Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Faludy György emlékére szavalóversenyt rendeznek

Faludy György emléke előtt tisztelegve, születésének 100. évfordulójához és a költészet napjához kapcsolódva szavalóversenyt rendeznek pénteken Tabon a Rudnay Gyula Középiskola szervezésében.
Faludy György emléke előtt tisztelegve, születésének 100. évfordulójához és a költészet napjához kapcsolódva szavalóversenyt rendeznek pénteken Tabon a Rudnay Gyula Középiskola szervezésében.

A somogyi város középiskolájában az idén harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt. A Faludy-évfordulóra tekintettel a költő özvegye egy eredeti kéziratot ajánlott fel az első helyezettnek - közölte Tóth Ágnes, a tabi oktatási intézmény magyartanára, a verseny szervezője szerdán az MTI-vel.

Az első szavalóversenyt 2007-ben, néhány hónappal a költő halála után tartották; Faludy György a halála előtt Tabon találkozott utoljára középiskolás diákokkal. Három évvel ezelőtt Kányádi Sándor költővel és Fenyő Iván színművésszel találkozhattak a résztvevők, tavaly Szőcs Géza költő zsűrizte a produkciókat és Hobo (Földes László) volt a rendezvény vendége. A szavalóversenyek zsűrijének állandó tagja a költő özvegye, Faludy-Kovács Fanny.

A versenyre, amelyre idén is egy szabadon választott Faludy-verssel lehetett nevezni, 43-an vesznek részt. A zsűri tagja lesz többek között Székhelyi József színművész, Szőcs Géza költő, Böszörményi Zoltán író és Mester Csaba ügyvéd. Az ünnepélyes eredményhirdetés előtt a résztvevők Hobo egyórás, megzenésített Faludy-versekből összeállított műsorát láthatják.

Az idei verseny megrendezéséhez szükséges forrást a helyi önkormányzat, valamint tabi vállalkozók hozzájárulása biztosítja - mondta Tóth Ágnes.

Olvasóink írták

  • 1. laposibenö 2010. április 07. 21:22
    „A Fideszes püspöktöl nem kértek adománt? Biztos adot volna! He-he”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szimulációs ENSZ-konferencia Szegeden

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) nyolc országának imitált küldöttsége ült tárgyalóasztalhoz… Tovább olvasom