Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Fanatikusok gyilkolják a romákat?

Magyarország - Hihetetlen szerencse kell ahhoz, hogy a támadásoknak kitett, ízekre szedett rendőrség elfogja a valószínűleg a kis falvak cigánytelepeitől távol élő, Tatárszentgyörgyön is gyilkoló tetteseket - mondta az MTI-nek egy neve elhallgatását kérő nagy tapasztalatú, elismert kriminalista.


Szerinte egy 3-4 fős fanatikus csoport számlájára írható az az elmúlt években felderítetlen 5-7 romaellenes gyilkosság, melynek eddigi utolsó láncszemét Tatárszentgyörgyön jegyzik.

"Maguk akarnak rendet tenni a maguk módján"

A szakember meggyőződése, hogy valószínűleg egy kisebb létszámú, rasszista nézeteket valló csoport követte el az elmúlt időszak cigányok ellen irányuló legsúlyosabb bűncselekményeit.

Olyan emberek lehetnek, akik látván a roma-magyar konfliktust kezelni képtelen politikai megnyilvánulásokat, maguk akarnak rendet tenni a maguk módján, "majd mi megmutatjuk" alapon.


Rendőrautó járőröz a kiégett tatárszentgyörgyi ház előtt, ahol február 23-ára virradóra brutális bűncselekmény történt, amelyben egy kisfiút és édesapját ismeretlenek agyonlőtték. Fotó: MTI.
Rendőrautó járőröz a kiégett tatárszentgyörgyi ház előtt, ahol február 23-ára virradóra brutális bűncselekmény történt, amelyben egy kisfiút és édesapját ismeretlenek agyonlőtték. Fotó: MTI.


Előbb Molotov-koktél, majd vadászpuska

Véleménye szerint találomra választják ki a kis falvakban található, eldugott cigánysorok szélső házait, majd Molotov-koktéllal és lopott vadászpuskával felszerelkezve éjjel indulnak "igazságot osztani".

Az egyikük a tetőre dobja a Molotov-koktélt, a másik lesben áll, majd tüzel az égő házból menekülőkre. Aztán villámgyorsan kereket oldanak, majd szinte karosszékből figyelik a híradásokat.

A rendőrség (is) összefüggéseket lát. Forrás: Tények.hu.


A tapasztalt kriminalista meglátása szerint nem csoda, hogy a rendőrség egyelőre képtelen eredményt felmutatni ebben a gyilkosságsorozatban.

Szakmai szempontból a legrosszabb helyszínről, egy-egy kiégett háztól indulnak el, majd természetszerűen a közvetlen hozzátartozókat, rokonokat, ismerősöket, vélhető haragosokat kérdezik ki először.

Kevés az esélye annak, hogy a rendőrség megtalálja a gyilkosokat?

Minden apró nyomot, a tanúvallomások legapróbb részleteit is fel kell dolgozniuk, miközben telik az idő, és a gyilkosok tudják, hogy aligha kerülnek képbe. Várnak egy-két hónapot, s jöhet a következő kis falu, a következő elhagyatott cigánysoron a következő ház, a Molotov-koktél és a lövések.

A szakember szerint igen kevés az esélye annak, hogy a rendőrség megtalálja a gyilkosokat. Ha valaha kézre kerülnek, akkor az valamilyen fatális véletlennek tudható majd be. Ha például karambolba keverednének út közben, netán meglátná őket néhány roma "akcióban", s lincselésre kerülne sor, akkor derülne ki, kik is ők.

Épp ezért nyíltan ki kellene állnia egy rendőri vezetőnek, s elmagyaráznia a lakosságnak, miért nehéz a romák sérelmére elkövetett gyilkossági ügyek nyomozása, és elmondani, hogy az intézkedéseket bíráló kritikák ellenére mivel segíthetné a lakosság a sorozat felderítését - hangsúlyozta a szakember.

Akkor talán a rendőrség munkája is más megítélés alá esne - zárta szavait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt a Torkos Csütörtök, de van-e még szabad asztal?

Győr-Moson-Sopron - Itt a Torkos Csütörtök, de vajon akad-e még szabad hely? Ha ezt konkrétan nem is tudjuk megmondani, a listát megnézheti, mely éttermek csatlakoztak idén a kezdeményezéshez. Tovább olvasom