Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Feladta magát Sz. Iván és tagad

Veszprém - Tagad a Marian Cozma elleni támadás harmadik gyanúsítottja. A férfi éjfél előtt adta fel magát a rendőrségen, kihallgatása éjszaka több órán keresztül tartott.

Emberölés, életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés - ezekkel gyanúsították meg a rendőrök a veszprémi kézilabdás elleni támadás harmadik gyanúsítottját - mondta el a köztévé Napkelte című műsorában Drescher Ivor, a férfi ügyvédje. Az éjjel öt órán keresztül tartó kihallgatáson érdemi vallomást tett: tagadta a bűncselekményeket.

A férfit őrizetbe vették, az később derül ki, hogy átszállítják-e máshová Veszprémből. Az ügyvéd megfogalmazása szerint azért adta fel magát, mert "nem bujkálhat élete végéig".

A napok óta keresett férfi csütörtökön valamivel éjfél előtt ügyvédjével együtt jelentkezett a rendőrségen - közölte korábban Csányi Zoltán, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Sz. Ivánt is Marian Cozma, az MKB Veszprém beállós játékosa elleni vasárnap hajnali támadással gyanúsítják. A sportolót az egyik veszprémi szórakozóhelyen szúrták le. Csapattársai, Ivan Pesic és Zarko Sesum életveszélyesen megsérültek: Pesicnek az egyik veséjét el kellett távolítani, mert teljesen szétroncsolódott, Sesum pedig arckoponya-törést szenvedett. Az ügy két gyanúsítottját még vasárnap este elfogták Ausztriában, 130 kilométerre a magyar határtól.

Sz. Iván
Sz. Iván. A magyar sajtótörvény értelmében ki kell takarni a gyanúsított arcát.

Tudta, hogy nincs esélye

Nem lepte meg a Veszprém megyei főkapitányt, hogy feladta magát a Marian Cozma-gyilkosság harmadik gyanúsítottja. Bolcsik Zoltán erről az Magyar Televízió NapKelte című műsorában beszélt. Szerinte a férfi feltehetően úgy gondolta, hogy nincs esélye az elrejtőzésre. Mint a főkapitány fogalmazott: az egész ország ismerte az arcát és nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak ellene.

Bolcsik Zoltán elmondta: a férfi kihallgatása éjjel elkezdődött, és jelenleg is tart. Alaposan gyanúsítható azzal, hogy a cselekményben részt vett, ám szerepe még nem tisztázott. A csütörtökön megtalált terepjáró vizsgálata is folyik: a külső rész után pénteken az autó belsejét nézik át a szakemberek - mondta a főkapitány.

Az ügy két gyanúsítottját még vasárnap este elfogták Ausztriában, a harmadik férfi csütörtökön éjfél előtt adta fel magát.

Sztojka levele

A Fejér megyei rendőrök szereztek tudomást arról, hogy a veszprémi gyilkosság miatt keresett Sztojka Iván egy levelet írt Enyingen élő szüleinek - mondta el korábban Németh-Kész Mónika, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek. Az egyenruhások így kimentek a házhoz és átvették a szülőktől a levelet, majd azt azonnal továbbították a nyomozást folytató veszprémi rendőröknek. A szóvivő többet nem árult el, mivel a konkrét eljárást nem a fejér megyeiek folytatják.

Azt sem tudni tehát egyelőre, hogy mi szerepel a levélben. Sajtóhírek szerint azonban Sz. Iván arról ír benne, hogy nem ő szúrta le Marian Cozmát és fel fogja adni magát a rendőrségen.

Olvasóink írták

134 hozzászólás
 • 134. farvik 2009. február 15. 20:00
  „nem megoldás, ha irtóztató gyilkosok leszünk mi is... Akkor épp olyanok leszünk, mint ők.”
 • 133. soproni 2009. február 15. 11:54
  „Egy közösségi oldal üzenőfalán olvastam:

  "S E G Í T S !!!

  Lelocsoltak egy cigánylegényt benzinnel, majd
  meggyújtották.
  Most gyűjtést szervezünk az egyedül maradt rokonoknak!

  *Segíts Te is !!!*
  Már összegyűlt 70 liter !
  Szerdától drágább lesz!!!!
  Ha nem küldöd tovább Neked tényleg nincs szíved!!!!!!!!!"”
 • 132. pityesz 2009. február 15. 09:25
  „Nem igaz Hogy nem volt lehetőségű dolgozni. A RÁBA gyárba 18 évig dolgozhattak volna szlovák és a Lengyel
  munkások helyet. Az a pár aki jött azokat mindenki szerette.Egy volt segédmunkás.”
 • 131. 1.László 2009. február 14. 11:57
  „Arra vagyok nagyon kiváncsi hogy a tárgyalásukon az ügyvédjeik beférnek e a terembe?”
 • 130. Imcsi 2009. február 14. 11:56
  „A puska nem neked szólt!
  Oké, nem bandáról beszéltél, csak "20-an egy csomóban" ! Nevezhetjük baráti körnek, vagy társaságnak is!”
 • 129. Brook 2009. február 14. 10:55
  „Apámnak nincsenek puskái. És nem bandáról beszéltem. Csak Sztojkáékról. A gyilkosok kapják meg méltó bűntetésüket. De ne az adófizetők pénzéből. Ugyanúgy bűnhődjön ahogyan szegény sportoló.”
 • 128. Imcsi 2009. február 14. 10:45
  „Brook! Hogy mit nem mondasz! Nem is a SZ.-féle bandától kell félni, hanem a másiktól?”
 • 127. Scandalli 2009. február 14. 10:38
  „Hombre!Lehet itt csak akkor lesz rend,ha betárazod apud puskáit,ozt megyünk 1 kört.........én vinnélek.:D”
 • 126. Brook 2009. február 14. 10:22
  „. Én nem vagyok roma származású. A családjukat ismerem és abszolút nem rossz emberek. Nem tolvajok és nem gyilkosok. Nem gyári munkások de dolgoznak. Nem ők azok a cigányok akiktől félni kell. Enyingen valóban rossz a helyzet (Bár polgármesterünk tagadja) de nem Sztojkáék miatt. Pár hónapja meghalt egy idős asszony akit 3- an kiraboltak és megvertek csak egy ül börtönben. másik idős asszony kórházba került akit szintén kiraboltak. Sokakat megvernek lopnak tőlük. A Penny márketben is randalíroztak és a biztonsági embert is megverték. Ha végig mennek az utcán 20-an egy csomóban mindenkinek beszólogatnak. Egyetlen olyan szórakozó hely sincs ahová be lehetne ülni, mert bezárták miattuk. Vannak itt csóró romák is és bizony elég rossz körülmények között élnek. Sztojkáék nem felelhetnek minden romáért. És az a tény, hogy több segítséget kap egy roma család, mint egy magyar eléggé elszomorít engem is. Ugyanis nekem is van családom és eléggé nehézkesen élünk mégsem jogosulok a saját hazámban arra amire ők. Nekem egy egyszerű segélyt elutasítottak , mert van élettársam és 10 éves munkaviszonyom. Pedig magyar vagyok!!”
 • 125. Imcsi 2009. február 14. 00:13
  „http://index.hu/belfold/2009/02/13/vedelmi_penzert_mehettek_a_veszpremi_gyilkosok/”
 • 124. Imcsi 2009. február 13. 21:38
  „http://stop.hu/articles/article.php?id=452497
  Pillanatnyilag nem is tudom mit írjak ide!”
 • 123. Imcsi 2009. február 13. 21:24
  „"Sz. Iván. A magyar sajtótörvény értelmében ki kell takarni a gyanúsított arcát."
  Mikori ez a törvény? Mert amíg körözték, addig is gyanúsított volt, de nem volt kitakarva az arca! És a másik kettőnek sem!”
 • 122. Hombre 2009. február 13. 20:00
  „125. Teljesen egyet értek veled!!! De valamit akkor is tenni kell,de ehhez elsősorban a rendvédelmi szerveknek kellene gyökeresen megváltozni! Ferinknek is nem azt kellene magyarázni,hogy nem szabad cigányozni,hanem megengedni a rendőröknek hogy csapjanak oda ha kell!”
 • 121. farvik 2009. február 13. 19:33
  „Sokan írják, hogy "ha az ő gyerekükkel történne, ők bizony..." Az a baj, hogy nem hiszem. Az a baj, hogy ma Magyarországon nincsenek igazi közösségek, nem ismerjük sokszor a szomszédot sem, ha meg ismerjük, sokszor a viszálykodás a jellemző. Ha volna összetartás, nem volna ilyen disznóól az ország, főleg Budapest, meg a nagyvárosok. A csini miniszoknyás szőke nőci se dobná el a csikket, mert hatan szólnának rá, hogy kisanyám, nem otthon vagy! És ha a szomszéddal valami történne, az egész utca vagy kerület menne segíteni. Akkor nem volna ezeknek a szarháziaknak esélye, lapítanának. De amíg ott nagyobb az összetartás, - és nagyobb a szaporulat! - addig mit akartok? 15-20 év múlva Cigányia lesz az ország neve, és kuss lesz mindenkinek, aki szólni merne. Lehet majd dolgozni, hogy legyen a segélyalapba az "uralkodó osztály" részére! Szalmaláng a magyar, és száj (billentyűzet-)hős, sajnos.”
 • 120. Hombre 2009. február 13. 18:47
  „De ezzel egyetértek. Csak azzal nem hogy ezekre a szarháziakra,miért ne akarják rábizonyítani a bűnösséget!

  Ebben a videóban ( http://www.youtube.com/watch?v=bW8nGx5lMRA&feature=related ) elmondják hogy az áldozat halálának fő oka az ittasság,a kisöreg ül a dutyiba. A Miskolcon agyonvert ember aki az árokparton feküdt az esőbe és tüdőgyulladásba meghalt,na az őt agyonverő emberek szabadon. Akkor most hogy is van ez? Egyiknél az alkohol,a másiknál az eső a ludas. Az egyik ül a másik szabad.”
 • 119. Szilágyi_Zsolt 2009. február 13. 18:46
  „Valamikor a délután közepén már javasoltam, hogy nem bíróság meg ügyvéd kell neki, hanem egy VIP-jegy a vasárnapi BL-mérkőzésre, Veszprémben.”
 • 118. zstoth 2009. február 13. 18:32
  „Hombre: Ártatlanság vélelme nem egyenlő az ártatlansággal. Kb. azt jelenti, hogy mindenkire rá kell bizonyítani a bűnösséget, s csak utána lehet elítélni, megbüntetni. Ön nem ért ezzel egyet?”
 • 117. negyed 2009. február 13. 18:31
  „Végén az is kiderül svájci farank alapú kölcsönből épülte a házát !”
 • 116. MTT 2009. február 13. 18:23
  „A börtönben végzett véleménykutatás szerint, az ott fogvatartottak elmondása alapján, 97% -ban ártatlan emberek ülnek....Kacagnom kell. Naná, hogy nem bűnös...”
 • 115. akinemfél 2009. február 13. 18:22
  „En biztos vagyok benne,hogy az elkovetok szabadlábon vannak.
  A mori elkovetok képét is rogton nyilvánosságra hozták. Es ok voltak az elkovetok ?
  Ha lenne biztos bizonyíték,már láttuk volna az interneten a videofelvételeket.
  Ilyen felvételek nincsenek.
  Tehát egymás ellen vallottak a banda tagjai.
  Ez az ember rosszkor volt rossz helyen.
  De kell egy bunos,hogy nyugodt legyen a nép. Mondják onnan fentrol,ahol felvettek
  60 ezer millio dollár kolcsont az elmult 5 évben a mi nevunkre,
  ami ahhoz képest,hogy a Kádár rendszer,az MDF kormány,a Horn kormány és a Fidesz kormány
  48 év alatt osszesen 40 ezer millio dollárt vett fel - egy kicsit sok ugye ?
  De errol ne beszéljunk,ugye ?
  Beszéljunk errol a szerencsétlenrol,aki rosszkor volt rossz helyen.
  Es bizzunk a rendorségben aki szétver minket,ha kimegyunk az utcára tiltakozni a választási csalással hatalomra jutott hatalom ellen.”
134 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

60 helyett 160-nal száguldoztak a rendőrök

Egy autós vette fel a rendőrök gyorshajtását, majd közzé tette azt egy internetes videomegosztó… Tovább olvasom