkedést lakhelyelhagyási tilalomra változtatták - írta a Népszava.

Olvasóink írták

 • 11. gjozsi88 2009. szeptember 22. 18:08
  „a.h.a!
  Nagyon érdekelne, ha már az összes MSZP szavazót említed,hogy mi a véleményed a sok fideszes barátnak osztogatott Széchenyi-terv ről,amiből nem épült semmi, legfeljebb fullos családi ház, luxus autó? Az nem számít lopásnak, hűtlen kezelésnek?
  Ja, azok nemzetiek, jobboldaliak voltak!
  Látod ez az alap probléma!
  A Fidesz politikusai a saját számukra mindent természetesnek tart(esztergomi, fóti, debreceni,edelényi..stb ügyben), mig a másiknál ugyanazt súlyos problémaként tünteti fel! Ez az ami a normális embereknél kiveri a biztosítékot!
  pancser!
  Nem másra mutogatás van, hanem -a gyengébbek kedvéért- párhuzamvonás!
  A különbség: A Hunvaldot valószinüleg a bíróság ,(szükség szerint helyesen) el fogja számoltatni, Deusch Tamás ellen még eljárás sem indult, pedig ugyan úgy nem dolgozott meg a pénzéért! Deusch pártja milyen erkölcsi alapon kér számon olyan illetmény kifizetést, amiért nem dolgoznak meg, melyet ráadásul zároltak is!!!???
  Ugyanakkor ha összevetjük az államnak, állampolgároknak okozott károkat, akkor látjuk, hogy Hunvald ingatlanügyei (érték alatti ingatlanértékesítés) miatt is kár keletkezett, ugyanúgy, mint a Deusch által beszerzett 5 milliárdos beléptetők, 2milliárd az MLSZ elnök megbuktatási költsége legálisan, mert izomból nem ment! A Hunvaldot felelősségre vonják, azaz elszámol, Deusch már biztosan nem mert ez már elévült!A Fidesz még soha nem számolt el, most mégis fenyegetőzik, hogy elszámoltat! Milyen erkölcsi felhatalmazás alapján!
  Láthatjuk Sopronban a fideszes önkormányzatot! Az összes tevékenysége az elmúlt 4 évben 11 perből 9-et jogerősen elveszítettek a korábbi vezetés ellen, miközben a városban nem tettek érdemit!
  Ez lesz országosan is!
  Pótcselekvés?”
 • 10. a.h.a. 2009. szeptember 22. 07:50
  „Patriot
  Az összes szavazójával együtt!!”
 • 9. pancser 2009. szeptember 21. 23:59
  „Ez menthetetlen ügy, ne kell itt másra mutogatni. Mégis mire kapta a költségtérítést?”
 • 8. gjozsi88 2009. szeptember 21. 19:44
  „Patriot!
  Ne moss össze dolgokat! Arról beszél a fidesz, hogy micsoda szörnyű dolog, hogy a Hunvald még mindig kap pénzt, munka nélkül(egyébbként ez a pénz, mint Hunvald vagyona is zárolva van, azaz:ö legalább el fog számolni) Ugyanakkor a Deusch Tamás többek közt a mai napig nem számolt el sem a jogtalanul felvett önkormányzati illetményével és többek közt az 5 milliárdos használhatatlan beléptető rendszerrel!
  A Hunvaldot a bíróság jogerős végzéséig megilleti az ártatlanság vélelme!!!
  Persze a tisztesség és igaszságosság pártja a Fidesz, mint oly sok esetben, most sem képes megvárni a jogerős döntést és rögtön itéletet mond! Nevetséges, hogy nem érti miért nincs valódi demokrácia! Ezt bizonyítják ezek a politikai alapú hecckampányai, ilyen volt a kordonbontása is! Ezek veszélyeztetik a jogbiztonságot, ti meg akik a szocializmusba éltetek tapsikoltok, mert nem tudtok különbséget tenni!”
 • 7. Patriot 2009. szeptember 21. 19:06
  „"Deusch Tamás, aki 3 évig önként nem vett részt az önkormányzat munkájában és gond nélkül tette el az illetményét"

  Azalatt nem lopta szét az önkormányzatot mint hunvald barátod,meg a többi börtönszökevény.”
 • 6. gjozsi88 2009. szeptember 21. 18:29
  „Ezeket a Fideszes okosgyerekeket nagyon nem zavarta Deusch Tamás, aki 3 évig önként nem vett részt az önkormányzat munkájában és gond nélkül tette el az illetményét, ugyanakkor a Hunvald esetében, akit a jogerős bírósági végzésig megillet az ártatlanság vélelme (minden demokratikus jogállamba, amit a fidesz oly sokszor számon kér és soha nem tart szem elött),akadályoztatva van, ráadásul a vagyona igy többek közt az így kapott pénz is zárolva van!Ez egy politikai hecc kampány része,szerencsétleneknek!”
 • 5. Patriot 2009. szeptember 21. 16:37
  „moderálva durva”
 • 4. fióka 2009. szeptember 21. 12:49
  „Azt a megboldogul <moderálva> ezeknek a rohadt kormánynak hát nem igaz mit meg nem csinálnak ebben az országba és senki semmit nem csinál velük na ez a legszomorítóbb.Fizetést?még az országból is száműzném őket örökre.”
 • 3. Balfácán 2009. szeptember 21. 11:19
  „Kurva jó, mi minden nap kidolgozzuk a belünket a szaros kis fizetésünkért, aminek a 45%-a élből az államé. Az ilyen férgek meg csak kaszálnak a semmit tevésért. 5.940.480... Ez vicc. Nekem 10 évembe kerülne, hogy ennyit össze tudjak kuporgatni, ennek a <moderálva> meg csak belapátolják az ablakán a mi adónkból. Milyen jó látni, hogy hasznos célra fordítják az adónkat...”
 • 2. Boróka53 2009. szeptember 20. 21:08
  „Az Isten szerelmére!! Hogy kaphat valaki havonta fizetést, ha nem is dolgozik????? No és persze költségátalányt !!!! mi a bánatos frászkarikáért ????? Ezért is "JÓ" dolog ez az ún. bankkártya rendszer - be sem kell járni a munkahelyre, sőőőőőőőőt dolgozni sem kell - a fizetést - automatikusan utalják nekik!!! Szégyen, gyalázat, felháborító!! AKI NEM DOLGOZIK, NE IS EGYÉK!!!!”
 • 1. Patriot 2009. szeptember 20. 18:37
  „Szocialisták meg a válság! <moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teleki László: kormányokon átívelő roma programok indultak

Kormányokon átívelő, hosszú távú, komplex romaprogramokat indított az MSZP-kormány, és ezt az utat… Tovább olvasom