Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Fidesz: gyenge kormány alakulhat

Bárki kerül a miniszterelnöki székbe, csak gyenge kormány alakulhat - jelentette ki Varga Mihály, a Fidesz alelnöke pártjának szombati konferenciáján.

Bármilyen megoldás születik is a politikai válságban, bárki kerül is a kormányfői székbe, bárkik lesznek is miniszterek, ha a régi megoldásokat alkalmazzák, azok csak egy gyenge kormányfőt és egy gyenge kormányt eredményezhetnek, mert nem választotta meg őket senki - mondta a politikus a Fidesz környezetvédelmi stratégiáját bemutató konferencián.

Szerinte emiatt alapvető felhatalmazási, legitimációs problémával küzdhetnek tovább, amelynek az elhúzódó válság eredőjeként az egész nemzet láthatja kárát. Hozzátette: a napi megélhetési gondokkal küzdő emberek nem azt várják a politikától, hogy a válságot tovább mélyítse.

Mint mondta, a világban teljes megújulás zajlik, és Magyarországnak is teljesen új megoldások felé kell haladni, hogy a válságból megerősödve kerüljön ki. Szerinte meg kell újítani és meg kell erősíteni az államot, mert csak egy erős állam tudja felszabadítani a társadalmi energiákat.

A konferencia elején felolvasták Navracsics Tibor, Fidesz frakcióvezető levelét, amelyben a politikus azt írta, hogy az elmúlt napokban "lényegesen megnőtt az előre hozott választások esélye", így a kormányzati felkészülés a korábbinál is nagyobb szerepet kapott a Fidesz életében. A frakcióvezető levelében azt is jelezte: éppen a belpolitikai események miatt nem tud részt venni a tanácskozáson, amelyen eredetileg ő mondott volna bevezetőt.


Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. Zaraki_Kenpachi 2009. március 30. 08:08
  „Comet, ha egy cseppet használod az eszed : a választások kampányának költségei legális csalások sorozata az összes pártnak az állami pénzek magánzsebébe való vándorlatásának. Marha jól nézne ki, hogy neki áll mindenki kampányolni állami pénzen, aminek nem tudnak határt szabni, így is szarul állunk, de több milliárdot akár balos, akár jobbos, de kivonnak. Építeni egy politikus sem tud, csak rombolni, a nép meg asszisztál hozzá.”
 • 33. comet 2009. március 29. 22:12
  „hogy a Fidesz milyen kormányt hozna létre azon lehet vitatkozni, de a Gyurcsány kormány bukása kőkemény tény. Az meg példanélküli, hogy bukott pártként az általa szétdúlt országban legfőbb dolga az elörehozott választások megakadályozása.
  Fleto beteges gondolkodásával szemben egyenlőre védtelen az ország. Remélhetőleg már nem sokáig.”
 • 32. Primax 2009. március 29. 21:44
  „ungi #30-nak :
  Azért örülök, hogy vagyunk még így egypáran. Mocsok ez a politika, az "elit"-nek a legkisebb gondja az, hogy mi lesz ezzel az országgal. Pénzről folyik itt a csata , ez a nagy helyzet. Aki hatalmon van, az osztja zsét...ilyen egyszerű.
  Ezért a jobboldal sikeresen felheccelte a népet, hogy majd eljő a Kánaán hamarosan...csak ők legyenek a főnökök. A baloldaltól sem vagyok beájulva, mondjuk így - tényleg - nehéz kormányozni, ha másik oldal csak rombol. Most már én is azt mondom :
  Porondra FIDESZ-szel és Viktorral, legalább kiderül, hogy mit ér a szavuk ! Gyanítom, hogy csak a szerepek fognak felcserélődni....
  A baj "csak" ott van, hogy erre lassan rámegy itt minden.
  Egyiküknek - MSZP, FIDESZ - sem szabadna indulni a választásokon, a többiek ( SZDSZ, MDF, "egyebek"...) amúgy is esélytelenek.
  Kérdés persze, hogy akkor ki maradna ?
  Menjünk el innen ? Miért ?
  " Extra Hungariam non est vita, si est vita, non est ita."”
 • 31. Sally 2009. március 29. 16:37
  „Ha én cuci lennék, sírva elbujdosnék, de legalábbis bezárkóznék a szobámba szégyenemben, elkussolnék és nem írogatnék hülyeségeket internetes fórumokra. Ez már a demokrácia megcsúfolása, amit ezek itt 7 éven keresztül műveltek az országgal. Tkp. szerencséjük van ezzel a világválsággal, mert sok mindent rá lehet fogni, olyan dolgokat is, amiknek köze nincs hozzá. Szeretnék úgy élni, mint a szlovákok, pedig a Viktor idejében még fordítva volt.”
 • 30. ungi 2009. március 29. 10:19
  „Primax, ne keseregj. Sokan nem ertik, (sajnos) hogy mit is jelent az, amit irtal. Aztan jönnek a mocskolodo, ertelmi szintet jelzö hozzaszolasok. Tudod, most mar en is ugy vagyok vele, jöjjön aminek jönnie kell. Mert ez nem politika, ami itt folyik, hanem egyszerü hatalomharc, ahol a jobb es baloldal sikeresen egymas ellen forditotta az embereket. Ott tartunk, hogy csaladok nem beszelnek egymassal , csak azert mert mas politikai nezeteket vallanak.Az en velemenyem az, hogy ebben az orszagban meg nem erettek meg az emberek a valtozasra, ök mindig mindent egyszerre akarnak. Rendszervaltas a szamukra annyit jelent, hogy akkor matol itt is jo vilag van. Egy masik hozzaszolasomban en is megemlitettem, hogy sok az adocsalo, minimalberen elö. Jött is ra valasz az ujsagon keresztül, hogy en nem ertem a dolgokat, mert egy allam nem az adobol el. Hat nem, de az az összeg is több milliardot jelentene. Ertelemnek van igaza! Demokratikusan (?) eltiltani mindket partot a politikatol, vegetvetni ennek a hatalomharcnak. De akkor ki iranyitson? Mert en ebben az orszagban nem tudok egyetlen partot sem javasolni!”
 • 29. gagarin 2009. március 29. 09:20
  „A helyes íráson lehet javítani,de akinek a fejében káosz és zűrzavar uralkodik,azon nagyon nehéz!
  Várod a fejleményeket? Nem fog vissza fordulni a történet!!!
  Mint a varjak mondanák: kár kár kár??? Persze ez csak neked.”
 • 28. értelem 2009. március 29. 08:32
  „A stílus maga az ember.Talán illene kultúráltan beszélgetni.Amúgy bárki legyen ma a világon bárhol vezető,ugyanaz a probléma vár rá.Hiába szédíti az embereket a FIDESZ,ha előrehozott választások lesznek,kívánom,hogy az legyen,elveszíti népszerűségét mert kiderül az amit minden józanul gondolkodó embernek tudnia kell.Ez válság nem Gyurcsány műve.Ennyire még Ő sem befolyásos.Ilyen hülyeséget csak Szíjártó akar,nem kevés sikerrel bemagyarázni.A gondolkodni nem akarók ezt el is hiszik.Kívánom,hogy nyerjék meg a következő választást és tudják megmutatni mindazt amiről beszéltek,bár nem elfelejteni kérem!Programjuk nincs!Arról csak beszélnek!Látni még talán Orbán sem látta azt!Amit ilyen címen próbálnak eladni kérem aki ért hozzá,elemezze!A végére nézze meg mi marad!Semmi!Mindkét nagy pártot legalább tíz évre ki kéne szorítani-DE CSAK DEMOKRATIKUS MÓDON!-a parlamentből.A civil társadalomnak saját erejére kellen ébredni nem engedni,hogy a pimasz politikai elit öszefonódva a pénzügyi bandával továbbtra is a mi kárunkra irányítsa az országot!”
 • 27. Primax 2009. március 29. 06:51
  „gagarin #26-nak :
  Tizennégy ( ! ! ! ) helyesírási hibád van. Soronként - átlagosan - kettő. Esetleg megtanulhatnál írni rendesen, ne a neten lógj állandóan !
  Még valami : a neurológia nem azonos a psychiátriával ( te "vicc"-osztálynak titulálod ). Elég nagy a különbség, bár te ezt úgysem értenéd meg. Esetleg nézz utána, ne csak baromságokkal tömjed a fejed a gép előtt !
  Ez a fránya írás és olvasás...nem mindenki tudja elsajátítani, mint látható.
  Szomorúbb az, hogy szavaztok is.
  Tanácsom : "Ulula cum lupis !", ez a neked való.
  A FIDESZ-ről csak egy gondolat : " Ex nihilo nihil fit."
  Részemről ennyi, nagy öröm volt ez a beszélgetés. Mindenesetre tanulságos, az biztos.”
 • 26. gagarin 2009. március 28. 23:56
  „Klimax:Hétfőn a körzetihez tudod kontroll! Ja ha ennyire szar az állapotod ügyeletest hívd! Az osztály ahova visznek VICC aztán ott nem fogsz kitünni az ápoltak közül!
  MÁR említém nem pina.hu hanem a pártházra szegezd tekinteted. Láttad Ferót mennyi szimpatizáns köszönt el tőle távozóba? Ja a jövő héten a Heti Hetes /nem a provident/ vendége lesz!
  Ne felejdsd el majd szólni az ápolónak,hogy engedje meg had nézhesd meg! De a liberót ki ne bondsd mert egybe megy a kaki a pisivel!
  Ja ahová kerülsz az ideg miatt oda még a mozgó urnát se viszik! Úgy hogy "barátom"neked,nektek SANYI!!!!”
 • 25. Kami45 2009. március 28. 22:57
  „24. hozzászólás Primax 2009.03.28. 22:41
  "Nos, ezt 1990-ben leszavaztuk, akkor most ne siránkozz ! "
  Igen, mert akkor is, mint most, tönkre tették az országot és betelt az emberek hócipője!!!
  Te se felejts elmenni, hű vezéredre fletóra szavazni, ki szerinted egyedül tudja a tutit!”
 • 24. Primax 2009. március 28. 22:41
  „Kami45 #23-nak :
  Persze, hogy elvesztik a munkájukat, hiszen kapitalizmus van, vagy nem ? A piac ezt diktálja, nincs mese.
  Biztosan nem egyszerű a helyzetük, de a "régi" rendszer sem volt jó, pedig akkor - szinte - mindenki dolgozott. Nos, ezt 1990-ben leszavaztuk, akkor most ne siránkozz !
  Kommented többi része válaszadásra sem érdemes...ezzel részemről befejeztem ezt az épületes csevegést.
  El ne felejts elmenni szavazni a "megváltó"-ra !”
 • 23. Kami45 2009. március 28. 22:20
  „22. hozzászólás Primax 2009.03.28. 22:03
  Te hol élsz??? Annyira vak vagy, hogy nem veszed észre mi a helyzet. Az emberek tömegesen vesztik el munkájukat, sok már ott áll, hogy ennivalóra sincs pénze. Te barom! akkor még mindig azt erősíted, hogy "Soha ilyen jó világ nem volt Magyarországon, mint mostanában." Persze "dübörög a gazdaság, és ugrik a pannon puma" Te leragadtál még mindig itt!!
  "Kevesen adóznak, ez baj."
  Ez baj, de elvtársaid azokra akarnak, még több terhet rakni, aki úgy is adózik, nem az adócsalókat üldözi, mert ők a legnagyobb adó csalók. Két lehetőség van , te is közéjük tartozol, vagy annyira balfasz vagy!!!”
 • 22. Primax 2009. március 28. 22:03
  „Kami45 # 21-nek :
  Viktor már egyszer/kétszer leszerepelt.
  Most - hála a hozzád hasonlóknak - ismét "alkothat" majd.
  Egyébként egy cseppet sem bánom, hogy belökitek az arénába : legalább kiderül majd, hogy mit ér a szava, vagy csak a nagy link duma van megint ?
  Az ország egyébként nincs tönkretéve, hol hallottál ilyesmit ?
  Soha ilyen jó világ nem volt Magyarországon, mint mostanában. Kevesen adóznak, ez baj. Nézz körül : mi az, amiben hiányt szenvedünk ? Egy tönkretett ország nem így néz ki...
  Ezt csak Viktorék szajkózzák, hogy hatalomra kerüljenek.
  Sokan bedőlnek neki(k), hogy ha FIDESZ kormány lesz, akkor kitör majd az általános jólét és gazdagság.
  Nem veszi(te)k észre : csak eszközök vagytok ahhoz, hogy egy másik réteg éljen átlagon felüli életszínvonalon.
  Abban biztos lehetsz, hogy a helyzet egy cseppet sem fog megváltozni egyhamar. A válság igazi hatása csak ősszel ér ide , a kemény intézkedéseket majd Viktorék hozzák meg. Az a véleményem, hogy a szocik is erre játszanak : szidja a nép inkább a FIDESZ-t.
  Csodák nincsenek, hiába is várod...”
 • 21. Kami45 2009. március 28. 21:29
  „20. hozzászólás Primax 2009.03.28. 21:21
  Te piros szemű ökör, mit véded még mindig, ezt a rabló bandát!!! Nem veszed észre, hogy ők tették tönkre az országot, nem Orbán Viktor!!!”
 • 20. Primax 2009. március 28. 21:21
  „pmfc #19-nek :
  Ez a baj veletek, olvastok betűket, de nem értitek meg :
  Orbán a "futottak még" kategóriába SEM fér bele.
  Szövegértés...
  Egyébként : azon kívül, hogy - folyamatosan - gyalázta/gyalázza ott Magyarországot, mi a jelentősége ennek a posztnak ? Abszolút semmi.
  Gondolom, az ikszet is így teszed majd a szavazólapra. Mondjuk, rajzolnak rá pártjelvényeket is, hogy a kevésbé írástudók is élhessenek alkotmányos jogukkal. Hogy ez jó-e, az egy - másik - izgalmas kérdés...
  Egyébként meg kár Viktorra szót fecsérelni, egy hataloméhes politikai kalandor. Hazudozik, mint az összes politikus.
  Menjél csak, keresgéljed meg a lapon a jelüket...”
 • 19. pmfc 2009. március 28. 20:35
  „Primax ha állítani akarsz valamit, akkor először nézz utána. És ha meggyőződtél az igazadról írd le.
  Mert az a baj, hogy a hozzád hasonló egyszerűek mindent elhisznek és csak azt képesek skandálni.
  Az meg hogy nem mész el szavazni, ez szerintem épp a fent említett okokból mindenkinek jó. :)

  Egyébként meg a külfölfön "futottak még" kategóriás Orbán véletlenül épp az Európa parlament legnagyobb pártjának az alelnöke évek óta. Valószínű azért, mert mindenki annyira utálja. :)”
 • 18. arrabonai 2009. március 28. 19:57
  „A jelenet:

  A "kormány" eltakarodik és átadja a helyet az új, egészséges rendszernek.
  Mindenki a helyén?

  Csapó!”
 • 17. Primax 2009. március 28. 19:32
  „gagarin #14-nek :
  Miért lenne jó egy olyan ember az ország élére, aki már kétszer is megbukott ?
  Viktor teljesen hiteltelen, csak az itthoni fanatikusok imádják bálványként.
  Külföldön - és világszerte - a "futottak még" kategóriába sem sorolják.
  Az a baj, hogy a hozzád hasonló "egyszerűek" majd ezerrel megszavazzák.
  Mert elhisztek mindenféle mézes-mázas szép ígéretet.
  Aztán lehet majd csodálkozni...
  Hát, én ezért - is - nem megyek többet szavazni, mert teljesen felesleges.
  Ti csak szavazgassáatok meg a FIDESZ-t, osz´t jónapot.
  Nekem vannak egyéb - fontosabb - dolgaim is az életben.”
 • 16. tettes 2009. március 28. 19:27
  „Papp jóska kezdj el pakolni.Konyec!!!!(Csorna)”
 • 15. gagarin 2009. március 28. 18:26
  „http://index.hu/belfold/2009/03/21/gyurcsacsany_konstruktiv_bizalmatlansagi_inditvanyt_akar/
  Pirosszemüek most elő a pzs.ket! Nem mentek szimpátiatüntetni???”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A börtönben is lopott az elítélt

Cellatársát lopta meg egy férfi a kecskeméti börtönben. A bűncselekmény még tavaly októberben… Tovább olvasom