Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Fábry: A katolikus egyház a buzerancia melegágya

Az MDF tiltakozik Fábry Sándor nyilvánosságra került, a katolikus egyházat megalázó kijelentése ellen - közölte Dávid Ibolya pártelnök csütörtökön az MTI-vel.
A pártelnök közleménye szerint a műsorvezető a jászberényi meleg pap botránya kapcsán a következő általánosítást engedte meg magának: "A katolikus egyház a buzerancia melegágya!" Dávid Ibolya szerint valóban megdöbbentő a pap esete, és minden érintettnek le kell vonnia a megfelelő következtetést, azonban nem lehet az egész egyházat egyetlen ember tette alapján minősíteni. Egy demokráciában elengedhetetlenül fontos szerepe van az egyházaknak, ezért értékeiket mindenkinek tisztelnie, óvnia kell - írta, hozzátéve: elég sok baja van a katolikus egyháznak Fábry Sándor ízléstelen mondatai nélkül is.

A pártelnök úgy ítélte meg, hogy az általánosítás szüli a gyűlöletet, a kirekesztő gondolatokat és az ostoba előítéleteket. Egy demokrata - különösen, ha közszereplő - nem engedheti meg magának, hogy általánosan megvetéssel illesse valamelyik egyházat, kisebbséget vagy demokratikus intézményt - zárta állásfoglalását Dávid Ibolya.

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. vonLichthofen 2009. október 28. 12:53
  „Igen AshtaRÓTH,
  már dolgoznak is azon tanult ügyvédek, hogy miként tudnának még több pénzt kicsikarni a Vatikántól többszázéves nemlétező atrocitásokra és az Egyház által állitólag elkövetett bűnökre hivatkozva.
  Azokat kellene körülröhögnöd, akik nem ismerik fel azt a jólkigondolt tervet és módszert, ami az Egyház ellen folyik évszázadok óta, de kivált a XVIII. sz. kezdete és 1789 óta.

  A hazugsággá változtatható eredmény például az, amikor egy összeadás végeredménye mondjuk 1 000 000 de mi 6 000 000 irunk le helyette.

  Ja, az agymosással biza vigyáznom kell.”
 • 55. AstarothZ 2009. október 28. 12:13
  „51. vonLichthofen!
  Ja, egy apróságot elfelejtettem, hogy miért érdekes mindez:
  Azért mert az inkvizíció és a hozzá hasonló emberiség elleni bűntettek a hatályos nemzetközi jog szerint nem évülnek el!!! A következményeiket a történelmi jogutód szervezeteknek is viselniük kell, a római egyház esetében azonban még erről sincs szó, az ugyanaz a szervezet aki mindezeket elkövette, közvetlenül bűnös! Egy pápai bocsánatkérés kevés, bírósági ítéletben kellene elítélni a római katolikus egyházat!”
 • 54. AstarothZ 2009. október 28. 11:51
  „51. vonLichthofen!
  Hogy mi az a ,,hazugsággá változtatható eredmény", azt meg nem is értem!!??
  Tudod már nem olyan világban élünk, ahol néhány vallási extázisba esett, tébolyult, szadista, vérengző
  pap dönt arról, hogy mi igazság és mi nem. Annál ma már egzaktabb módszerek vannak”
 • 53. AstarothZ 2009. október 28. 11:40
  „51. vonLichthofen!
  Látom nálad alapos volt az agymosás.
  A pápai ,,bocsánatkérés" megtörtént, 2000-ben, a nagyböjt első vasárnapján március 12.-én, mint ahogy az is mind megtörtént, amiért a pápa bocsánatot kért!!! EZEK TÉNYEK, még ha a hozzád hasonló fanatikusok ezt nem is bírják megemészteni! Problémák a te történelmi ismereteiddel és szemléleteddel vannak. Maga a kor (többek között) éppen azért volt olyan amilyen, mert a római katolikus egyház, és hozzá hasonló szervezetek irányították! Gondolj csak a sokkal haladóbb szellemű és virágzóbb ókorra.
  A történelmi ismeretekről meg annyit, hogy a négy inkvizíció közül a spanyol csak a második volt a sorban, megelőzte a középkori inkvizíció a 11.-13. században, ami egyértelműen a katolikus egyházhoz ill. a pápaságához volt köthető.
  A spanyol inkvizícióról (15. - 19. (!) század) páran azt állítják, hogy ,,világi intézmény volt", erről csak annyit:
  1. A katolikus országok uralkodóit a pápa (mint hűbérúr!) kötelezte az eretnekség elleni harcra
  2. Teljes egészében a római egyház ideológiájára alapult
  3. A vezetői mind domonkos-rendi papok (mint Tomás de Torquemada) és a spanyol római katolikus egyház papjai, püspökei voltak.
  Szóval ne mondja senki, hogy független volt az egyháztól mert körberöhögöm!!!
  Ezután jött a portugál inkvizíció, a spanyol mintájára.
  Végül pedig a római inkvizíció a 16.-17. században a reneszánsz és a reformáció tudományos-, művészeti- és vallási forradalma, megújulása ellenében. Ez is konkrétan pápai parancsra jött létre!
  Aztán még sok mocskos, bűnös dologról nem beszéltünk...”
 • 52. vonLichthofen 2009. október 26. 00:52
  „Fábry u.n. művész urhoz,
  kimondanád Sanya következő műsorodban,
  hogy a magyar/nem szívesen használom a magyar jelzőt erre a bagázsra/kormány meg a haza érdekei ellen ügyködők melegágya,
  tolvajok melegágya,
  a nyiltan és szemrebbenés nélkül hazudozók melegágya,
  a Magyar Népet lépten nyomon lejáratók és pocskondiázók melegágya,
  azok melegágya, akik nyíltan bratyiznak az országot kilóra megvevőkkel,
  melegágya a gyilkosok előtt földig hajló miniszterelnököknek
  melegágya az országot depresszioba döntőknek.

  Nagy érdeklődéssel várom a következő adást”
 • 51. vonLichthofen 2009. október 26. 00:44
  „AstarothZ,
  miként kérhetett II.János Pál olyan bűnökért bocsánatot, amit állítólag az Egyház követett volna el a történelem során. Ha történelmet kiragadod éltető eleméből - a történelemből - ráadásul nem ismered az adott kor dinamikáját és mindent a mai - elég inkoherens - logikáddal és tudásoddal elemzel, akkor juthatsz téves vagy hazugsággá változtatható eredményre.

  Az inkvizició első alkalmazása idején Spanyolországban szerves és dialektikus része volt az akkori és ottani történelmi viszonyoknak.
  Azt irod,.... hogy a katolikus egyház zsidóellenes tevékenységéért...t.i. hogy a Pápa azért is bocsánatot kért volna.
  Éppen a Catholikus egy ház volt /és van/ aki már a Xii. században enciclikában törvényként hirdette a
  Sicut Iudaeis Non elvét, amit az összes később jövő Pápa szigorúan betartott, olyan megkötésekkel, hogy a zsidók nem bujtogathatnak az egyház ellen, nem szentségtelenithetik meg a kegytárgyakat, nem mormolhatnak szitkokat a templom előtt elkacsázva, és nem is köphetnek a kereszt felé. Ezek a kikötések nem légből kapott feltételezésen alapultak, hanem igen is megtörtént eseteken.

  Tudom most egyesek kedvenc időtöltése XI. és Xii. Pius bemocskolása, de valahogy még nem sikerült az ellenük felhozott aljas vádakat még egyszer sem bizonyitani.

  II. János Pál nem hazudott és tájékozatlan sem volt. Talán megrettent igen, de nem hazudott, hanem a kórusban vonitó farkasoknak vetett oda egy koncot.”
 • 50. AstarothZ 2009. október 25. 23:08
  „jánosi!
  Nem tudom milyen ,,meir"-ről beszélsz, de azt hiszem értem a primitív logikádat: a római katolikus egyházat támadja, tehát zsidó! Ezt akartad mondani?! El sem tudod te azt képzelni, hogy mekkorát tévedsz, de persze nem várom el hogy ezt megértsd, lehet meghaladja a képességeidet.”
 • 49. AstarothZ 2009. október 25. 23:00
  „vonLichthofen!
  Egy dolgot azért szeretnék tisztázni. Én a római katolikus egyház szervezetét, intézményrendszerét támadom, nem magát a vallást, és főleg nem az emberek hitét! Ezek teljesen különböző fogalmak, bár azt már sokszor tapasztaltam, hogy a vallásos nevelésben részesült emberek nem igazán tudják elvonatkoztatni egyiket a másiktól. Ezt még valahol meg is értem.
  Hazudok? Tájékozatlan lennék? Amiről én beszélek, azok történelmi tények! Tudod, ez már nem AZ A szerzetesek és papok által írt történelem... Nem akarom én ,,befeketíteni" az egyházat, megtette azt már ő saját maga az elmúlt évszázadokban. Akit érdekel a téma, és tud gondolkodni, az világosan érti ezt.
  2000-ben történt:
  ,,II. János Pál pápa nagyböjt első vasárnapján szentmisét mutatott be és bocsánatot kért az Úrtól és az érintett emberektől is a katolikus egyház a múltban és a jelenben elkövetett összes eddigi bűneiért. A pápa a katolikus egyház az "igazság szolgálatában" elkövetett bűneiért, többek között az inkvizíció, a kereszteshadjáratok és a katolikus egyház zsidóellenes cselekedeteiért kért vasárnap elnézést."
  Ő is hazudott, vagy tájékozatlan volt? :-)

  Egyébként nem tudom, hogy hol lehet beszerezni az idézett tankönyvet, én ezen az oldalon olvastam:
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Gyakorlati_kereszt%C3%A9ny_pedag%C3%B3gia”
 • 48. oaxacaca 2009. október 25. 21:39
  „Valószínűleg ugyanolyan arányban található meg homoszexuális attitűd a katolikus papok populációjában, mint amennyi bármelyik más emberi csoport mintájában. Esetleg annyival magasabb ez a szám, mint amennyivel vonzóbb bármi, ami tiltott.
  Fábry mellesleg szókimondásáról ismert, kimondta nyilvánosság előtt, amit sokan eddig csak szűk körben tettek.
  Kár a cölibátusról vitatkozni, mert az egyház álláspontja megingathatatlan, de mindez az emberi természet kevésbé természetes velejárója. Ösztönkésztetései minden embernek vannak, kérdés,mit kezd velük...”
 • 47. vonLichthofen 2009. október 25. 20:18
  „AstarothZ,
  a te hozzászólásiod nagyon is beleillik abba a befekektitő hadjáratba, ami néhány évtizeddel ezelőtt kezdődött a Keresztény egyházak és kivált a Catholikus Egyház és a Catholikus tanítások ellen.
  Ez az egyhán nem a buzi papok egyháza, a nagy tam-tam verés ellenére hanem gyönyörű eszmék, philosofia és gyakorlati útmutatások egyháza.
  Abban egyetértünk, hogy nem szükségszerűen válik teljes emberré az, aki tagja az egyháznak vagy a keretein belül nevelkedett, de az esély statisztikailag sokkal nagyobb.
  Ha lehántod a sok rárakódott kérget ami az évszázadok során az egyházra rakódott jobbára saját hibájából, de nem egyszer tematikus befeketítő hadjárat/ok/ során, akkor meglátod az Egyház igazi arcát.
  sajnos a hanyatlás már a Hussitákkal, a Táboritákkal kezdődött és nagy lökést kapott a Lutheri-Muntzeri-Servéti reformációval, akik mint jól látjuk bevezették az igazi papi orgiákat és Bacchanáliákat.

  AstarothZ,
  tudod hol tudnék iziben hozzájutni az általad vádként közölt tankönyvhöz?”
 • 46. vonLichthofen 2009. október 25. 19:42
  „AstarothZ,
  igazán kiváncsivá tettél ellentmondásos hozzászólásoddal.
  Ellentmondás 1.- kijelentésed, hogy ....annyi vér tapad a kezéhez a történelem során.... egyszerűen tájékozatlanságodról tanúskodik, vagy csak hazudsz, ez utóbbi látszik valószínűnek.
  2./ ...célja az emberek gondolkodásának befolyásolása, ...gazdasági és politikai hatalomszerzés...
  valahogy ez nem bizonyosodott be az általad emlitett évszázadok során, sőt. Én tudnék idézni egy másik organizációt amelyiknek szintén nem lehetne helye a XXI. században, és amelyik igazán kifinomult módszerekkel befolyásolja az emberek gondolkodását és tagadhatatlanul politikai és gazdasági egyeduralomra törekszik - ha már el nem érte.

  Ami igazán ésdekes a hozzászúlásodban az a Lásd például ...szavaid után jön.
  A VÉHF gyakorlati utmutatója ugyanis a jelenlegi XXI. századi brutális valóságból indul ki és annak bajaira keres gyógyírt.
  Nem igazán látom hozzászólásod és az idézet közötti összefüggést.”
 • 45. meir 2009. október 25. 01:04
  „30-as!!
  NEM dicsekszunk vele!!! CSAK emlekeztetunk ra!!foleg akkor amikor megy az alavalo zsidozas,Hudekereszte
  nyek szajabol!!!!”
 • 44. jánosi 2009. október 24. 23:25
  „meir Astaroth2 vagy ki tudja ki vagy :
  nyomod a dogmát de nem válaszolsz arra, hogy mi a véleményed a szervkereskedő amerikai
  rabbikról ? a világválságot okozó bankárokról ? Egyik sem katolikus templomba jár..........
  Mindenkinek megvan a fekete báránya, nektek is !
  Veletek vitázni nem lehet, mert csak a sablonszöveget nyomjátok, a megértés szándéka
  nélkül.”
 • 43. load 2009. október 24. 17:26
  „39. Nahááát
  Én a te sajnálatodra nem vagyok rászorulva.
  Azt tartsd meg magadnak!
  Ott jobban szolgál.”
 • 42. AstarothZ 2009. október 24. 14:17
  „32., 33.!
  Ezen mindig jót nevetek: ,,a katolikus egyház az európai civilizáció erkölcsi alapja..."
  Én például egy ateista családban nevelkedtem, magam is meggyőződéses ateista vagyok, de szeretem anyámat és apámat, nem ölök, nem lopok, azt hiszem hazudni is kevesebbet szoktam az átlagnál, és akár hiszitek, akár nem, ehhez nem volt szükségem a katolikus egyház útmutatásaira, elég hozzá az egészséges ítélőképesség. Az erkölcs fogalmát (és a tízparancsolatot) ugyanis nem a római katolikus egyház találta fel, de még csak nem is az a vallás akitől kölcsön vette, az annál sokkal ősibb, az emberré válás során alakult ki, az evolúció következménye!!! Mint ahogy gondolom ti sem állítjátok, hogy katolikus nevelésben részesült emberek, még soha nem követték el a felsorolt bűnöket (egyebekről nem is beszélve). Ahhoz pedig, hogy valaki a római katolikus egyház valódi álszent, alattomos, mocskos arcát és ügyeit lássa, elég, ha az általános iskolai történelem tananyagon elgondolkodik egy kicsit. Ha Ti szükségét érzitek annak, hogy a gondolataitokat és tetteiteket mások irányítsák, akkor hajrá, csak így tovább! Arról pedig, hogy a római katolikus egyház hányszor és miképpen vette semmibe a saját ,,erkölcsi alapjait", tények sokaságát lehetne felsorolni, de ha már a nácikat emlegettétek:
  - a Mussolinivel és Hitlerrel kötött vatikáni konkordátumok
  - a horvátországi usztasák által elkövetett emberirtás, amiben tevékenyen (!!!) részt vettek a horvát római katolikus egyház és a ferences rend tagjai (a vatikán tudtával)
  - az usztasa arany (kb. 80 millió dollárnyi) Vatikánba szállítása
  - A náci háborús bűnösök Argentínába szökésében történt vatikáni segítségnyújtás
  Erre a ,,katolikus európai erkölcsi alapra" gondoltatok? Gratulálok!”
 • 41. Imcsi 2009. október 24. 10:20
  „Mért bújik valaki a mentelmi joga mögé? Vagy azért mert bűnös, vagy nem bűnös, de nem akar kihallgatásokra- bírósági tárgyalásokra járni!
  Ha valaki akkor hivatkozik a mentelmi jogára, amikor egy közúti ellenőrzéskor meg kellene fújnia a szondát, na akkor gondoljon mindenki arra, amire akar! Én tudom mire gondolok!”
 • 40. megmindiggyöri 2009. október 24. 07:40
  „Fabry sajnos ahogy öregszik, ugy hülyül. Lassan nyugdijba kellene mennie.”
 • 39. Nahááát 2009. október 23. 23:07
  „load! Te azt hiszed is amit mondasz? Mert akkor nagyon sajnállak...”
 • 38. jánosi 2009. október 23. 21:37
  „Természetesen nem az Ibolya nyomott 180 gombot, hanem a szocik. Féltették és féltek. Mitől ?
  talán, hogy egy pereskedés során egyéb is kiderül .......”
 • 37. load 2009. október 23. 20:21
  „22. Csetneky
  ,,valaki aljas indokból bűncselekményt követ el, majd gyáva féregként a mentelmi joga mögé bújik"
  No erre adj valami féle magyarázatot kedves Csetneky olvtárs!
  Mi az aljas indokból elkövetett bűncselekmény és hogyan bújik Dávid Ibolya a mentelmi joga mögé?
  Neki a parlamentben egy, azaz egy szavazata van.
  180-an mondtak nemet.
  Számodra teljesen nyilvánvaló, hogy a többi 179 gombot is Dávid Ibolya nyomta meg?”
56 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 koszovói fulladhatott a Tiszába

Egy férfi holttestet találtak a honvédség búvárai Röszke mellett a Tiszában csütörtök délután. Tovább olvasom